РСМ ще бори кризата с "ток срещу руски газ от Сърбия"

Скопие очаква окончателна позиция от Белград
Обновена: 29 сеп 2022 16:35 | 29 сеп 2022 16:35, Красимир Ангелов
35
РСМ ще бори кризата с "ток срещу руски газ от Сърбия"
Снимка: БГНЕС

Република Северна Македония работи, за да уреди договор за размяна на електроенергия от югозападната ни съседка за руски газ от Сърбия, съобщи македонският премиер Димитър Ковачевски на извънредна пресконференция, предава скопското издание "Слободен печат“.

Още по темата
В началото на септември България и РСМ се договориха да изнасяме ток, за да подпомогнем югозападната ни съседка в момент на тежка енергийна криза.

По думите на Ковачевски, Белград ще трябва най-после да каже какво може да реализира от предполагаемата конструкция по отношение на обмена на газ за електричество, съобщава Bulgaria ON AIR.

В сряда в ефира на телевизионния канал "Телма“ министърът на икономиката на югозападната ни съседка заяви, че Скопие иска да купува руски газ от "Сърбиягаз“ на три до четири пъти по-ниски цени от пазарните, пише "Фокус".

В замяна на това ние ще доставяме на Сърбия електроенергия на по-разумни цени“, заяви Бектеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Търсим бyдaлu преди 1 година
А защо искат от нас евтин ток, ако си имат достатъчно, че да продават и на Сърбия!? Или с чужда(BG) питка помен ще правят?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, макетата нали от нас искаха ток? За какво им е , че да го продават на сърбите ли?
22
7
 
3
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Ништо не сте разбрале. Да ви обиаснам брака блгари: Србиа дава гас на Македониа, ние произведуваме ток со него и го делиме со Србиа. Ферштен?
21
3
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
А ТИЯ ИЗВРАТЕНЯЦИ ОТ НАШИТЕ "БРАРАТЯ " МЕКЕДОНЦИ МАЙ ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА БОЙКО И ЩЕ СЕ МОЛЯТ ДА ОСТАНЕ. НА ВЛАСТ !!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Един преди 1 година
Лошото е, че нашите политици са продажи з****ци и ще дадат евтин ток на РСМ, с който те ще си купуват и евтин газ. Познайте кой е прецакания в цялата схема. Ако има правителство и политици на място, в този момент ще наложат мораториум на всякакъв износ на ток към РСМ. Падане на мораториума само като видим поне 100 души за по три месеца в затвора, затова че са освирквали българския химн.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не мога да схвана смисъла на тая статия все едно третокласник я е писал те ни се молят за ток пък после ща дават ток за газ аз доколкото разбрах те отказаха на нас тока защото 15% под пазарната не ги устройва Абе глупава статия и автора незнаен какво иска да каже.
18
1
 
11
 
! Отговори
az преди 1 година
егатти наглите макета идват на портите и ревът за ток а правят бизнес за размяна, така направиха и с танковете , подарихме им доста танкове а те ги продадоха на Арабите, много се дразня на нашите глупави политици.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да даваме на никого ток на по-ниски цени.Всеки такъв подарък ,ще се се отрази на сметките на българина и на бизнеса.Това са няколко процента ,които могат да се ползват за компенсации за скъпите горива.Северномакедонците плащат по-евтин ток от нас,а ние ще им подаряваме,за да спонсорираме бизнесът им ,вместо да направим нашия по-конкурентен.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи нашите т.нар политици продават бг евтин това на макетата,а те ще правят бартер със сърбите за газ?!?!?!? Защо нашите престъп... грешка политици не са сетили за тази сделка ,а съдействат дурги народи да живеят добре,на гърба на бг народ? Крадете,живеете ок,напарвете нещо и за народа.
15
2
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ммм да да, няма да стане. България ще продава ток директно на Сърбия, пък макетата ще гледат филма: "Моя К** в твоя Г**" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които дадат на северно мъкедонците ток, и то на преференциялни цени върши национално предателство по - голямо от оттеглянето на ветото.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай сега - ние им даваме евтин ток, те го разменят за газ? Хахаха. Спирайте им тока! Нали има санкции срещу Русия? Ние какво - подпомагаме Мякедонкия, тя подпомага Русия?
12
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Щото РСМ са и те един голям руски зъг...
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SVДано сте прав.Какви ли *** ще сме да им даваме евтин ток, те да го препродават на Сърбия.И през това време да ни освиркват химна и т.н.Тарикати мръсни.
10
2
 
11
 
! Отговори
SV преди 1 година
Г-н Ангелов - кога нашата родина се е договорила да продава ток на РСМ и на какви цени е станало? Защото намирам информация, че разговорите са стигнали до задънена улица.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български ток не приемат, даже и подарък да е, но виж с руски газ от Сърбия ще се топлят с удоволствие.
8
1
 
25
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
От нас дрънчат евтин ток, от сърбите евтин газ. Евтини номера мънкидонски
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не може ли да се случи инцидент и на Турски поток и да им спре газа на сърболята? Ще обвиним индийските братя, че са копали за джелезо. И полсе ще се мотаем цяла година в опити да я поправим. И без това газ не идва до нас от нея, поне да не спонсорираме войната индиректно.
6
1
 
20
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Ще им даваме ток без пари ей тъй? За да ни псуват и да разправят че сме най омразната държава? Да си сменят учебниците веднага и всеки говорил срещу бгбв затвора! Тогава ток! Радев да не се разпорежда с бг тока, да извземе свръхпечалбите и да ги върне на фирмите!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ще вземат ток да дадат на сърбите, като скоро искаха ток от нас?