Шарл Мишел обяви подкрепа за Северна Македония

Днес е на посещение в страната
5 юли 2022 22:15, Росен Стойчев
41
Шарл Мишел обяви подкрепа за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пристигна в Северна Македония, съобщи ДАНАС.

Очаква се да присъства на разговорите в македонския парламент. Там ще се обсъжда предложението за старт на европейски преговори със страната.

Първо проведе среща с македонския премиер Димитър Ковачевски.

Още по темата
Двамата потвърдиха, че споразумението е съобразено с всички македонски позиции за преговорите.

Мишел обяви, че ЕС е напълно ангажиран за старт на преговорите. Това се определя като важен момент за напредъка на страната.

Подкрепата на ЕС е от особена важност за изпълнението на водещите цели на държавата. Посещението продължава един ден.

Представителят на ЕС разгледа позициите на всички групи в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Гаро преди 1 година
Евреино "обещал - обявил" подкрепа....отиде македонскио народ...
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само го вижте как изглежда този,и моят живот трябва да го определят такива .Няма да стане!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви македонци са те когато по времето на създаването с въвеждането и узаконяеането с разпространението от трите просветни културно-религиозни школи Преславска,Търновска,Охридска на българската писменост като канон изписана от СВ.СВ. Кирил и Методий буква по буква за да се учи от техните ученици в школите и да я предават как народно достояние съобразено с говорния език на всички чувстващи се по роднинска линия родни,че изографисвана в църкви,манастири при царете Борис,Симеон и по род Никола.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и Генчовска за какво ходиха в Мадрид ,та не разбраха ,че зад гърба им албанския премиер е убедил Макрон в комбина с Османи за " новото" предложение,различно от нашето.Уж ,да умитровори сърбоманите. Рама не знае ли или и той се поддаде на сърбите.Това което се случва е нелепо и унижаващо.Аман от тези зомбирани фалшификати,дето са замечтали ,че и повярвали,че са антични.Албанеца ни изигра,а Макрон повярвал,че и " компромиси".Те си имат съвсем друга цел обаче,да ни елиминират исторически.
25
1
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Ти смяташ,че американските сенатори са исторически грамотни по балканската история и в частност за българската империя.Македонските политици направиха пътека за разлика от нашите да тиражират техния исторически фалшификат който изичават в училищата.Каква "македонска нация" измишльотини,то е да са свързани чрез македонска" с Александър Македонски,без да имат нещо общо.Скоро в РДМ промотираха амер.професор "специалист"по Балканите,ще да от спонсорираните,да им говори за идентичност.Мошеници!
24
1
 
11
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Питай сега македонците дали македонския език е български?Техните политици вече се гордеят,че ще бъде официален в ЕС и БГ е неглижирана.Сега подклаждат манипулацията,че македонския не е и славянски,а много по древен и античен,демек древно македонски.Нищо няма да излезе от нашите искания,ще продължат да неглижират историята,ето говорят за българизация,значи са наясно с истинската история и от днес за утре измислената нация.И как ще са изселени всички българи,а репресиите при титовия режим след ВСВ
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 27 Македонско малцинство и нация се приема от американски сенатори и професори, които искат договор на САЩ с РСМ за признаване на македонска нация. Няма никакви комунисти или поне САЩ щяха да осъдят че е етническо прочистване на комунистите в 1944 но не а точно обратното.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 27 Много грешиш за егейска Македония. Там Англия поставя ултиматум бг войската да се изтегли, а и Сталин не може да помогне защото САЩ имат вече ядрена бомба и ще загуби. Федерация на България и Югославия е изгодно и за България за да не загуби западните покрайнини а македонския език е български и нищо не губим. Имаме и пряк контрол върху Тито и излаз на Средиземно море в Хърватия. А без федерация Македония е асимилирана.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 27 Македония е отделена от България още в 1878 г. До 1908 г. минават 30 г. и българите в Македония емигрират към Българиия и САЩ заради турците и остават предимно сърбомани и гръкомани и така се обезбългарява. Остава надежда само за автономия но и тя е ликвидирана след катастрофите на Фердинант и Борис до 1944 г. докато след 1944 г. България е сама вече срещу всички и трябва да се спаси каквото е останало или може да се спаси даже и с жертви на нови територии.
20
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
" македонско малцинство" в БГ е изкуствено създадено от болшевиките с цел цяла географска Македония до Егейско море да се болшевизира и комунизира.Принос за това,освен Димитров има и Димитър Благоев.Още като студент в Женева,там са учили и много българи е създал група и обработвал младежите за македонска отделна държава.Периода е преди Илинденско Преображенското въстание.Същия е повлиял и на Гоце Делчев,разбирайки автономия уж това онова,че няма да може Македония да се присъедини към БГ
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 Ами ако опитат и с НАТО но вън от ЕС. Ще се распаднат и РСМ няма да остане защото сърби и албанци няма да се търпят в една държава. РСМ е измислена от САЩ и Гърция, но няма бъдеще извен ЕС, а ако е в ЕС става пък лошо за България заради македонско малцинство.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е Мицковски да откаже.И повече не ни интересуват.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не приемат предложението,за нас е по добре и без това не ни устройва.Да си стоят с македонизма на сръбска каишка.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но в македонската преса и пропуска в нашата Шарл Мишел каза,че са изключили двустранния протокол от преговорната рамка,а македонския език става официален в ЕС.Реално в протокола е непризнаването на македонския език,т.е остава само между нас проблема.Не чух за историческите въпроси остават ли в преговорната рамка,но като цяло БГ е унижена за сметка на фалшификатите,Дали ЕС разбира с кой си има работа,и наясно ли е ролята на болшевикоудбашките протести срещу БГ,и никой от нашите не реагира.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 Aze Къв е па тоя?. . . . . ТОВА СА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ЕС! ВРАГОВЕ ПОВЕЧЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ!
14
2
 
6
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Очигледно македонците не ги интересира многу членството во ЕУ. Закриваи преговорите со Блгариа и Европа. Замрзнат конфликт додека и последните емоции и врски мегу нас ги снема. Жал ми е што го велам ова, ама...ке ни се обадите после 30 год. Успех!
13
1
 
4
 
! Отговори
Aze преди 1 година
Къв е па тоя?
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС(ес) оказва натиск над България за сключване на неизгодна за България сделка. Сделката за влизане на шиптари и северни макета не е на всяка цена. България няма за къде да бърза. Браво на Орбан и на гърчолята, които поставиха на място северните макета.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Скопие в момента е като гражданска война. Стрелят и гърмят в центъра безразборно и излезе информация за ранени и може би убити полицаи. Какъв ЕС, кви пет лева? Тези хора трябва да бъдат превъзпитани и да им се налее в промитите мозъци, че са българи. Само ембарго, санкции и запечатване на границите и въздушното пространство ще ги отрезви тия тиквеници...
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите омекнаха ама с македонците не е толкова лесно.