Пендаровски: Малки са шансовете за включването на българите в конституцията

Той нарича френското предложение преходен компромис
10 юли 2022 16:55, Нели Христова
101
Пендаровски: Малки са шансовете за включването на българите в конституцията
Снимка: БГНЕС

Малки са шансовете да се постигне две трети мнозинство в парламента за исканите от България промените в Конституцията, заяви президентът на РС Македония Стево Пендаровски в интервю да гръцкия в. „Етнос”.

„Що се отнася до френското предложение, то обяснява следващите стъпки, които биха последвали по пътя към ЕС. Вече го нарекох вид преходен компромис съд заложена блокада по пътя. Именно ние ще започнем преговорите и това е най-голямата полза от френското предложение, ще започнем преговорите след 17 години чакане. Но има една предпоставка за продължаване на преговорите и това е промяната на конституцията, за да включим българите в нея. Имайки предвид дълбоката ни политическа поляризация, има малък шанс някой политически субект да събере две трети парламентарно мнозинство, за да подкрепи промените”, казва президентът.

В интервюто Стево Пендаровски говори още за забавянето на Преспанското споразумение“, за решението между Скопие и Атина, руското влияние в региона, войната в Украйна, как Северна Македония гледа на отношенията между Гърция и Турция колко често посещава Гърция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
До Маке преди 1 година
И от това кой има полза?
88
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не му мисли, началниците ще наредят и ние веднага и от тва ще се откажем, както се отказахме и от езика и от историята. Не народ, а *** сме, а най-смрадливата ни управлява. Дори македонците излязоха по-мъже от нас, вина сме в краката на някой началник.
87
0
 
6
 
! Отговори
Simvola преди 1 година
Малки са шансовете за започване на Северна Македония за преговори с Европейския Съюз!
86
2
 
3
 
! Отговори
Истина преди 1 година
В то там ако не си сърбин или албанец си българин от македонската област, така че няма какво да вписват. Всичко е до това, че някои от сърбите и албанците си искат собствена държава, за наша сметка! Все едно някой да каже, не сме българи, заралии сме или варненци сме ....
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пендарев_ски. И ски и щеки ви сложиха сърбите, и много прости си останахте.
84
14
 
5
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Вие повеке се нарекувате самите татари и фашисти отколку ние. И на вас са ви испрали мозоците како каи нас.
83
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Тия вече са ясни, много викане, много сърдене и после до го вземат до доматите.
82
8
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Чудя се какво се занимаваме с тия менте-Българи трябва просто да ги анексираме толкоз 🤣кво ше ни направят другите !? Гледайте Русия как си взе своето
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е защото, знаете че сте българи , а след като сте българи , противоречиво е да се записвате като малцинство.
80
1
 
13
 
! Отговори
Иван Вазов преди 1 година
Па шта си ти"На български означава "Какъв си ти?". Вазов написва това стихотворение след като сръбският престолонаследник Александър удря плесница на едно момиченце в Македония, което на наглия му въпрос отговаря, че е българче."Па шта си ти?" - такъв въпрос задававъв твоя дом безочлив чужденец."Па шта си ти?" - с такваз псувня смущавадушата ти некакен пришълец;"Па шта си ти?" - туй питане навред -при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драгао, бъларино, сърбин ти полагаи чака с начумерен лик ответ.Но ти пази се, прав ответ не давай.Кажи се португалец кюрд, сириец,лап
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е изпопачено и деформирано на макс при тях,не знам как ще изтрият всичко.Тотална измама!Най добре с един замах Пенди,иначе е бавно и мъчително.А Мицковския сърбомосковския що го държите за байряк,а не го арестувате за екстремизъм и поддържане на лъжите?
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В един коментар пише ,че в македонската Уикипедия макетата тотално са фалшифицирали истината за българския цар Самуил,естествено " македонски " цар и други безподобни лъжи.Това обаче засяга БГ, трябва да се поиска забрана,съответно да се установи автора и каквото е нужно.Откъде накъде!
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако включат българите, то македонците стават излишни. Сменил е плочата Стево, защото от сърбия и русия са му обяснили парадокса
76
2
 
12
 
! Отговори
?!? преди 1 година
То като биете шута на Сърбия и Русия ще си оправите поляризацията. До тогава чао.
75
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пендаровски..да не стане така ние да включим цяло Вардарско в българската конституция. Че предавниците като теб къде ще се скриете, няма вече Югославия.
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скопяни фиромяни мънкодони бюрманци. Никога македонци или българи от Македония. Не обиждайте нашите предци заради тези югославски *** във Вардарско. Огън трябва да гори там, с огън трябва да се чисти земята от тази напаст!
73
2
 
14
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Знаете ли го византийския император Василий Втори Македоноубиец? И аз така си мислех...
72
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пендаровски, Пендаровски по Ради што се срамиш да се наречеш българин!/сърбите тотално са ви изпили мозъка, няма спасение/
71
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Десетилетия насаждане омраза, а сега си сърбайте попарата! А като почнат да поставят условия за да ги приемат в ЕС, направо ми иде да падна от смях! Ще са последните тАпаци, ако изтърват влака! Ще има да чакат още десет години! Хубавото е , че сега Европа им гледа сеира !
70
5
 
8
 
! Отговори
До МОС преди 1 година
МОС е маке зомби,много сте прости,бащите ви са чичко Сталин и чичко Тито,единия налага методиката ,а втория чрез сърбокомустите я довършва с много жертви и терор за да промени етническия произход във Вардарско като въвежда селския говор старобългарския,кръщавайки го маке язъкккк.А майка ви,***.цата ви е Коминтерна и разни сръбски шовинисти за да ви гепат