Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид

На мястото на инцидента пристигна българският консул от Битоля
24 ное 2022 08:16, Анисия Иванова
142
Един пълнител е изпразнен срещу българския клуб в Охрид
Снимка: БГНЕС

Един пълнител е изпразнен при стрелбата срещу българския клуб „Цар Борис lll“ в Охрид. Само в помещението на клуба във вътрешността са открити 8 патрона. Стрелбата е открита снощи преди 20:00 часа. За щастие при инцидента няма пострадали.

На мястото на инцидента веднага пристигна българският консул от Битоля Димитър Иванов. Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване нападателите да бъдат открити, съобщи БГНЕС.

Още по темата

МВнР на РСМ изрази тревога от инцидента и призова "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС".

Това е поредното нападение по българския културен клуб „Цар Борис III” в Охрид. На 12 октомври тази година бе потрошен надписът, който се намира над входната врата в сградата. А само няколко дни след официалното откриване на клуб „Ванчо Михайлов“ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. На 21 ноември нападатели разбиха прозорците на клуба с камъни.

Клуб „Цар Борис III” беше открит на 7 октомври сред скандирания от обидни думи срещу България - татари, фашисти, цигани, като срещу сградата бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския флаг. Македонските политици, както от управляващата коалиция, така и от опозицията, не осъдиха протеста, а определиха откриването на клуба като „провокация срещу македонската идентичност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С всички възможни средства, трябва да бъде спирана РСМ за членство в ЕС. Никаква помощ за тезипримати. Никакви енергенти, ток, газ....
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми да вземем да изпразваме пълнители по българските турци, дето се вика фифти-фифти.....хахахаха :))) Турча лята ако се мислят за голема работа, да си спомнят загубите от нас през последния век :)))
85
0
 
4
 
! Отговори
до 90 преди 1 година
Ако Борис 3-ти е бил такъв фашист, защо тогава има негов паметник в Израел? Има още живи наследници на спасените от него евреи. Нали е фашист? И как тия слабоумни0идиотчета правят паметник на Самуил? Какъв им е той? Все едно ние да направим паметник на Наполеон.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не се ли виждат, че са една каруца население в тая държавица? Ехооо! Макета! Имате за втори ОФИЦИАЛЕН език албански и за първи развален български. Това за албанския не го знаех и доста се смях, ама е вярно. Как ви звучи ние да приемем турски за официален език? Да - без спор. Имаме си И турци тука, ама те са си наши турци. Както имаме и румънци по Видинско. Ама нещо не виждам някакви проблеми и двете държави, нали? И излиза, че единствените т ъ п а ци са македонците!
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от къде на къде български клуб ще носи името на цар Борис III? Кой иди0T е решил, че това спорно име в нашата и македонската история трябва да носи клубът. Не можаха да измислят нещо, което да е общо за двете държави, което да не носи белези на вреди които са настъпили вследствие на управлението на този монарх съюзил се с Хитлер и изпратил българска войска във вардарска Македония територия предоставена ни от Хитлер или цар под чието у-ие е създаден законът за Защита на държавата.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате ли и Българската държава да почне репресии върху македонци? Или да кажа фиомци, защото това са от Фиом. Истинските македонци не стрелят по невъоръжени хора и после да бягат. Мисля трябва да ги наричаме с Фиом
81
0
 
8
 
! Отговори
Стрелят по хората преди 1 година
За какъв ЕС говорите???
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия активира проксито си сърбия и в Косово, и в сев.мак-я
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС харесва варварска северна македония, ще ги приемат в шенген преди нас
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е не са ли фашисти севромакетата?...
77
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ДенаZификация до последния македоно-нацист!
76
0
 
4
 
! Отговори
SKORO преди 1 година
Очаквайте скоро сценария с Украйна да се развие и там. В същото време в Русия забраниха пропагандирането на нетрадиционната сексуалност, всички такива клубове се затварят.
75
2
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Ще го кажа може би за стотен път:фашизираната комунистическа ментадония (разбирай рсм)няма място в ЕС и въпреки,че е в НАТО тя остава един от най-големите врагове на България в съюз със сърбия и русия,а в същото време враг и на Нато,и на ЕС.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как да го разследват, като те го организират, смех. С тая сръбска клика в Македония, само простотии ще има.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес пълнител, утре два, вдругитден жертви, гранатомети и така ... така се почват конфликти.
72
0
 
8
 
! Отговори
Star преди 1 година
Албанците им взеха половината ,,македонска" територия,а на това отгоре са и мнозинство във парламента,а те тръгнали срещу майка си да стрелят.Лошото е не това,че докато някой им извива главите към България да плюят и мразят,а в същото време албанците им го втъкват изоодзади,а лошото е,че след себе си водят и албанците заедно със тях.Много заблуден,неграмотен и силно интелектуално ограничен народ се е намножил около скопието.Цялата им столица е с гипсови фигури на гръцки пълководци.
71
3
 
2
 
! Отговори
Доказателството преди 1 година
Стрелба? Пълнител? АбсолютниИдиоти. Т.е. чисти българи.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОчно така започна конфликта с Сърбия-Косово ...
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като започнаха да им вадят сръбската краставица от заника, някои "македонци" със сръбски паспорти взеха да пищят, че чак да стрелят! Ама ще ви я заместим с нещо по-истинско бе, братчед!
68
0
 
15
 
! Отговори
Радвайте се! преди 1 година
Тия сами си копаят трапа,който няма да прескочат!С такава простотия в ЕС няма да влязат!