Сблъсъци и плакати с надписи "Предател" след реч на Вучич за преговори с Косово

Депутатите в сръбския парламент почти се сбиха
3 фев 2023 07:11, Нели Христова
42
Сблъсъци и плакати с надписи "Предател" след реч на Вучич за преговори с Косово
Снимка: БГНЕС

Сблъсъци в сръбския парламент и протести срещу президента Александър Вучич предизвика въпросът с Косово. В реч пред Скупщината Вучич представи основите на бъдещата политика на страната. Мнозинството го посрещна с продължителни аплодисменти и възгласи, като единствения президент в историята на Сърбия, дошъл на дебати за Косово в Скупщината.

В речта си Вучич заяви, че Сърбия трябва да продължи разговорите с Косово за нормализиране на отношенията. След това изказване депутати от опозиционните десни партии се насочиха към президента, избухнаха сблъсъци с народните представители от управляващата партия и се наложи намеса на служители на реда.

Сред залата се виждаха плакати с надписи "Предател" и "Не на капитулацията". Миналия месец пред Косово и Сърбия беше представен план от 11 точки за нормализиране на отношенията, по силата на който двете държави трябва да изпратят свои официални представители в столиците и да работят за постигане на компромис.

 Сърбия няма да признава независимостта на Косово, но трябва да престане да пречи на членството на Прищина в международни институции. Първата стъпка в този диалог трябва да е създаването на Косовска асоциация на сръбските общини, както беше договорено още през 2013-та година. Пред парламента Вучич предупреди, че ако Сърбия не приеме това предложение, то преговорите за членство в ЕС ще бъдат прекратени, а с тях и достъпът до предприсъеидинителни фондове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА Е БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ ЗА ПРИЧИНЕНАТА БЪЛГАРСКА МЪКА!
33
0
 
6
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Хахаха, смeшkoвци...
32
0
 
17
 
! Отговори
Сръбска комунистка преди 1 година
Жената на Георги Димитров е сръбската комунистка Люба Ивошевич.Тя имигрира в България за да работи като шивачка (в България идват да работят от цяла Европа-немци ,швейцарци) Тя го създава.Когато се омъжват Димитров е никой.Няма дори основно образование.Та го учи на немски дава му какво да чете обучава го от гимназиални учебници .Просто го подготвя ... Димитров вече големец я зарязва в една руска психична клиника и палува с гимнастички ...Там тя скача (или е бутната?) от прозореца и умира на 48
31
1
 
15
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Като грабеха земи от България им беше добре. Айде сега ду..х...те.Винаги сте ни забивали нож в гърба и го правите от много време, а ние винаги ви съжаляваме.
30
0
 
8
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
В независимия Лондонски съд твърдят ,че Райхстага е подпален от немски националисти хора на фюрера.Още тогава фашисти и комунистиса били комбина в схемите и двете течения са едни престъпни терористични организации.Да живее демокрацията и народовластието.Социал-демокрация е истината като в Дания в момента.
29
3
 
8
 
! Отговори
Психодиспансера преди 1 година
Хитлер идва на власт след масови палежи от червените в Германия ,след убийството на Станболийски Димитров бяга в Австрия и организира червени немски другари да палят наред в цяла Германия. Самия Димитров с Попов и Танев подпалват Райхстага.Червените весници пишат "Германия гори като средновековна клада".Така хитлер бива избран от немците за да се справи с червения терор,но после адолф мръдна и си показа психопатиите пред света...
28
1
 
10
 
! Отговори
История даге преди 1 година
До АнонименПодпалването на Райхстага е бонус за Адолф ,който тогава се готви за избори.Самия факт, че червените им палят Райхстага подтикна немците да гласуват масово за Адолф.Червените помогнаха на хитлеристите да спечелят .След това Сталин и Адолф бяха съюзници имаха и подписан договор-после се скараха кой колко да вземе от Полша и др...
27
3
 
15
 
! Отговори
История даге преди 1 година
Терориста Георги Димитров(подпалил Райхстага и организирал заедно с Всил Коларов взрива в софийската църква Св Неделя и убил 250 души по време на погребение на български генерал)подари Македония на сърбите те за 50 години изтриха името българско от Македония,жертвите нямат чет нямат и гроб с име...
26
2
 
11
 
! Отговори
По фактите... преди 1 година
Наскоро сръбските националисти обявиха Софийско за сръбса земя населени със съръбскити племе според тях-шопи.Показват некви генетични анализи (измислени разбирасе като тези в социалките)Де сте виждали сърбин генетик из шопско да взема проби за ДНК анализ.Факта ,че нападнаха София през 1885г(подтикнати от руската империя ) след като се обявихме за царство не е случаен-Войната на капитаните срещу генералите.Такаче сърбомани успокойте се...
25
2
 
1
 
! Отговори
GHT преди 1 година
До И да скачате Точно така. Който е с парите, в него е правото. И да скачате, и да не скачате, трябва да приемете реалността. Например богатите хора с Г-класите и подобни коли са над вас и имат право да ви мачкат. Ей го Семерджиев. Човекът има пари и положение. С пълно право и газ може да прави децата ви на кайма по светофарите, а вие трябва да приемете реалността и много да не шавате.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога 30 години ги управляваше един хърватин Тито, нямаше предател. Сега кога е сърбин викат предател.Ей досущ сте като нас българите. Скачате според тоягата.
23
15
 
11
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Каквото и неразбирателства да сме имали със сърбите - аз съм с тях. Косово е Сърбия. Никой не може да им отнеме част от територията, защото там били плъзнали ***. Дайте да късаме парчета от Париж и да го даваме на Африка или парчета от Англия и да ги даваме на Индия и Пакистан. Македонците ще ни питат за помощ когато техните албанци решат да довършат Велика Албания. Само заедно православните и славяните можем да се противопоставим на мюсюлманското нашествие от Изток. Не като 14 век.
22
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските партии като Възраждане в Сърбия протестират, защото това е знак, че Сърбив иска да върви по пътя към ЕС и на руските фашисти не им е изгодно.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много имат да плащат заради всички злини, които са направили. Винаги има възмездие на този свят. "Всяко престъпление е човешко, а наказанието следва невидимите проявления на божествената воля, която спасява човешкото у човека " из Престъпление и наказание.
20
4
 
20
 
! Отговори
Лол преди 1 година
Какъв цирк! Какви красиви хора хахаха защо не напишете как този красив вучич се е държал нагло с наш журналист в сърцето на София , след въпрос за българите в Босилеград и Ниш !? Парламента им е скупщина, Националния им театър е сбирщина- е такива са тия. Само еничарите в Македония ги харесват тия , останалите на Балкана не можем да ги понасяме . Всички войни започват от тези нищота.
19
4
 
18
 
! Отговори
Хе-хе преди 1 година
В Косово е най-голямата американска база в Европа - Бонтстийл.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....Какво е това "демокрация" имаш ли си представа..... Демокрация означава народовластие, демек форма на управление, при която управляват излъчени от народа (гражданите) представители; с основни характеристики равнопоставеност на индивида и свободна воля. Ааааа, ама четете книжки, бре!
17
4
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Това е положението.Парите са в богата Европа.Обаче се получават след изпълнението на определени условия.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В какъв свят живееш !?! Какво е това "демокрация" имаш ли си представа ?
15
3
 
17
 
! Отговори
И да скачате преди 1 година
И да вдигате плакати реалността е такава и Вучич(След дълго отлагане и нежелание да го стори)Ви я каза право в очите.Такова е сегашното положение и трябва да приемете реалността такава,каквато е!