Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива

В деня на тежката катастрофа участвал и в друг инцидент на пътя
Обновена: 7 юли 2022 16:45 | 7 юли 2022 16:45, Камелия Цветанова
161
Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.

Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.

„През последните 16 години той е можел да се яви на изпит и да вземе книжка, но не го е направил,вместо това той се е пострадал да получи книжка от Швейцария, но ние имаме данни, че страната не е издала такъв документ на този гражданин. При едно от нарушенията му той е избягал и фалшивият документ е останал в полицаите“, обясни Рашков.

Още по темата
Той съобщи, че е разпоредил на Инспектората да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, които са няколко десетки за тези години, при които Семерджиев е бил спиран за проверка.

По думите му трябва да се установи какво отношение е взето от страна на полицаите за Семерджиев.

Рашков призна, че има съмнение, че е упражнена пасивност по отношение на Семерджиев.

Министърът съобщи, че на същата дата на тежката катастрофа  е имало и катастрофа на „Околовръстно шосе“ със Семерджиев, но другият шофьор е преценил, че не трябва да уведомява полицията за този малък инцидент.  

„Мисля, че ако се беше обадил на полицията, можеше да не сме свидетели на този тежък инцидент. Ще разчитаме на цялото общество да се справим  с тези, които карат след употреба на наркотици“, коментира министърът.

Той потвърди, че полицайка от София е помогнала на Семерджиев след катастрофата. В момента тази служителка е в болнични.

„Тя има отношение със Семерджиев, предстои да се уточни какви са точно те“, каза Рашков и добави, че в Семерджиев  са открили полицейски атрибути - синя лампа, палка.

Рашков съобщи, че МВР разчита на показанията на свидетлка на тежката катастрофа.

„Има една жена, която трябваше да се яви в СДВР и да съобщи допълнителна информация за инцидента, но не се е явила. Обществото в лицето на такива граждани не ни помагат“, съжали той.  

Министърът е разпоредил още да се разкрие как се е случило така, че Семерджиев е успял да избяга от полицаите, които са го спрели за проверка.

„Това е едно от разпорежданията ми  - да се установи в детайли кои са служителите, как е избягал, докъде са го преследвали, дали са проверявани камерите, с каква кола е бил“, призна Рашков.

Преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и амфетамини, договорено е с прокуратурата 8 месеца затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков не смее много да коментира случая, щото е напълно съпричастен със престъпника: хем с едни и същи хора се познават, хем не е сигурно кой кара по-често пиян.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигнете им заплатите. Може пък да почнат да ни пазят.
53
1
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Рашков оставка бе комунист долен:):):)
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 % ОТ РОМИТЕ КАРАТ КОЛИ БЕЗ ДА ИМАТ НУЖНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. ТАКА ДА СЕ КАЖЕ С КУПЕНИ КНИЖКИ
51
6
 
5
 
! Отговори
Шофер преди 1 година
Раше пусни един тест за наркотици на Кирчо, Асенчо, Наско, и още подобни като да речем Ицо Нон Стоп Индийския Коноп и Кирчо 2 от ИТН. Нека така започне войната с наркоманите !
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пародията е цялата държава
49
5
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Не ми се мисли ако сега при този инцидент ако правителството беше на ГЕРБ и Бойко:):):)Бойкикев,Гнома,Корнела,Баджанака на Радев,Настимир,Мая и Майките щяха да затворят пак Орлов Мост:):):):)Мисирките щяха денонощно да кудкудякат за оставка на правителството,особено тези *** от БТВ:):):)Крумова,Щърбева,Наплатанова и разни подобни тиняци:):):)
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123/71 Не знаеш колко добре правиш. Да оставим мутроландия на мутрите.
47
1
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 1 година
Напротив, но пак не са правилните хора! Иначе в парламента над 200 човека заслужават, още повече в съда, прокуратурата и полицията!
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не заслужава по такъв начин да загине!
45
3
 
5
 
! Отговори
Приемаме Прости утки преди 1 година
Да вземат Гошко и Симонка в партията! И без това събират всички отpепки! Всяка Проста Питка е по-добре от Просто Киро!
44
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Точната дума не е пасивност а престъпна безотговорност от страна на служители под твое ръководство. Арогантно и типично за такива политикани като теб е това което казваш. Срам върху съвестта на жертвите.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може Симона да бачка жрица в извънработно време и тоя да я е наел?
42
1
 
6
 
! Отговори
Семер Гошев Мошев преди 1 година
Чудесен е за следващ премиер!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 "ПОРОЧЕН КРЪГ, дами и господа !!!" Поправи ме,ако греша. Но нали ТОЧНО ТОЯ от снимката се намърда като един от тия, които щяха да разрушават "порочния кръг" на Баце? Искаш да кажеш, че това е било чиста лъжа и тоя участва в схемите ли?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо прикри случая снощи ?
39
0
 
12
 
! Отговори
Македоналдс преди 1 година
Да се разрови цялото 1-во управление, докато се изреже цялото възпаление! Симона едва ли е еднорог в системата! По-скоро е част от практиката! Като я гледам е поникнала с вчерашния дъжд и не знае къде се намира, дори не я обвинявам толкова, като знам къде е расла! Този си е така от 20 години! Преди 20 години Симона е била в очите на баща си или в детската градина!
38
0
 
8
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
Георги Семерджиев, който предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, е шофирал без книжка от 2005 г. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.Той добави, че през годините са били изпращани в прокуратурата материали с препоръка за образуване на досъдебно производство срещу Семерджиев, защото е карал без книжка.Те обаче са били връщани от прокуратурата с указания да се наложат само административни глоби.КАСКЕТА ЯКО Е ЗАХЛЕБИЛ С ТОЯ
37
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Човек на Борисов щом прокуратурата го е измъквала!Продавал е наркотици за Тиквата!И е купувал гласове за него!
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Симонаа полицайката през деня се води на държавна работа ,а вечер работи за Семерджиев като умна-тутка в студентски град .Семерджиев продава наркотици в Студентски град и се отчита на полицаите .Всички работят за ТАКИ - Христофор Аманатидис .А ТАКИ се отчита на Чекмеджан, който го покрива чрез Гешев .ПОРОЧЕН КРЪГ, дами и господа !!!