Гърция пред рекордна туристическа година

Българите сериозно допринасят за ръста
15 авг 2022 09:53, Росен Стойчев
68
Гърция пред рекордна туристическа година
Снимка: БГНЕС/EPA

Туристическият сезон е близо до рекорден в Гърция, съобщи Катимерини.

Страната се радва на голямо повишение в посещаемостта. Всяка седмица там пристигат един милион туристи.

Това е рекорд за страната.

Още по темата
Българите са втори по посещаемост от Балканите в страната след румънците.

В Крит има с осемдесет процента повече германци през тази година. Има голямо повишаване на интереса от британците и американците.

Предстои да бъдат отчетени реалните приходи от туризма, очакванията са те да са рекордни.

Безплатните ваучери за гръцки граждани напълниха островите, които не са популярни сред външните посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: туристиГърциярекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варна , на Слънчев ден. - 2 шезлонга 8 лв, масичка - 5лв, чадър 8 лв. Паркинг 20 лв. За 4 души 78 лв само да влезнеш на плажа. Ако купиш бира или сладолед, направо фалирваш.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си се ваксинирал!
64
6
 
2
 
! Отговори
3454 преди 1 година
Мм да има много туристи, затова се върнах с подарък Ковид от там
63
1
 
18
 
! Отговори
Румънците и сърбете преди 1 година
минават с *** газ през БГ-то и директно в ГР.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един тук по надолу коментира че уж в Гърция основните посетители са българи и единственото който можеш да кажеш на такъв коментар е че пещерата е много дълбока
61
0
 
11
 
! Отговори
Observer преди 1 година
В Гърция рекорд, тук се държат за главите хотелиерите че е слаб сезона. И какво излиза, космоса е един ама ракетите са различни. Едната май е бая крива.
60
6
 
6
 
! Отговори
######### преди 1 година
До #25 Българската наивност и простотия край няма. Слушайте мадам пили сте кафе на Витошка за 14 лева. Ами вървете да пиете кафе на Ερμού и Μοναστηριακή Гръцката Витошка там да видите колко ще платите. Кафето започва от 6? нагоре водата не я включвам яко дране на кожи е ,но това е на пъпа на Атина няма какво друго да се очаква. Та мисълта ми е ,че от огромно значение е къде точно сте седнали да пиете кафе във България същото важи и за Гърция.
59
11
 
6
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 1 година
Смятай щом българи и румънци са им основните посетители. И тук(Испания) летището чупи рекорди, улиците в туристическите градчета са препълнени с хора, обаче баровете и ресторантите имат свободни маси по всяко време, когато нормалното е да има чакащи за да се освободи място. Това са последиците от ниско бюджетния туризъм, тълпи хора търсещи най-близкия Лидъл, за да купят салам и бира.
58
2
 
17
 
! Отговори
На нашия гьол преди 1 година
НИКОГА. Ей къде е Гърция, Турция, Албания.
57
2
 
10
 
! Отговори
европейски идиот преди 1 година
всяка седмица по 1 милион туристи-ние имаме бетон по морето ниско обслужване и санкции и индианци които търпят да ги управляват хора управлявани отвън
56
4
 
5
 
! Отговори
до хмм 53 преди 1 година
Не е нормално да ревете, че Ви вземат парите за шезлонг или паркинг, защо не питате? Почти всеки от Бургас или Варна знае къде има хубави плажове, къде е по-плитко ако си с деца, къде са безплатните зони,... има десетки места! Аз само веднъж съм плащал шезлонг на Зл. Пясъци преди 15-20г, но ходихме да видим познати от Германия и се наложи. Например южно от Варна има поне 20плажа, без чадъри, без нищо. Трябва да се информирате малко. Но има и опасни места, където разбиват коли и крадат
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отваряш бизнес, отпред опашка. И имаш избор. Третираш клиентите добре и ги изпращаш доволни, че да се върнат - опашката остава пълна. Втори вариант - третираш клиентите като свинска касичка и вземаш всичко което можеш като даваш колкото може по-малко в замяна. После разчиташ, че опашката ще продължи да расте, защото новите редящи се няма да знаят какво ги чака. Такааа, сега идва интернета и хората почват да си говорият и... втория вариант те води до фалит. Плачете "бизнесмени", плачете.
54
1
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
Аз имам план за спасяване на БГ туризма по морето! Значи трябва да се построят хотели! Мнооого хотели! барем още барем 10001 хотела! после паркинги! ако може да налеете бетон и на плажа върху дюните там а може да се паркира! После перонала да стане малко по груб и по неточен! Отделно тъй като се фалим, че цените ни са ниски пък те са сравними с тези в гърция да ги вдигнем бря! да привличаме богати клиенти! И още може да се предложат неща от сорта!
53
1
 
15
 
! Отговори
хмм преди 1 година
еми нормално, в България отиваш на море и като отидеш на плажа започваш с -50лв за паркинг и чадъри и шезлонги камо ли да си поръчаш нещо...
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 51 ... и отиваш на уикенда на плаж и току пристигне някоя тъпла от крещящи "Моретооооооо" кретеноиди... чак ти се доповръща! Следва разгъване на чаршафи, вадене на найлонови торбички със сандвичи, праскови, пъпеш, кайсии и какво ли още не :) На децата не се позволява сладолед и пица "Щот няма да им правя бизнеса на тези". Дам, да ходят в Гърция! Когато се разкарат от черноморието нивото ще се вдигне рязко. Както и качеството ни на живот!
51
3
 
8
 
! Отговори
до 51 ... преди 1 година
И у Варната е същото! Не може да се свърши никаква работа и стоиш в задръстванията като ... Снощи съм спрял на 1км от нас, а на паркинга нашите коли са под 50%, другите са все гости, кой за два дена, кой за седмица
50
11
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
Не знам кой къде ходи на почивка, но Бургас е блокиран от коли с регистрации различни от А. Ужасно е! Ако обичате да си спазвате обещанието и да не идвате. Качеството ни на живот пада драматично през лятото и едвам ви изтрайваме. Всъщност изобщо не ви траем. Ниска са ви и цените за хотелите, и паркингите и хранта. Трябва да са десеторни за да не идвате! Две години "оцеляхме" без вас! МОжем и още многоооо! Всички, моля, рязко да завият на юг към Гърция! Няма да ни липсвате!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите мутрички са си виновни, че от провинцията ходят на каменисти плажове във Византия :))) Отдавна отсвириха българския турист гларусите, разчитат на количество, не на качество, не че българския турист е много качествен, но има и такива :)))
48
9
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 година
ДЕН ГОДИНА ХРАНИ! ГЕРБ ПОБЕДА!
47
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45, аз проблем не виждам. гърция за мен е дестинация за бедняци. Почивката трябва да е Италия, Испания, Малта или по-далечни. Гърция и Турция са за изпаднали хора. Казвам от от гледна точка на опит в туризма 15 години и повече от 25 посетени страни в Европа. Както казах, не е за всеки :) Ако си платиш навсякъде ще намериш качество. Въпрос на джоб :)