Сърбия няма да признае Косово

Това обяви Александър Вучич
10 сеп 2022 17:45, Росен Стойчев
33
Сърбия няма да признае Косово
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия обяви, че неговата страна няма да признае Косово, съобщи Данас.

Александър Вучич разговаря с представители на ЕС.

Още по темата
Те включват представителят за региона Мирослав Лайчак и съветници по външните работи във френското и германското правителство.

"Няма да се водят разговори за бъдещето на Сърбия. Разговори няма да се водят за никакво признаване на Косово", обяви  Вучич.

През миналата седмица Франция и Германия излязоха с обща декларация. В нея призоваха за запазване на диалога между Косово и Сърбия.

Смятат го за основен за стабилността в Европа. Европейските дипломати разговаряха с косовските представители.

Търси се напредък в разговорите между двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е нищожен фактор, а такива русофилски натегачи като Вучич с лопата да ги ринеш на Балканите. Колкото и да възвеличават Русия от *** боя не става.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината са албанци, другата са сърби. Нямат никаква икономика. Настанили се там американци?
17
2
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Те сьрбите не са като наще тикви да испьлняват каквото им наредят
16
8
 
6
 
! Отговори
Ще признаят Косово преди 1 година
и хоро ще играят. Все още не го знаят.
15
9
 
2
 
! Отговори
Фи16 преди 1 година
Знам ,че Косово е болна рана за Сърбия,но ако Сърбия поиска 20 или дори 10 км.излаз на Адриатическо море от Албания, за нея това ще е 1000 пъти по полезно от косовските чукари.
14
5
 
17
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Косово е историческа територия на Сърбия ,където се провела една от героичните и трагични битки за Сърбия през Средновековието. Няма как да подари тази територия на едно кривокрако албанско племе.
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ НЕМА ЕС ТОГИВА... АЙДЕ В АЗИАТСКИЯ СЪЮЗ С ИНДИЯ И КИРГИЗСТАН ХАХА
12
5
 
24
 
! Отговори
До16 преди 1 година
На каква база ЕС ще налага ембарго на Сърбия,защото не са признали част от територията си за независима държава или защото не се включват в санкциите срещу Русия?
11
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите за пореден път не знаят какво говорят. Ако ЕС наложи ембарго на Сърбия, икономиката на Сърбия умира веднага и никакъв Китай не може да ги спаси. Нямат пристанища, какво биха могли да предложат на други държави извън ЕС за което да си струва транспорт със самолет? А и защо сте решили, че Китай си умират да спасяват русия или Сърбия. Китайците искат да купуват руски ресурси на безценица. Иначе не им пука за сърбите.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Ей, само проблеми от тези сърби. Как ще ги приемат в ЕС-то? А пък те сърбите много искат да са в ЕС, пък и много спешно трябва да бъдат набутани. Ами сега? Съвсем ще си изпуснат и принципите, и ценностите в Брюксел.
9
15
 
18
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Гаранция че ще има кютек с Косово и Албания. Сърбите трябва да получат геъб от Русия и Китай дори. Албания си спечели враг и в лицето на Иран. НАТО само САЩ и Турция са фактори в него. Като САЩ до няколко еесетилетия ще се фрагментират. Аз съм за сърбите. Не че са света вода ненапита. Но въпреки това.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им командироваме за две седмици нашето Простичко Киреее да ги "пооправлява"ще признаят и Косово и война на Русия ще обевят даже,ами не случиха на управляващи тия шумадийци и това е!
7
15
 
13
 
! Отговори
българин преди 1 година
Косово няма как отново да стане сръбско , за съжаление на сърбите !
6
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово е с население от 90% албанци. За Сърбия тази територия не носи нищо друго освен проблеми и главоболия. 21 ви век сме вече. Събудете се всички най-накрая. Вместо да си оправим здравето и икономиката, се водят войни за територия защото няколко държави са националисти живеещи в 20 ти век. България също трябва да се спре с РСМ.
5
5
 
15
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Браво
4
2
 
19
 
! Отговори
железен закон преди 1 година
Всяка промяна на населението в една територия започва със съчувствие и добронамереност!После,когато се усетиш,вече е късно!
3
9
 
23
 
! Отговори
нормално е преди 1 година
Все едно да приберем афганистанци с приказки за братство и толерантност,и те с краварска помощ да се отцепят от България!После ходи се оправяй!
2
5
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
След пророкуваните скандали из Балканите ако Джо Байдън стане президент на САЩ .....Русия - Украйна , Турция - Гърция , България - Северна Македония , Сърбия - Косово .....Случайност ? Мечтата на Байдън беше да пренесе войната от Близкия Изток ...в Източна Европа ....еми на прав път е ! Само че не влизаха в плановете му и Китай - Тайван ....не са в Европа !
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да признаят Съединението , и най- вече за да дадат начин на главния ощетен - султана да излезе с нещо като достойнство от ситуацията, нашите отстъпват Кърджали и Тъмрашката република.Каравелов казва - "Взехме яйцето, да им оставим черупките" в НС когато го критикуват.Косоварите си получиха дуржавата- да дадат сега четирите населени със сърби общини на Сърбия срещу признаване и да затваряме страницата. Ако реши американския президент с два телефонни разговора е решил въпроса.