Силна буря в Гърция, има загинал, улиците са реки, плуват коли

Синоптиците прогнозират, че до вечерта бурята ще се насочи към Турция
15 окт 2022 21:05, Анисия Иванова
10

Силна буря връхлетя Гърция. В южната ни съседка падна дъжд, колкото е годишният обем валежи. Наводнени са много от улиците на столицата, както и части от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.

На остров Крит 50-годишен мъж е загинал, след като колата му е била отнесена от водата. Инцидентът е станал в крайбрежния град Агия Пелагия. Има и хора в неизвестност. На острова е обявена извънредна ситуация.

Улиците са се превърнали в реки. Стихията е отнесла автомобили. Има и наводнени къщи. Отнесени са и чадърите по плажовете. Бреговата охрана е призована да участва в издирването на хора в неизвестност

Стотици хора е трябвало  да търсят убежище по покривите, за да не пострадат. Само в Атина спасителните екипи са били викани над 1400 пъти от бедстващи хора. Стотици автомобили са блокирани по залятите улици.

Бързата промяна на времето е предизвикала сериозни наводнения през последните няколко часа, пишат гръцки медии.

Метеоролозите съобщават, че циклонът преминава през южната част на страната и сега е над островите в Егейско море. Синоптиците прогнозират, че до вечерта бурята ще се насочи към Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вятърните мелници трябва да правят ток!
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Климатът се манипулира най-невъзмутимо. Видяха, че пландемията им не върши работа, а в Източна Европа са сравнително имунизирани против икономически кризи поради простия факт, че сме перманентно в такива, затова циклонче тук, земетресенийце там, за да уплашат хората и да ги държат в подчинение. Добър опит!
5
3
 
8
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Ужас... :(
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да пази и тях и турците и нас, амин!
3
4
 
15
 
! Отговори
История преди 1 година
При едно земетресение в нашето село навремето, къща се събори и по чудо хората вътре останаха невредими.
2
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил Гейтс не беше ли в Турция твърде дълго, не купи ли твърде много имоти там и нямаше ли интерес към някакви вещества, които се впръскват в атмосферата и предизвикват климатични промени и най-вече валежи. Бреййй какво съвпадение, че от 2 години в Атина и на островите вали сняг зимата. Нещо, което не се беше случвало там последните 100-200 години
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоша работа е лошото градоустройство.