Гърция пред рекордна туристическа година

Българите сериозно допринасят за ръста
15 авг 2022 09:53, Росен Стойчев
68
Гърция пред рекордна туристическа година
Снимка: БГНЕС/EPA

Туристическият сезон е близо до рекорден в Гърция, съобщи Катимерини.

Страната се радва на голямо повишение в посещаемостта. Всяка седмица там пристигат един милион туристи.

Това е рекорд за страната.

Още по темата
Българите са втори по посещаемост от Балканите в страната след румънците.

В Крит има с осемдесет процента повече германци през тази година. Има голямо повишаване на интереса от британците и американците.

Предстои да бъдат отчетени реалните приходи от туризма, очакванията са те да са рекордни.

Безплатните ваучери за гръцки граждани напълниха островите, които не са популярни сред външните посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: туристиГърциярекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Стига сте ходили на южното мутроморие! Албена е супер! Има и страхотен исторически парк наблизо!
45
4
 
24
 
! Отговори
Друго си е преди 1 година
да почиваш на нашто море. Цяла нощ не може да мигнеш от чалгията дето звучи навсякъде, идеш на плаж - 15лв паркинг, 20лв шезлонг, 15лв чадър, 8лв кафе, 8лв бира, 12лв цаца. Влезеш у водата, кафява ''медуза'' ти се лепне на челото, тъкмо решиш да дремнеш на кърпата и дойде някой цветен да ти бута царевичка. Прибереш се у квартирата и влезеш да се къпеш когато разбираш че хазяйна е изключил бойлера докато те няма. След 7 дни ''почивка'' се прибираш в София и тогава тръгваш по кожни доктори. ИДИЛИЯ
44
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 31 - Проблема е че в Гърция, не е задължително да даваш по 500лв. за нощувка, за да получаваш обслужване. Добро обслужване се получава почти навсякъде, докато тук все още се разчита на късмета, за да получиш добро обслужване и чистота в 3 и 4 звездни хотели. Освен това, мутрите привличат предимно алкохолен туризъм и такъв за бяло и каки. В културния и семейния туризъм печалбата не черно е много минимална и затова се опитват да го затрият.
43
6
 
13
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Каквото ви е морето, такова ви е и образованието, и парламента, и болниците, и училищата, и полицията, и съдът, и пътищата, и армията ;) да си бяхте останали под византийско робство по-добре щяхте да сте от сега ;)
42
1
 
12
 
! Отговори
Ами, браво! преди 1 година
От тукашните коментатори разбирам, че примерно на Албена е мръсно, предлагат вчерашната манджа и обслужват лошо и лъжат в сметката??Да вземете да се разходите някоя година по цялото ни море, ама от Каварна до Ахтопол и тогава обобщавайте! Гърция и особено сев част може да е по близо и евтино за някой българи, но на островите в Адриатика си е скъпо, даже и за германците.. И за Гърция не обобщавайте, защото имат над 200 населени острова. Има места, където може да умреш от скука, има и като Сл.Бряг
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Плуване за съжалени и там се случва, като причините са лодките. Има хора, на които им се свидят 80-100Е за източване на тоалетната на 1000+ пъти по-скъпата им лодка и ... празнят в морето. Не знам каква националност са, но по принцип има доста БГ лодки ...
40
3
 
9
 
! Отговори
Анти Трол преди 1 година
Вчера се върнах от Остров в Южна Гърция. 1200 км и ферибот, 10 часа път и 1200 евро всичко + гориво. Не сме се лишавали от нищо! Яко допълнителни активити! Всеки ден на различни таверни. АТВ под наем. Перфектен догфрендли хотел! Не съм ходил в БГ от над 15 год на море! Още от малък родителите ми ме водиха в началото в Северна Гърция, за да негеледат през 90 борчетата по морето. А сега аз неходя, за да неплувам в ***, когато може да се плува! Храната в Гърция е с др вкус - истински!
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нашите, как е ?В континентална Гърция си е един вид пустиня, изключвам беломорска Тракия, която си е българска по принцип :)) Ако отидеш на остров добре, нещо различно, но да седнеш на камънаците и да хапваш лютеница с наденица и да си мислиш колко е хубаво да ти го набиват камънаците.......:)))
38
0
 
7
 
! Отговори
Мутроресторантьор преди 1 година
Да знаете от мене - слагате аналгин в кафето и минава за лаваца ;)
37
2
 
11
 
! Отговори
Мутрохотелиер преди 1 година
Да идват повече наркомани от англия, че да си пласирам белото! ГЕРБ ПОБЕДА!
36
1
 
9
 
! Отговори
Мутроресторантьор преди 1 година
Предлагам прясно меню от метро!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко дни, в Гърция, на брега на морето, точно преди тръгване седнахме в едно кафе да изпием по едно еспресо. Две кафета с две метални канички сметана, две бутилки минерална вода и две опаковани бисквити се оказа, че струват 4 евро. На следващия ден пих същото на "Витошка", без бисквитките цената беше 14.14лв. Кафето беше доста по-лошо на вкус от гръцкото.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, догодина ще е пак така. И след 10 години също.
33
0
 
15
 
! Отговори
Нашите, как е ? преди 1 година
Нашите, как е да четете такива статии, цял жвиот си мисхлехте, че чужденците ще идват и ще мачаката българите, но явно нещата се променят. Бяхте на принципа ден година храни, но смеките излязоха грешни. Хайде сега да се разредите малко.
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашето Черноморие е къде по хубаво от каменистите гръцки плажове, но мутрите предпочетоха чужденците и отсвириха коренното си население, сега ще берат плодовете за това което направиха през годините :)))
31
1
 
6
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
А бе и в България има много добри хотело, но са си скъпи за масите търсещи евтинко. След 15 години работа в туризма намерих хотел за 500 лв. на нощувка и вярвайте .... и обслужването ти обслужване, и хранта ти е храна, чистота и качество :) Ама 500 лв. на ден не е за всеки :)
30
0
 
10
 
! Отговори
Почиващ преди 1 година
От Ставрос до неа Парамос няма квартири .Пълно е на макс .Тази и другата седмица е ад.Без резервация е риск.
29
0
 
16
 
! Отговори
КОГАТО преди 1 година
съборят незаконните строежи, когато изгонят бразилците с царевицата, когато възтановят дюните, когато махнат сергийте от плажните алей, когато направят плажовете обществени, когато спре изливането на кафява вода в морето.... Тогава ще си помисля да почивам на нашето море. А ДО ТОГАВА В ГЪРЦИЯ.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драмата е че тия неща дето ги пишете, са ясни от 20 години, но промяна при нас няма. Всеко лято си обясняваме защо предпочитаме Гърция, а на следващото лято условията на нашето море даже се влошават.
27
3
 
10
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Какъвто народът - такова и морето ;)