ВМРО - ДПМНЕ: Не може само България да поставя условия

Нов призив за референдум
13 сеп 2022 17:07, Росен Стойчев
49
ВМРО - ДПМНЕ: Не може само България да поставя условия
Снимка: БГНЕС/EPA

Не може само България да поставя условия, а Северна Македония да приема задължения.

Още по темата
Това се казва в декларация на македонската опозиционна група ВМРО - ДПМНЕ, съобщи Нова Македония.

Групата настоява за провеждане на референдум за отмяна на споразумението с приятелство с българската държава. Правителството все още не е обявило, дали ще приеме допитването.

"Догворът с България е в основата на всички противоречия и за това е нужно да се проведе референдум. Този договор е в основата на отрицанието на македонския език", се казва в изявлението.

Повтаря се, че над шестдесет процента от македонците биха подкрепили допитване. Отправя се призив и за предсрочни избори в страната.

Днес парламентът ще даде своя отговор. От него зависи и вариантът за реализиране на предложението.

Опозицията е готова да започне събиране на подкрепа за реализиране на референдума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
hmmm преди 1 година
Стига сте ни занимавали с тези нещастници!
34
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Нека си трошат коравите чутури македонски! Ще видят Европейски съюз на куково лято, а и той очевидно се разпада заради управляващите го ***!
33
1
 
2
 
! Отговори
Условията ги поставя преди 1 година
Само ЕС ЕС ние дума нямаме.За 30г ни еб...а мамата,после Путин е виновен.ЕС ЕС И НАТО ФАШИСТКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НИ СКАРАХА СЪС СТРАНА ОТ КОЯТО Е ЗАВИСИМА ЦЯЛА ЕВРОПА НО НИКОЙ *** НЕ ГО ПРИЗНАВА,ЧЕ Е ТАКА! ПРИ УСЛОВИЕЧЕ НИЕ СИ ИМАМЕ КАЧЕСТВЕНО ЖИТО,А ЯДЕМ УКРАИНСКИЯ РАДИОАКТИВЕН *** КВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ ЩО ЗА *** СА.И ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЗОР ДА ВЛЕЗНЕТЕ В ЕС КОЙТО СКОРО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПАДА,ЧЕ ФАЙДА ОТ НЕГО НЯМА
32
1
 
9
 
! Отговори
Мимо преди 1 година
Няма по сбъркано племе от македонското. Живял съм в Югославия и ги знам добре. Ако случайно влязат в ЕС ще го разтурят. Те са слуги на сърбите.
31
5
 
1
 
! Отговори
УКРАИНОФОБ преди 1 година
Ако бяхме читава държава щяхме да проведем СВО .
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези , ако влязат някога в ЕС , ще кажат че те са създали Европейският съюз ! И даже ще го напишат в учебниците си .За хора , които вярват че те са създали Християнството 300г.преди Христа , какво да говорим !? И на Господ посегнаха.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може , може , щом ни крадете историята , това е най-малкото, които заслужавате!
28
0
 
3
 
! Отговори
Тодор Войвода преди 1 година
Хаха тия явно не осъзнават как стоят нещата,Не България е кандидат член на ЕС,а РСМакеодния,има критерии които трябва да покрие,както България покри!И към България имаше условия и на България не и беше лесно!Тоя Мицковски и Милошовски требва спешно да се прегледат при психиатър!
27
1
 
5
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Може може да поставя и то само ние Българите ще поставяме щото макета вие нямате какво да поставяте щото от нас зависи дали ще влезнете в ЕС...даже на колене ще ни молите да си знаете и целия ЕС да види а като не искате аиде обратно в пещерите
26
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
С всеки изминат ден става все по ясно ,че нашата позиция е подкрепена и от ЕС. Добре,че К.Петков със своята визия и умения направи така,че вместо да ни плюят всички за ветото изработено от Русия и подкрепено от бг,националните предатели....ГЕРБ и сие, сега светът казва,аха..значи македонците не искат да спазват договорите. Сега македонците са в капан....и ще ни приемат като етнос
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може, как да не може? Нали виждате? Не знам дали договорът с България е в основата на всички противоречия, но ВМРО-ДПМНЕ е в основата на застоя на РСМ.
24
5
 
11
 
! Отговори
До Благоевград преди 1 година
Знаеш, че:1. ВМРО-ДПМНЕ е забранена и класирана като подривна организация, дори и в Македония.2. Съдът в Страсбург никога не е потвърждавал и официализирал решение, в което се цитират териториални претенции за Пиринска Македония.3. Делата в Страсбург не касаят претенции на отделен етнос, тъй като няма как етнос да бъде определен като нация - проста антропология, нищо повече.4. Делата в Страсбург не са спечелени, също и останалите, които прекъснахте при договора с Република Гърция.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Благоевград- сърбинКакви етнически "македонци " има в България ?..!Защо не попиташ Иван Михайлов които е ръководител на ВМРО до 1991г,виж му интервюто при Кеворкян, етнически тракийци ли сме от Пловдив и Стара Загора, за това че живеем в Тракия?!Стига глупости, цяла Европа знае истината че такова животно като "етнически македонец" НЯМА?! А съда в Страсбург, защитава и тези които искат да се наричат и марсиянци, това е човешко право, но дали има марсиянци а?
22
2
 
18
 
! Отговори
Ех, да му се не види преди 1 година
Как пък все е поробена тая Македония, че 3000 год. се налага да се бори за свобода всеки ден.Докато бягахте да не станете българи през последните 30 години, успяха да ви направят албанци.А албанци Македония няма да освобождават- по-скоро ще я залепят към Косово.Помислете и за това, докато мъкнете туби.
21
27
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България да признае етническите Македонци в Пиринска Македония и в цела България и българският съд да регистрира ОМО Илинден и всички Македонски Сдружения..В Страсбург в Съда досега България е осъдена цели 14 пъти за погазване човешките права на етническите Македонци в България Свобода и човешки права за Македонците в България.
20
3
 
23
 
! Отговори
гфд преди 1 година
Абе не-ци! Тези условия не са само на България, а на целия ЕС! Като не желаете, бегом в Москва и Белград!
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още римското право казва : "Пръв по време, пръв по право", така че след като Бг е в ЕС а македонците НЕ СА то Бг може да поставя всякакви условия ако истат макетата да ни влязат в къщата. Това е положението !!! Баста!!!
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е на коя страна е истината?А истината е на страната на България, не може България да признае лъжите на сърбокомунистите и еничарите от ДПМНЕ!Те искат България да каже че Делчев, Татарчев, Груев, Михайлов не са българи, а някакви други как да стане това като те самите се определят като българи и се борят за българите в област Македония. Това е истината и в целия свят е знаят.
17
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ВМРО - ДПМНЕ: Не може само България да поставя условия"________Напротив, може. Затова членките получават правото на вето- за да си разчистят сметките с тарикати като вас.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Условията са да влезете в ЕС, не ги поставя България, а именно да нямате претенции към съседите си. И насила никой не ви кара да бъдете в ЕС.