Ковачевски: В РСМ няма антибългарска кампания

Последните инциденти - действия на отделни лица
26 яну 2023 15:34, Елка Василева
51
Ковачевски: В РСМ няма антибългарска кампания
Снимка: архив, БГНЕС

„В Северна Македония няма антибългарска истерия. Има отговорни лица за последните инциденти, защото това са действия на отделни лица и не може цяла държава да бъде обвинявана за действията на отделни хора. Предприемаме всички действия в съответствие с Конституцията и продължаваме да бъдем конструктивен партньор както в региона, така и в ЕС“. Това каза премиерът на страната Димитър Ковачевски в парламента на страната, където днес е ден за въпроси на депутатите към правителството, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
На въпрос защо правителството не е приело предложението на президента Пендаровски за обявяване за нежелани на територията на Северна Македония „евродепутат от България и други лица от България”, Ковачевски припомни, че решението на правителството е било да бъде ангажирано МВР в страната да предприеме всички мерки, за да премине отбелязването на годишнината на Гоце Делчев спокойно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Е няма.. преди 1 година
Няма анти-българска, само анти-бугарска !
34
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 31. Има българско самосъзнание и това е проблем за македонците.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37. По конституция в България не може да има малцинства. Никакви.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 В България няма македонско малцинство, защото от България са откъснали насилствено територии, а не обратното. Не България е била географска област в РСМ, а РСМ е географска област в България.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, има антибългарска кампания в РСМ и още как. При предишното нападение над български клуб извършителят подпалвач не бе наказан. При побоя надпредседателя на българския клуб Борис III полицията не дошла при повикване, трябвало е пребитият сам да отиде. Правоохранителните органи не са реагирал адекватно. Да не припомняме унищожените гробове, езика на омразата, запалените публично български знамена...Северномакедонският президент и партийни лидери редовно хулят България.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като цялата им държава бездейства срещу престъпленията срещу българите и се прави че няма проблеми значи използват подставени лица за да си измиват ръцете че те нямат нищо общо. Ако нямаха наистина общо щяха да ги наказват и да се заемат с нашите искания за равни права за българите, но те не искат това а се правят на ни чул ни видял. Което значи че всичко е държавна политика. Не е едно нещо да кажеш че е изолиран случай, а те си следват определена линия на действие.
29
0
 
6
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Айде бе, ама верно ?Вервам ти сръбско изчадие !Ама то по твоята логика и слънцето залазва на изток и земята е плоска, нали ?Хмммм!!!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни лъжци. Отделни лица? Отделни лица са подобни престъпници, националисти, телевизии, полиция, прокуратура, политическите партии и т.н. - с една дума, голяма част от това посмешище на държава БЮРМ.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проерете медиите в Македония: Денешен, Вечер, Инфомакс, Експрес, мкд и тн или вижте Канал 5, Алфа и прочие ит която и да седмица, месец, година. Преди 40, 30, 20, 1о години и прочие: всичко е едно и също като в Северна Корея. Нито една положителна новина за България, но затова пък всекидневни оолювания като нецивилизовани, татари, фашисти, недемократични, убийци и крадци. Това е. И ако това не ви стига вижте коментарите фейсбук страниците на същите издания. Иначе не, няма антибългарска кампан
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бития няма Българско Гражданство,а само молба за гражданство от декември 2022 година.За гражданство се чака между две до три години. Освен това има данни ,че бития има арест за притежание на наркотици. Има данни ,че единия понойник има Българско гражданство. Всичко това трябваше да се провери и след това нашите политици да се излагат,а не сега вече се изложиха.Освен това има твърдения че Пендиков е би активист на ВМРО ДПМНЕ и е бил анти-Българин и се подигравал на Македонци с БГ паспорт.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой да не ходи на 4-ти февруари в СкопиеПрескачаме се кой как може за ДС отидем в Скопие! :)))))))))
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е няма антибългарски настроения,само малко ги понатупваме българите,щото не ги обичаме!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и като кажеш на черното бяло, всички ви вярват нали?
22
3
 
14
 
! Отговори
do 28 преди 1 година
На мен рода ми също е от македония, кой какво има да ми признава в България? Ако говориш да признаем ония македонци от РСМ и тях сме ги признали ... самоче като сръбските ку*ви които са. Не може да си откърмен от сръбските комунисти, със сръбските учебници и доктрина и да се мислиш за голям македонец. Не си. Ти си сръбско еничерско куче просто.
21
4
 
13
 
! Отговори
ицо преди 1 година
Ама как никой от съседите ни няма проблем с България, а всички съседи на РСМ имат проблем с тях? Това не е ли достатъчно показателно? Какво стана с лъжата че сте потомци на македоните? Да не би да подписахте официален документ че няма нищо такова?(преспанско споразумение клауза 7). Да не би да ви преименуваха държава и всички паметнци? Лъжливи, фалшифициращи, сръбски ку*ви. Това сте вие нищо повече.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аде, друм от тука, Митре! Не ти щем лакърдиите.
19
5
 
6
 
! Отговори
Рв преди 1 година
А дали една специална военна операция няма да им се отрази добре..ъъъ на взаимоотношенията говоря.
18
3
 
11
 
! Отговори
коле преди 1 година
условие: сега да си променят името на "западно от БГ -северно от ГР област македония" , гърците ги ошушкаха исторически и понеже няма откъде да крадат история разбира се че ще е от нас защото никой друг наоколо няма толкова колкото нас и гърция.как може такава селяния да се разпряваме с някви кръчмарски политици.да пораснат първо
17
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
След този инцидент, аз ако бях, взимам си багажчето и в ...Африка! Объркали сте местонахождението бе хора!Вие или не знаете кой сте, или не искате да разберете или ....и двете!
16
5
 
5
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Стига с тази истерия покрай Македония! Русия и Сърбия, я изградиха, нищо не можем и не трябва да правим срещу тях! Изгубихме кирилицата, Самоук, сега искаме и Благоевград ли да изгубим? Айде спрете с темата Македония!