Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива

В деня на тежката катастрофа участвал и в друг инцидент на пътя
Обновена: 7 юли 2022 16:45 | 7 юли 2022 16:45, Камелия Цветанова
161
Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.

Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.

„През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Още по темата
Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка.

По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев.

Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа  е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.  

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим  с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът.

Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични.

„Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев  са открили полицейски атрибути - синя лампа, палка.

Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетлка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той.  

Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка.

„Това е едно от разпорежданията ми  - да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков.

Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
6
 
! Отговори
строя Дунав Мост 2 преди 1 година
Роднините на загиналите деца разказаха по ТВ, че са се гаврили с тях от полицията и са ги препращали по всички възможни телефони и гишета, след като те вече са предполагали и са задавали конкретен въпрос дали една от загиналите е с 3-те имена на детето им! РАШКО вмирисан и затова ли са виновни други! НЕЗАБАВНИ ОСТАВКИ НА ЦЯЛОТО ВИ РЪКОВОДСТВО! ИНАЧЕ СТЕ ЗАМЕСЕНИ!!!
94
0
 
7
 
! Отговори
МВР преди 1 година
Е добър ден! То и децата знаят, че 99% от книжките от Швейцария и Кипър са фалшиви. Въпросът е защо не се проверяват преди да стане белята? Системата на МВР е прогнила от корупция, схеми и далавери. Имаш ли пари може да си купиш протекция. Поне 30% от служителите са не само за уволнение, но и за затвор.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам със сигурност, че след като ГЕРБ паднаха от власт, прокуратурата е пуснала доста народ от затворите, така че си помислете, кой клати държавата.
92
1
 
4
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Рашков не се замисляй за глупости още по малко за КПНГЗ ... Единствения проблем пред теб е да си избереш затвор за след изборите. Никой не е забравил за манипулациите и сплашването който направи по изборите миналата година ... ГЕРБ трябва да са безпаметни *** да не те окаушат Рашков ...
91
1
 
7
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Не съм фен на Щатите, но за правилата на пътя съм ги признал! Тоя само за 50те нарушения вече щеше да лежи мин 5 до 10 години
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая излиза, че полицията си е свършила работата, но както винаги прокуратурата не си е свършила нейната.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова много провинения, защо прокуратурата не си е свършила работата, и тоя ли е наш човек.
88
1
 
3
 
! Отговори
На три буустера преди 1 година
Браво дамаджана !!!! Страхотна констатация !!! Я само...ти кой вкара в затвора за 6 месеца ? Да не кажа година ?
87
2
 
4
 
! Отговори
Истината от Факултет преди 1 година
Нали Бойка назначи Гешев , защо семерджиев не е в затвора ? Полицаи наркотици , Левскарски ***, Политическа закрила, Верен кадър изгоря!Сега Семерджиев ще изгори вече!
86
0
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ДО 102 А ТИ 102 НАЙ ПРАВЕДЕН ЛИ СИ АМАН БОРИСОВ ВИНОВЕН ЧЕ 102 Е НЕМОЖЕЩ НЕЗНАЕЩ И ДА НЕ ПИША ОЩЕ КАКВО СТИГА 102 ВИЖ ПЭРВО СЕБЕ СИ КАКТО И ТЕЗИ НОВИТЕ СТАРИ ДОШЛИ С ПРЕВРАТ НА ВЛАСТ БКП ГЕЧЕВ И СИЕ ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ ЛИ Е ВИНОВЕН 102 ЗАЩО ЛЪЖЕШ 102 А ДБ ПЪЛНО Е С МАДЖО СЛЕДОВАТЕЛИ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НИЩО НИЩО НЕ НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ Е ВИНОВЕН А ЗА 12 КЛОЗЕТА НЯМАМ ДУМИ ТЕЗИ НОВАТОРИТЕ ОТ 90 ГОД Е ВЪВ ВЛАСТТА ПИТАЙ ГО КАКВО Е НАСЛЕДСТВОТО МУ 102 НЕ ЛЪЖИ
85
0
 
2
 
! Отговори
И Господ да дойде... преди 1 година
не може да оправи оскотялото население!
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде е спал Бойко Рашков цяла година и не е задържал този рецидивист?Това ли е жълтопаветната промяна?
83
0
 
3
 
! Отговори
Хората са в страх! преди 1 година
Такова е племето!
82
0
 
8
 
! Отговори
гАРО преди 1 година
2005 е бил на 18 ? Колко време е карал с книжка тогава?
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато дамаджаната пълни чекмеджета престъпниците убиват децата ни! Това е промяната на лъжливите и крадливи комунисти.
80
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 1 година
И какво по- точно щяхте да направите, Г-н Рашков, ако човекът с одрасканата кола беше подал сигнал в полицията?! Всички го знаят- НИЩО! Каквото направихте и до сега!
79
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре подавай оставка бе кво го мислиш, махай се и ти от поста, закривай и тва безполезно мвр и да се приключва цирка
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното доказателство, че не малка част от полицията, а също и немалка част от прокуратурата всъщност са се слели с мафията.
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ми се сега да попитам Бойко Борисов, дали народът ни е лош материал или лошият материал всъщност са калпавите, пропити от корупция институции. Кажете господин Борисов, можете ли сега да си върнете думите назад и да се обърнете с гръб и да видите какво наследство оставихте на българският народ, с какво трябва да живеем и с какво трябва да се борим.
76
4
 
4
 
! Отговори
МВР убива преди 1 година
Рашков ще си платиш за изтезанията на Българи в Бобов дол от твойта полиция и тяхна банда!