В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"

Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа
27 яну 2023 11:00, Елка Василева
376
 В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"
Снимка: БНТ

Блокади на пътя за Скопие против "българските неонацисти" се организират в социалните мрежи в Република Северна Македония, цитирани от “Инфомакс”.

Още по темата
Според публикациите се готвят блокади на пътищата към Скопие след граничните пунктове при Деве баир и Делчево.

Призовават се "всички родолюбиви хора да дойдат с камиони, трактори, автомобили и друга техника за участие в протеста". Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа местно време. Призовават се хората от Куманово да блокират пътя до столицата, предаде БНТ.

Премиерът на съседната ни държава Димитър Ковачевски заяви в Събранието, че ще бъдат взети мерки за осигуряване на реда и обществения ред на 4 февруари, когато се отбелязва рождението на българския революционер Гоце Делчев, чиито тленни останки се намират в църквата “Свети Спас” в Скопие, пренесени там от българския комунистически режим приз 1947 г.

Външното министерство на страната призова службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на РСМ, а преди това президентът Стево Пендаровски заяви, че един български евродепутат и други български граждани трябва да попаднат в забранителен списък. Фондации от България организират автобуси с желаещи да отидат до Скопие, за да почетат паметта на Гоце Делчев.

Развитията са на фона на жестокия побой над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков. Този инцидент Република Северна Македония смята за затворен пред ЕС с посещението на Буяр Османи в София, обясни самият той вчера пред депутатите в Събранието.

Българската страна далеч не смята така, като спря международните проекти със Скопие, извика посланика ни за консултации и информира европейските партньори. Президентът Румен Радев настоя пред комисаря по разширяването Оливер Вархеи ЕС да прояви инициатива за защита на правата на македонските българи в същата степен, в каквато настояваше за бързата интеграция на РСМ в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
10
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Никой не обича руските ибрици ....ДАЖЕ И МАКЕДОНЦИТЕ НИ СЪЖАЛЯВАТ И НЕ ИСКАТ ДА СА , КАТО НАС ....НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ???!....ВЕЧЕ ДАЖЕ И У МЕКСИКО ГО РАЗБРАХА...ха,ха,хааааа... и ни гонят и от там!
233
6
 
2
 
! Отговори
Верцингеторикс преди 1 година
Мекедонците добре, че нямат оръжия иначе щеше да е касапница като в Донецк и Донбас. Но "woke" *** в България са спонсорирани от чужда държава и облъчвани от грантаджииски информационни сайтове и медии. Те са най жалкият слой от обществото, срам ги е, че са родени в България и ненавиждат всичко българско, а най-вече мразят несъгласните с налагането на либералните ценостти.
232
2
 
14
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Не отивам в Македония, не искам да ме връщат със самолет!
231
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шопският квартал на България пак се е разлютил.
230
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 240 .. Брат , ти от къде видя армия и военна техника в България , много ми е интересно ???
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре. На кой му пука?
228
3
 
16
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Всички граждани на Северна Македония са северомакедонци.От тях най-голям дял имат етническите българи,следвани от етническите албанци.Етнически македонци има, но сега живеят в Гърция и говорят на гръцки.За три четири поколения от българи, през южни сърби, прави сърби, през антични македонци, хунзи и какви ли още не , македонец не се става.А както вече казахме македонците са гърци.Говорят български,дедите им българи - що е то?
227
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана.. Какъв е другият ''прякор'' на термина -РАВЕНСТВО и БРАТСТВО , за свободата е ясно , свобоДИЯ ?Не ни ли идват в повече , европейските ''ценности'' ?
226
6
 
4
 
! Отговори
111 преди 1 година
Затваряме границите с македония и струпваме цялата налична военна техника и състав на учение до Кюстендил!!!! След това е ясно. Защитаваме Българите, които живеят там и започваме да анексираме територии. Елементарно!
225
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маке-укропитециУмник,ти си в ролята на укропитеците,защото ти правиш провокации с клуба в Македония. Недостижимо е да си дядо Иван.
224
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога идат избори ,винаги се почва с Македонията
223
9
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е : преди 1 година
ЩОМ БЪЛГАРИТЕ СИ ТРАЯТ У МАКЕДОНИЯ ---ЗНАЧИ ИМ ХАРЕСВА И НЕ СА ВЕЧЕ "БЪЛГАРИ"....ВРЕМЕ Е ДА ГА ПРОУМЕЕТЕ!!.../Зорлем гюзенлик --ОЛМАЗ/тур.пог...."насила хубост -не става"
222
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гордей се с Джамбаски,Костадинов ,Радев,Бойко Борисов, Доган и Пеевски. С това се гордей Българино велик от 7- ми век насам това са най-великите Българи. Надминаха себе си и всички велики царе, даже и най-великия Цар Тодор Живков.
221
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нЯКОЙ прочете ли : За 2 г. , София е намаляла със 117 000 българи !!!
220
3
 
9
 
! Отговори
Маке-укропитеци преди 1 година
Маденски украинци Балкански вариянт! А ние сме в ролята на дядо Иван! Интересно театро ще се получи!
219
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските патриоти отнемат правата на деца инвалиди и на тяхните майки с премиера от ГЕРБ и спят с Руския флаг. Според Европейски доклади Ние сме най-корумпираната държава в Европа ,а и една от най-бедните в Европа. В топ 5 сме по бедност . Това се вижда и без докладите , с просто око. А сме държава от 7- век. С какво да се гордея?
218
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и неговите негодни за упарвление министри ни докараха конфликт със съседите. Как може такава тъпотия?! Кой го финансира този кбул и защо? Защо се казва цар Борис 3, а не Иван Вазов, Христо Ботев, Елин Пелин и др? Защо нве виждаме митинги милионнив Македония на хора,които твърдят,че са бг? След като искат да са макета,приемаме го,наричаме ги макета,имаме братски отношения,и вървим напред.Тези провокации по отношение на Македония,не може да не са американса инициатива.
217
4
 
9
 
! Отговори
До 211 преди 1 година
Леопардите се подкарват лесно и аз ще ги подкарам, въпроса е ти за колко време ще нацапаш македонските си ***?
216
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен224 Аз не говоря против теорията на Комунизма, макар че смятам, че можеше да бъде написана по-ясно, така че и най-тъ.пия като чете да му е ясно, а не както стана с нашите комунисти, които четяха само това което ги устройва и ни превърнаха в май.му.ни вместо да се установи равенство, братство и свобода...Искам да вмъкна, че равенство не означава уравновеловка - всеки човек е РАЗЛИЧЕН, с различни нужди и способности и не може да има никакво изравняване между хората на всяко едно ниво
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФЪФ Бг сме цъфналЕ , ДПС вече ще бъде 1-ва политическа сила ... Лайте още , и гледайте все другите държави , докато България се ОБЕЗЛИЧАВА !