Готвят масов протест в Северна Македония

Призив от опозицията
5 юли 2022 20:26, Росен Стойчев
80
Готвят масов протест в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония призова за масов протест срещу предложението за начало на преговорите на страната с ЕС, съобщи Нова Македония.

Демонстрации пред сградите на правителството се провеждат от няколко дни.

Още по темата
Настоява се за започване на преговорите без условия.

Протестиращите смятат, че условията в споразуменията отговарят изцяло на българските идеи. Правителството обсъжда темата днес.

Предстоят разговори с всички групи в парламента. Всяка ще даде своята позиция.

ЕС настоява, че това е максимално приемливо предложение за всяка страна. За това и очаква то да бъде одобрено.

България даде одобрението на предложения вариант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешно е като слушаме ВЕЛИКИТЕ МАКЕДОНЦИ С ШОПСКИ ГОВОР ЗА ЧИСТ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бати смешните макета хора, зачеркнали българското знаме, ще кажеш сме им некакви врагове на сърбетата, пълни смешници :)))
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската страна в конфликта да излезе и да покаже в Европейския парламент документите от създаването на България. Като и записки на всички спорни личности в историята. Нека Европа да види, защо България има претенции, а не да ни мислят за комплексари. Нас Албания не ни интересува, какво иска. Да се оправят сами. Ние си имаме проблем с Македония.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес по новините даваха един Македонец, който каза че Българската история била фалшива. ХАХАХАХХХХАХА това в държавата с най промито самосъзнание в света. Изобщо не си знаят корените. Живеят в измислен свят. България трябва да започне да показва официални документи пред света , кой за какъв се е определял и кога е създадена Българската държава. Да ги излагат малко с официални документи. Стига вече доброта.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киевска Русия е много преди Русия, така че може би руския произлиза от Украинският
43
2
 
17
 
! Отговори
Килгор Траут преди 1 година
Двамата македонци от снимката ми приличат на хунзи.Може да са преки наследници на Санде Великиот.Или пък от Птолемеите,имат египетски черти.По-скоро са от тях,сякаш са пили някакво специално вино,от делтата на Нил.Или пък не са си пили хапчетата, когато сутринта са ги пуснали от психиатрията.Всъщност,може да са всичко това в едно.С една дума -- македонци... От новите.Или от античките.Или от югославските.Не зная,обърках се с тези македонци.Мисля, че и те не знаят кои са... Затова и протестират.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не искат, визи и да връщат паспортите и да си седят в Македония.
41
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
"Македонският език е диалект и разновидност на Българския език! Както украинският език е диалект и разновидност на Руския език."Стига глупости. Българския и македонския имат 96% лексикално припокриване и втория се отделя от първия преди няма 80 години. Украинският и руският имат 62% покритие и се отделят преди повече от 1000 години. Украинският е най-близък бо беларуския 84%, следван от полски 70%, и словашки 66%. Дори българският е по-близо до украинския със 64%, отколкото руския.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези нямат място в ЕС, Европа е съюз на нациите и езика на омразата го няма, когато разберат това добре са дошли. А за фалшификацията на историята много да се замислят или да си се съюзяват със Сърбия. Но май с дребни тарикати и европейците ги разбраха, искат да влязат в ЕС и да цоцат мангизи от там, но да си държат на идентитетот македонски. А бе я да вървят на май.. Ната си
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат си Югославия. Другите зад желязната завеса а югославяните си пътуваха по Европа.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата като теб, требва да знаят, че отвържеш ли българската злоба, трудно се спира, комшиите ни го знаят много добре това нещо :)))
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе, макетата изглежда са не'ква порода шопи!
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, 35, за наследник на Филип и Александър говориш български много добре. нещата са ного прости, приемете, че сте млада национална държава, престанете да си присвоявате история и да вървим напред. а омразата към нас е насадена от сърбите, които ви опъваха прангите няколко десетилетия, неразбирането на този факт показва колко заблудени сте
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите приключват в Македония и България.В парламента в Македония ще приемат предложението.
34
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина мрази всичко и нормално е всички да го мразят.Няма един народ,който да харесва Българин.Това е така заради комплексите които ги имат.А в Македония е подобна историята,само че Македонците си имат доста фенове.На пример: Сърбия,Черна Гора,Хърватска,Словения,Русия,Унгария,Полша,Чехия,Словакия итн..
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат истинска българска омраза, ще си е получат макетата, ние сме най-добри в мразенето, никой не може да ни надмине в това :)) Ще ги схрускаме за закуска сърбо-макетата :))
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония влиза в ЕС.*** се Русофили от България и Македония.
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързо забравиха, че Норвегия и СССР след Втората световна война, работиха в комбина и ограбваха залежите от злато на Света. Въпреки че става част от НАТО през 49-та година и много близка със САЩ, тайно Сталин и крал Хокон правя съюз и източват златото и суровините на Света.
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония ще влезне в ЕС на пук на всички Русофили в България и Македония. Дано да продължават да гонят Руски дипломати и да закрият посолствата на Русия в двете държави.Цялото напрежение предизвикаха Руската нацистка партия в България ВМРО и Бойко ГЕРБ,който им се върза само да остане на власт.
29
2
 
13
 
! Отговори
Да втасват преди 1 година
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.