Таван на цената на хляба в Сърбия - 53,50 динара (0,89 лева)

Пелетите пък не могат да струват повече от 38 000 динара на тон (633 лева)
5 авг 2022 12:16, Елка Василева
42
Таван на цената на хляба в Сърбия - 53,50 динара (0,89 лева)
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Сърбия прие Наредба за задължителното производство и продажба на хляб с цел по-нататъшна защита на жизнения стандарт на населението, съобщи Танюг.

Новата наредба ограничава цената на дребно на хляб от брашно T-500 до 53,50 динара (0,89 лева), докато максималната производствена цена е ограничена до 45,88 динара (0,77 лева).

Наредбата влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник. Тя ще се прилага от 9 август и ще е в сила 30 дни.

Правителството прие и Наредба за ограничаване на цената на пелетите, според която максималната им цена на дребно не трябва да надхвърля 38 000 динара на тон (633 лева) във всички опаковки.

Наредбата е приета с цел предотвратяване на смущения на пазара, които биха могли да застрашат енергийната сигурност на Сърбия. Тя влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник и е валидна 90 дни от датата на влизане в сила.

Правителството прие и изменение на решението за временна забрана за износ на евродизел Ен 590, като я удължи с още седем дни.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Сърбияхлябценапелети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да издържат и един месец тези комунистически мерки. С кеф ще следя кога ще го отменят.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма гражданско общество,нито в парламента-родолюбци затова ще страдаме,защото едни и същи ни разиграват вече 32г.
29
3
 
7
 
! Отговори
Преда Тел преди 1 година
А у нас след простото Киро половинка хляб е 1.30! Заплатите са същите като в Сърбия! Трибунал за Киро за престъпления срещу човечеството - геноцид над българите и въоръжаване на близки народи за да се избиват помежду си! За такива престъпления наказанието е ясно!
28
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ще се ходи на хлебен туризъм до Сърбия.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека всички, възхваляващи Сърбия, да отиват там спокойно да работят за 400лв.. Имаме едно момче junior-че на 22. Даваме му минималната заплата за компанията- 3200. С тези пари издържа майка си и татко си в Сърбия- мед. сестра и учител. Мизерията там е тотална. Тотална.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сърбите са били винаги по-добре от нас
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво го правите тоя хляб... Вкъщи сме трима. Ядем по 1 хляб седмично таван и то черен от 500 грама. Даже остава и се чудим какво да го правим. Просто балканците нямат култура за хранене. Неслучайно жените, като родят, масово заприличват на бидони. Най-затлъстялата нация.
24
0
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Днес купих един хляб от кварталния магазин 1,40лв. - 650гр. Начи 2,15лв/кг.
23
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааааа, таван на цените, а? Значи в скоро време и купоните ще въведат. Нещо като струва да го произведеш 10лв., не може да искат да го продаваш за 5лв. Просто ще изчезне от магазина. Гледали сме го тоя филм 90-те години.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зърнопроизводителите и хлябо производителите в България са от ГЕРБ и ДПС..Това мисля, че е достатъчно.Няма нужда от коментар.Съшото важи и за рърговците с горива.
21
2
 
12
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Как сте допуснали тази новина която за пореден път ни излага че сме най загубената и окрадена страна в цялото северно полукълбо!Де са ония дето постоянно реват че сърбите искали да ни завземат и трябвало да ги хвърляме по върбите!?))
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йъде купи хляб за 1,51 лв.? Можеби ореди година да е бил толкова.Но даже да е 1,51 лв хляба,той е два пъти по скъп.в сравнение със Сърбия.Пенсиите там не са по-ниски.Хляба е важен за пенсионерите,защото те основно се хранят с хляб и мляко.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19.. Ама 500 грама..
18
11
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Хлябът, който купувам е 1.51 лева. Стига сте лъгали за 3 лева хляб
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Ами, щом не ти дреме за "булгараците", защо си се разписал така бодро бодро? Остави "булгараците" да се оправят както знаят, пък ти продължавай да си пазаруваш от Сърбия. Впрочем, заплатата ти и нея ли я изкарваш в Сърбия или в "евроге-ка" България, член на "Еврог-я" съюз? Щото доколкото знам заплатеите там са малко по-различни от тези в България.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега видяхте ли какво стана.Гафев сложи само агенти на ДС в служебното правителство.Махна и маха всеки,които не е послушен и работи в полза на народа.Ще върща Бойко на власт.Ще маха всичко по пътя.Само да се върне мафията.Продал се е.
15
3
 
6
 
! Отговори
Е преди 1 година
... те нали бяха приятели на Русия и имаха изобилие от евтин нефт и газ? Какви са сега тия притеснения за "енергийната сигурност" и цените на стоките?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не до нареждане ,а до търговия.Нашитемпродават Българското Жито на висока цена,а купуват за България Украинско.Същото е и с агнетата.Продават ги в Арабските Държави и тук ни продават на висока цена агнешко,купено от Румъния.Няма държавна политика,защото се взимат подкупи.Работи се в интерес на мутрите, Които си плащат.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Македония готивата са поевтини.Хляба също така.Сърбите са голям зърнопроизводител,но Македония не са.Нке сме един от най-големите зърнопроизводители,а ядем хляб на цена като в Германия.Но ,пенсиоте и заплатите са ни като в Сърбия и Македония.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко заредих дизел в Гърция на цена 1.749 евро. Иначе всеки обяснява, как в България сме с най-ниските цени на горивата. Пък то същото. Само доходите различни.