Полицай уби с моторна лодка 7-годишно момиче

Протести в Тирана, карал лодката в зона за плуване
18
Полицай уби с моторна лодка 7-годишно момиче
Плаж в Химара. Снимка: Pixabay

Стотици албанци протестираха снощи пред министерството на вътрешните работи и пред кабинета на министър-председателя, след като полицай уби седемгодишно момиче, докато управлявал моторна лодка в зона за плуване в град Химара на адриатическото крайбрежие, съобщава информационният сайт Екзит.

Срещу Ариян Тасе е повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост и ако бъде признат за виновен, го грозят до пет години затвор или глоба. През 2020 г. той е бил обвинен в това, че не е разследвал и не е предотвратил отглеждане на канабис в район, за който е отговарял. Делото в крайна сметка било прекратено, след като било предадено на друг прокурор, а той запазил работата си.

Момичето е загинало, след като лодката на Тасе го ударила във водата. Детето е плувало в район, в който не е било разрешено използването на лодки. В социалните медии се появиха видеозаписи, на които се вижда как Тасе стои невъзмутимо в лодката, спори с бащата на детето и дори го бута. В лодката е намерено и служебното му оръжие, въпреки че не е бил на служба.

Сред присъстващите на протеста снощи бяха мъже, жени и деца, както и опозиционните политици Илир Мета и Сали Бериша и техни поддръжници.

Протестиращите се събраха пред министерството на вътрешните работи, след това преминаха в шествие до сградата, където се помещава кабинетът на министър-председателя Еди Рама, и запалиха свещи.

В края на протеста се стигна до физическа разправа между някои протестиращи и полицията, която беше издигнала кордон около площада пред министерството.

Протестиращите ще се съберат отново в понеделник, за да изразят недоволството си. Те настояват за оставката на премиера Еди Рама, на вътрешния министър Бледар Кучи и на министъра на туризма Мирела Кумбаро.

Информационният сайт Екзит припомня, че протести доведоха до оставката на министъра на вътрешните работи Сандер Лешай през декември 2021 г. Тогава дежурен полицай застреля невъоръжен млад мъж, докато той бягаше, след като беше хванат да нарушава полицейския час, наложен заради пандемията от КОВИД-19. Последваха протести, сблъсъци с полицията със задържани демонстранти и накрая – оставка на министъра, припомня Екзит./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16: Огледало на България и отново в ЕС ще влиза! Крайно време е да се иЗлиза от тази клоака!Ами прав си, но щом клоака та е ЕС що цяла България се е запътила на там да им стават чираци? Стой си тука бе, или бегай у рашу. Там няма клоака всичко мирише на пролет. А и между другото, я някой да се пробва да згази закона в тази Клоака, да се пробва. Ша му го запечатват без проблем, бъди сигурен. Що БГ роми влязоха в правия път брато, нямаш си на идея.
16
9
 
12
 
! Отговори
Ми преди 1 година
те да не видят нещо от техните приятели американците. Те там полицаите си трепят безнаказано!
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огледало на България и отново в ЕС ще влиза! Крайно време е да се иЗлиза от тази клоака!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еди Рама - ОСТАВКА!!!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бигот, еми не, преди 20г. нямаше да има новина даже. А преди 40г. щяха да вкарат бащата в затвора.
12
3
 
14
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Ако беше станало преди 20 години, вече щяха да са го линчували, ама се поевропейчиха нещо
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То 11. Така е Прев си. Но освен в България . В Русия е още по жестоко . Там не се стига и до прокурор. Силовака- тиловак ,гази и мачка всичко под него в обществото. И към всичко над него е мълчание и страх .
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ушака и семейството му няма да има живот! Албанците не са лигльоввци като нас, там е кръв за кръв работата.
9
2
 
5
 
! Отговори
Ман преди 1 година
Гали - поли цаи, тфу!
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето със всички органи ли са го погребали?
7
18
 
14
 
! Отговори
Кросто Пиро преди 1 година
България след Киро - Стандарт на живот равен на този в Албания. Молим Нигерия за помощ за справяне с кризите! Промяната е факт! Може и да не сме равни с Албания! Тук Рашков щеше вече да е обвинил родителите и лично починалото дете , че са попречили на специална полицейска операция в зоната за плуване!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания вече прилича на велика демокрация
5
0
 
30
 
! Отговори
Жоро Шопа преди 1 година
Все едно живеем в Албания! Там само има повече шанс за възмездие! Убиеца нарко дилър и "полицайката" от първо вече си изчистиха следите и последно не са били там и не знаят за какво става дума! Единия отвлечен , другата обречена!
4
0
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Помислих, че тук се е случило. Пак някой си е мислил, че кара патрулката.... Явно навсякъде са еднакви ченгелите.
3
4
 
18
 
! Отговори
Гнийте в ада преди 1 година
В България полицаи извършват тежки криминални престъпления в Перник и Бобов дол и никой не им държи сметка!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на душата на детето! Айде сега да излезе ония тyфлeк В. Маринов и да изпее евъргийна си: Нашат полиция ни пази!
1
5
 
36
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
Всички бивши,настоящи и бъдещи полицаи са бандити!Особено тука ама МВР ги прикрива