Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България

Вероятно това се случва за първи път
162
Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в сръбския парламент на специално заседание за Косово, че сръбската политика по въпроса е по всякакъв начин да се осигурят мир и стабилност, предаде Танюг.

"Да се въздържаме и да не отговаряме на провокации, освен ако не са застрашени животът и имуществото на хората, както беше през 2004 г., когато нашите големи "герои", разбира се, "героично" си тръгнаха. Говоря за тогавашните управляващи в Сърбия", каза той.

Той посочи, че мирът и стабилността не са просто лозунги, защото това възстановява страната и дава живот на Сърбия и позволява да се осигури биологичното оцеляване на сръбския народ.

"Ако ги нямаше Първата и Втората световна война и войните от 90-те години на миналия век, днес щяхме да имаме 16 или 17 милиона души население като Холандия, а сме на 40 процента от това", каза Вучич.

"Смятам, че заради младите тук, на които са им нужни инвестиции, фабрики, нови научни центрове, компании, е необходимо да задържим хората тук. Днес Сърбия официално има повече жители, отколкото България, вероятно за първи път", каза Вучич, цитиран от вестник "Новости".

Изброявайки приоритетите на своята програма за управление, Вучич посочи, че е изброил девет инвестиции, за които каза, че Сърбия е рекордьор по тях.

Той отбеляза още програмата за развитие на Сърбия до 2025 г., тъй като въпреки кризите и войната в Украйна заплатите по думите му ще надхвърлят 1000 евро до края на 2025 г., така че Сърбия ще напусне редиците на бедните страни./БТА, Райна Асенова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Александър Вучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Македонците като преди 1 година
Прочитат"ДЕВЕ БАИР" и се чувстват вече застрашени от мирната религия на нашествениците.
141
1
 
5
 
! Отговори
Красин. преди 1 година
Сърбия вече има по-голямо население от България. Това е най-лошото, което можеше да се случи. От тук нататък вече нищо няма значение. :( :(
140
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами браво на съседите.Поне една славянска държава да оцелее на Балканите.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Вучка, нз. млад ли си или се правиш на прзд, ама при мъдрото управление на терорягите БКП, 40г. назад, много се възхищавахме на Сърбия и направо си завиждахме на това което имахте тогава. А сега гледай как се обърнаха нещата, на вас ви капят лигите, ама били повече - хахахаха. То и С. Корея са много, ама си рупат резена трева и ронят сълзи нощно време, че види ли ги някой от партията - право в мините, барабар със семейството.
138
1
 
7
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
До Сата НАТО точно сега е време да си поискаме обратно българските територии и население откраднати от сърбия -тимошката област , западните покрайнини , македония.Така ще се изравним по население .
137
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
славяните при славяните
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при хърватите кво говори тука хърватите са добре евро шенген
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е по-жалък и от нашите издънки политици. Типичен комсомолец, кадър на сатрапа Милошевич. Всеко едно споменаване на България е в негативна светлина. По-добре никога да не стъпва тук.
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Бойко, че ни докара до трета национална катастрофа.
133
1
 
17
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Сърбия има повече жители и от Тринидад и Тобаго, но никой не се интересува от това...
132
0
 
25
 
! Отговори
Явно мярката преди 1 година
За Сърбия е България! - по нея се сравняват.Еднакво нищожни,малки държавици,блед спомен на минало величие,благодарение на собственото им късогледство.Ако не се бяха обезкървявали взаимно(въпреки нежеланието на народите си) сега резултата щеше да бъде друг!Ламтеж за чужди земи изяде главата на Сърбия.А можеше да сме заедно и единни след Балканската война.Наместо това - омраза,недоверие,раздори,грабеж на чужди земи....и облагодетелстване на Гърция и Турция за наша и тяхна сметка!Честито!
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата събота ходих на фестивала на колбасицата в Пирот. Много са зле работите в момента в Сърбия. Половината магазини са затворени. Не просто не работят, а са затворени. В тези които работят същите китайски стоки като у нас на същите цени. Не можах да си купя нищо като сувенир. По улиците малко хора. Много изоставени сгради. Половин час нямаше кой да ми развали банкнота от 2000 динара (към 34 лв.). Много по-бедни са от нас, което лично мен много ме изненада. Храната им също не е по-добра.
130
3
 
12
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Опитват се да компенсират липсата на качество с количество.
129
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите искат да сучат и от Русия и от Китай, и от Европейския Съюз. Затова Вучич се хвали като рунтав шебек с обезкосмено дупенце. Когато политик каже Добър Ден, погледни дали е изгряло слънцето ! За Русия е изгодно Балканските Кочове да си чукат рогата, за да ги пасат.
128
10
 
3
 
! Отговори
Дерманци на преди 1 година
Сега Радева им направи газопровод преди това бойко ще имат повече
127
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите, ами то комай е добре, че си отиваме, много смотан материал в тая ***
126
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирате ли сега колко жалка държава станахме, ама споко иначе ще побеждаваме Русия или някви подобни глупости
125
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като влезете в ЕС и ви разграбят държавата, пак извади сметката.
124
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сърбите ядоха и бой скоро и късаха територия от тях. Ние тука 33 години тих геноцид. 5 млн са останали тук.
123
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стандарта в Сърбия е около 30% по-нисък от нашия.