Поне 11 загинали при жестока автобусна катастрофа в Хърватия

Ранени са над 30 души
10
Поне 11 загинали при жестока автобусна катастрофа в Хърватия
Снимка: БГНЕС, архив

Най-малко 11 души загинаха при жестока автобусна катастрофа в Хърватия тази сутрин, предаде БГНЕС.

При инцидента са ранени 34 души. Катастрофата стана около 5.30 часа местно време. Автобус, с полски регистрационни номера, пътуващ по магистрала А4 към столицата Загреб, е напуснал пътното платно между местността Ярек Бисашки и Подворец. По неофициална информация, разпространена от хърватските медии, шофьорът е заспал и самокатастрофирал.

От полицията във Вараждин съобщиха, че сред пострадалите има и тежко ранени. На място на инцидента пристигнаха вътрешният министър Давор Божинович и вицепремиера Томас Медвед.

Екипи на пожарната и на полицията помагат на пострадали. На място има няколко екипа на Спешна помощ. Движението в района е затворено за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Хърватиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
Аз не мога да разбера защо регламент 561/2006разрешава карането да е 9часа, тоест 4,5каране,45мин.почивка+4,5каране=9часа каране общо.Защо 9часа?Туй маловажна работа ли е?Освен това, той зарежда,мие,мете и какво ли не още,даже закона разрешава 6дена работа в седмицата на шофьора и най-накрая фактите са налице.Не може ли тоз закон да се смени???
7
0
 
2
 
! Отговори
Отец Иван преди 1 година
Бог да прости загиналите ,а тоя полски *** да лежи в Пъклото!
6
1
 
15
 
! Отговори
Аз също... преди 1 година
...пътувах на екскурзия до Лефкада. Момчето / шофьорът/ пиеше нон стоп кафе. Накрая към Пловдив останахме трима пътници и момчето каза - сега отивам до гаража, ще изчистя автобуса и след ДВА ЧАСА отново се връщам да возя хора! Ако НЕ щеш - НЯМА РАБОТА, АУТ СИ ВЕДНАГА!!!
5
1
 
22
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
Пътувах с автобус от София до Будва. 16 часа. Само един шофьор. Имаше още един-за да се показва при проверка. На връщане същото упражнение. А пътят е е през един каньон с много завои и тунели. Пътниците Господ да ги пази...
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търся измислената неграмотна дума на Сашо "самокатастрофирал" в речника и (естествено) не я откривам. Омръзна ми от хашлашкия език в медиите - самокатастрофирал, НА еди колко си процента, полубрат, вицеевропейски шампион (вместо европейски вицешампион), преценя, Слънчака, Софето, съществителни нарицателни с главна буква и т.н. и т.н. и т.н.
3
0
 
6
 
! Отговори
Ами сега преди 1 година
Интересно ще се появят ли дежурните ***, дето все казват, че българите били от най-лошите шофьори? Крайно време е да се разбере, че пътищата са едни и същи за всички шофьори, а променливите са конкретния водач и обстоятелствата. Всеки не се е родил шофьор и би трябвало да си знае възможностите, за да не научи физиката по трудния начин. И аз съм имал нелепи случки, но слава богу съм имал късмет, и без катастрофи.
2
2
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Кой мисли за това как въобще издържат тези шофьори на екскурзии в чужбина - спят по няколко часа, ако въобще могат да спят долу в багажното, дори и да са двама!!! Нощното пътуване е мор за шофьора, особено ако се повтаря редовно!!! Капиталистът не се вълнува от здравето на шофьорите, нито на пътниците, само приходната част му е важна!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли Бог е създал ноща. Сигурно за да спим и възстановим организма. Цяла нощ са пътували и на финала катастрофа. Само един шофьор ли е бил не са ли двама. Или капиталиста е направил икономия от заплата.