Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи

Не било нужно да се организират блокади на пътя от границата с България
27 яну 2023 13:51, Елка Василева
122
Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи
Снимка: архив, БГНЕС

Призовавам всички за мирно, достойно отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, а държавата, МВР и службите за сигурност работят, за да осигурят спокойно преминаване на честването, каза в интервю за предаването „Сутрешен печат“ министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
По думите му службите за сигурност работят, сформиран е и специален щаб и не е нужно да се организират блокади на пътища или нощни дежурства на гроба на Гоце Делчев, каквито призиви се разпространяват в социалните мрежи.

Македонските медии - Слободен печат, Плусинфо, Инфо 24, Нетпрес, Вечер, телевизиите Канал 5 и Сител и други сайтове разпространиха този призив "към всички родолюбци" да дойдат с камиони, трактори, автомобили и да блокират пътя край Куманово на 4 февруари, когато се очаква български граждани да тръгнат за Скопие, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.

„Като МВР категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава, поне не от някой, който идва отвън. Ние сме народ, който е гостоприемен, който умее да показва чест и уважение, но тази чест и уважение трябва да ни се връща. Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи. В тази част институциите работят и събират информация”, подчерта Спасовски.

В отговор на въпрос дали евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде обявен за нежелан в страната и да не бъде допуснат на територията на Северна Македония, Спасовски отговори, че „не може да бъдат разкрити и направени публични плановете в областта на сигурността“.
„Институциите ще работят сериозно на базата на всички информации, ще се включат всички сектори, които отговарят за това, за да можем в крайна сметка да постигнем целта - обществения мир, стабилност и сигурност за нашите граждани и държава. Убеден съм и в македонските граждани, всеки от нас иска отбелязване на този ден и ще го направим”, каза Спасовски.

Отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев беше обявено за събитие с висок риск за сигурността по време на Съвета да сигурност, който президентът на страната Стево Пендаровски свика в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега,що стана бре Танасе?Кой разбрал,разбрал!
51
2
 
34
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Смешни са с тези техни претенции. Не могат да разберат, че са изкуствена държава. Но сърбите са си свършили добре работата - насъскали са ги срещу нас. Мисля, че трябва да отново да наложим вето за присъединяването им към ЕС. Ако някой техен беше пребит тука в София, какъв вой щяха да вдигнат?
50
1
 
25
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
До БУНГАР -- ТИ май не си добре, ходи да се лекуваш.. Пет пари не даваме за вас ... тук никой не се интересува от тази дупка северна македония
49
1
 
22
 
! Отговори
България преди 1 година
Трябва да ОФИЦИАЛНО да покани Евродепутати да дойдат в София,а оттам с ШЕСТВИЕ,хоругви,знамена,портрети на Гоце Делчев- към Македония.Нека се опитат тези *** да спрат Евродепутати!
48
1
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Това ли е македонско девойче?
47
52
 
4
 
! Отговори
БУНГАР преди 1 година
Буггари, вие сте Уногури и Кутригурос, братя на Китаиските Уйгури от Синдзян . ЗАЩО ВИ Е СРАМ ЧЕ СТЕ ТЮРКИ ПО КОРЕНИ .?? ММ ? Оставете МАКЕДОНИЯ НА МИРА..ЩЕ ЯДЕТЕ ДЪРВОТО ИНАЧЕ .
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гм. СЕВЕРЕН. Вие сами се унижавате. И защото сте малки и жалки опитвате да си изкарате фрустрацията на невинното българско малцинство в цалката ви, незначителна и никумо непотребна държавица.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО...Нищо не става от теб...ама не ти казвам нищо ново....тролейбус...ниеден...
44
5
 
30
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Политиката на тези хора е повлияна от сърбите, а може и от сащ. Както сащ ни заплашиха преди години да имаме турска партия и да сме към тях либерални, иначе щели да ни смачкат, както по време на бомбардировките от 1922 в София. Така е същото положение и тук в сев. Макед. Това е българска земя и забележете кои са репресираните - българите, нито сърбите, нито албанците. Това е нарочно антибългарска провокация, за де не би земята да се присъедини към България, което ще стане. Тде
43
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалки северно македони.Защо ви трябваше на си избирате един българин за национален герой.Вие си имате къде по-големи герои,например Боро Чушкар.Та той сам е спрял цяла българска армия да не влезе в Скопие.Къде българите ще се мерят с такива великани. Това трябва да се изучава във всичките военни академии по света.
42
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сами се унижават , а после ние сме им виновни. С лъжа не става ,душици македонски.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стойте си у къщи...
40
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбоманите в РСМ потропват с копита, както им свирят от Белград и Москва.
39
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито пък България няма да позволи, накой да бъде пребит в дома си където живее още от времето, когато Македония бе географска област на държавата България, най-старата на Балканите, след Византия.
38
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народ колкото едно село ама злобно като за сто !
37
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е един от виновниците,за разразилата се антибългарска хистерия в СМ.За всичките нападения си мълчеше като комунист,игнорирайки въпросите като нерелевантни,а сега се прави на герой.Клоун северномакедонски.
36
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако московските слуги през 1947г. не бяха предали костите на Гоце в Скопие, обезбългарявайки Македония, сега нямаше да я има тая драма. Та к . р за всички русофили по тоя повод.
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви е_а и македонците ссмотани.
34
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце Делчев нее Македонец бе шваби! Гоце Делчев е чист Българин. Ако можеше да стане щеше да ви вкара на кучето под опашката.
33
3
 
14
 
! Отговори
ами 32 преди 1 година
той има предвид руските фашисти сигурно, щото и там са "прочиствали" с "народен" съд без присъда