Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи

Не било нужно да се организират блокади на пътя от границата с България
27 яну 2023 13:51, Елка Василева
122
Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи
Снимка: архив, БГНЕС

Призовавам всички за мирно, достойно отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, а държавата, МВР и службите за сигурност работят, за да осигурят спокойно преминаване на честването, каза в интервю за предаването „Сутрешен печат“ министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
По думите му службите за сигурност работят, сформиран е и специален щаб и не е нужно да се организират блокади на пътища или нощни дежурства на гроба на Гоце Делчев, каквито призиви се разпространяват в социалните мрежи.

Македонските медии - Слободен печат, Плусинфо, Инфо 24, Нетпрес, Вечер, телевизиите Канал 5 и Сител и други сайтове разпространиха този призив "към всички родолюбци" да дойдат с камиони, трактори, автомобили и да блокират пътя край Куманово на 4 февруари, когато се очаква български граждани да тръгнат за Скопие, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.

„Като МВР категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава, поне не от някой, който идва отвън. Ние сме народ, който е гостоприемен, който умее да показва чест и уважение, но тази чест и уважение трябва да ни се връща. Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи. В тази част институциите работят и събират информация”, подчерта Спасовски.

В отговор на въпрос дали евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде обявен за нежелан в страната и да не бъде допуснат на територията на Северна Македония, Спасовски отговори, че „не може да бъдат разкрити и направени публични плановете в областта на сигурността“.
„Институциите ще работят сериозно на базата на всички информации, ще се включат всички сектори, които отговарят за това, за да можем в крайна сметка да постигнем целта - обществения мир, стабилност и сигурност за нашите граждани и държава. Убеден съм и в македонските граждани, всеки от нас иска отбелязване на този ден и ще го направим”, каза Спасовски.

Отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев беше обявено за събитие с висок риск за сигурността по време на Съвета да сигурност, който президентът на страната Стево Пендаровски свика в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сакам само едно прашае да поставам:Во Бугариа кога барате жени дали со навреди и покажувае на сила ги освоувате?Мислам дека не. Ка нас има една поговорка - Со сила убавина не бидува.П.С. Ако сакате успех сменете го пристапот. Со приателски однос многу повее е успеете. Вака само има контраефект.Ако толку мислите дека сме браа, однесувате се и така.Поздрав од Македониа
91
0
 
1
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Оливер Кромуел е македонец на който баща му е Спас, който е измислил ските
90
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Спасовски, кажи ***, кой ти плаща за да търсите конфликт с България. Ти, чий чуждопоклонник си, защото и нашите бандити от парламента май са на същия. Я си вдигнете една велика македонска стена, и вървете майната си.
89
0
 
3
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 1 година
Поредният буггарашки татаросепаратист, който трябва да бъде обесен на паметника на Буцефал
88
0
 
15
 
! Отговори
Климбо преди 1 година
Сърбите не разбраха кой е врага им,и ......загубиха Косово.Албания чака...ама де мозък у макета?
87
0
 
31
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
Да не мислиш че някой е умрял за бутафорния ви дом?!
86
8
 
35
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Май е най добре да последваме примера на Путин. Денацификация и демилитаризация .Анексираме територията ,гласуваме и макетата ако не искат България да се изнасят.
85
5
 
41
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какъв дом б.р.е ...па там е пълно с сръбе и раашкки дето ви унижават...нема место и за нас!!!
84
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбомански кратуни
83
1
 
45
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Казали макетата,че България почвала Студена война...с тях...Кратуни простиии,освен Студена война,заслужавате и Желязна завеса!!!5-метрова бетонна стена с бодлива тел по цялата ни западна граница!
82
2
 
33
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Това са някакви изказвания за вътрешна употреба в БЮРМ - Южна Сърбия. Косоварите си им го написаха: Bulgarians by God - Macedonians by Tito!
81
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо гробът на Гоце Делчев е бил в България след което в 1947 г. е преместен в сегашната РСМ,което означава,че още преди 9.09.1944 г. не са го признавали за техен гражданин понеже е българин щом там не е погребан,че за какво са се съгласили да приемат останките му щот насила те не са закарани там,а с тяхно желание,че сега да правят саири дали ще се осмелят българите да почетат паметта на свой сънародник по рождение и род борил се за българската памет и против историческото разделение на народ.
80
5
 
24
 
! Отговори
Расате преди 1 година
До Кючук Париж!Искаш да кажеш 2.5 милиона българи на които родът им е с произход от географска област Македония живеят в България и един от тях съм и Аз.Потомец съм на българи бежанци от градовете Костур и Кукуш.
79
4
 
55
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Спасовски, ние няма да идваме в Шумадийско (поне засега...). Македония е българска земя, не е дом на сръбски окупатори и на техните безродни помагачи!
78
4
 
58
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Абе Маскари пишете си новини и си ги коментирайте там бе, уж ни мразите, газите, плюете ама сте се лепнали като *** за нас. Бе то голямо надничане, коментиране, следене, стойте си у гетото правете си новини и си плямпайте у вас. И да не забравите да си измислите друг език щот ползвате български, авторски права не сте плащали.
77
39
 
3
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Македониа не може да им гарантира безбедност на оние кои планираат да доидат, во услови на заострени односи мегу двете страни. Затоа е наидобро да не доагааат за не ескалираат работите.
76
1
 
57
 
! Отговори
Велика България преди 1 година
От изказването на този "чистокръвен северно-македонец", прозира комплекса за малоценност на малката държава. Предлагам едно простичко решение. Да оставим тази измислена държава, без никакво внимание до тогава, докато изпълнят поетите ангажименти. Дори да трябва да изминат 10,20,30 и колкото трябва години. Както постъпи Гърция за името на тази държавица. Оставяме ги без ЕС. Те имат зор ние не.
75
2
 
63
 
! Отговори
Алек преди 1 година
Страшни *** ! ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БЪЛГАРИН! Той сам си го е казал ! Окрадоха мощите му от България и сега се перчат! Мизерни смешници !
74
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще ни занимавате с тия.....Всички с българско самосъзнание да им дадем български лични документи а другите да седят с Сърбия.
73
2
 
43
 
! Отговори
Брееей преди 1 година
До Кючук ПарижИ кой не ви е признал б.е! Познавам много етнически български македонци д.е.то се гордеят, че са Българи! Не само сме ви признали м.и си и свободен да си одиш у РСМ ако тук не ти аресва!