Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници

Адвокатът: Единият е със счупен нос, двама са със синини
5 фев 2023 14:52, Елка Василева
194
Българите, задържани в РСМ, са били бити, държани 6 ч. с белезници
Снимка: архив, БГНЕС

Задържаните на македонския пункт "Деве баир" трима българи са държани 6 часа под белезници, били бити, разказа адвокатът им.

Още по темата
Тримата са се намирали в полицията в Крива паланка.

Те са освободени след полунощ, като са заплатили общо 1 700 евро със съдебните разноски, разказа адвокатът им, който има кантора  в Кюстендил. Двама от тях са и бити, добави той.

Адвокатът на тримата задържани, които са от партия "Възраждане", на два пъти ходил до Крива паланка като техен защитник. Те са били освободени след полунощ и се прибрали след 1:00 ч. през ГКПП - Гюешево, като е трябвало да заплатят 1700 евро общо - по 300 евро глоба на човек и 800 евро разноски по делото.

Забранено им е да влизат в Северна Македония за срок от 3 години.

Адвокатът им разказа: "И двамата бяха сини... Георгиев беше явно със счупен нос. Казах им да отидат да си извадят медицинско. Окото - синьо, другите двама нямаха много по лицето синини... Значи, по 300 евро, обаче взеха 1700 евро общо. Другото до 1700 - съдебни разноски, не знам какво си още и ги пуснаха в 12:30-1:00 часа нощес. 6 часа са ги държали с белезници, тука са ги били - на КПП-то са ги били. На единия телефонът му го няма - изчезнал. Камери имало, щели да правят проучване... Общо 1700 евро платихме снощи с председателя на "Възраждане", лично там в полицията в Крива паланка“у каза адвокатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
КОй му пука ,де са тръгнали да кажем истината ,та да ги оставим да си говорят сами неграмотните македонски полицай де незнаят колко са зле горките ,а и телевизия нямат горките какво да покажат,ако не сме ние тия незнаят защо са живи !!!
143
0
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
ако битите са възрожденци то да се върнат да ги донабият и може някой корав македнски да отнесат за 300 евро дето са платили
142
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 1 година
парадоксално е че с турците имаме по-добри отношения отколкото с сърбомаките, въпреки че турците имат повеч оснавания да ни се сърдят но те проявават мъдрост и не падат толкова низко да тормозят хората запомнете те ремонтриха железната църква свети стефан в истамбул , църквите в град одрин и пр. защото в турция не управляват комунисти а нормални хора докато сръбомакия е изцяло под властта на сръбските комунисти .А се знае че комунизма се демонтира с ключ калашников виж румъния и колко санапр
141
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чий го търсят там нашенци..Да питам само
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези глоби в евро, онези от РСМ не знаят ли, че нашите възрожденци отхвърлят еврото, но са платили с отвращение!
139
15
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Дайте да мислим логично...Ако наистина има бьлгари в Македония и ако са третирани толкова лошо,както раздухва бг пропагандната машина то би трябвало тия хора някой ден да им писне и да кажат едно ,,сиктир оттука" на М-дония и да се вьрнат в страната,която е хем ужким европейска ,хем кьдето няма да ги тормозят, нали?Ама нее!Целта на занятие то е не да се сьбере гроздето,а да се набие пазача на лозето!Такива са инструкциите от София!
138
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тях (Възраждане) им плащат, за да правят подобни провокации, защото целта им е да разпалят българо-македонска война на балканите, защото това е, което цели Русия!
137
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам пак всички про-Руски сили незабавно да бъдат изгонени от България.Започваме с Възраждане и след това всички приближени на Радевв и Радеевв за десерт. България няма да става,Русия отново.Стигат ни над 50 години Руско Робство.И дайте най- накрая да направим Лустрация.
136
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрожденци нали сте мъжкари.Като посягате на жена полицай ,малко сте получили.Как ги търпим тук В БГ незнам?И у нас са правили подобни неща.Но тук полицията не ги арестува.Тук арестуват тези ,които искат да се предпазят от тях. Извода е един .Радев и Служебното правителство са РРууский служутели ,а не Български.
135
9
 
18
 
! Отговори
KOKO преди 1 година
Предлагам също както направи Путин да вземем да ги освободим тези Македонци
134
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от Възраждане най-после намериха каквото си търсеха...:)
133
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се поддавайте на провокациите на руското 'Възраждане' ... провокациите идват именно от руското 'Възраждане', а не от македония, македонците просто си пазят държавата !!!
132
6
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Чий го търсят тези в Македония , питам аз.Паметта към Гоце Делчев можеше да бъде почетена и у нас. Тези 100 души дали са отишли там от патриотизъм ? Едва ли. Трябва да се преустановят всякакви контакти с македонците ,докато им дойде акъла.
131
4
 
8
 
! Отговори
Тенгри яко в дупако преди 1 година
Като татари ли са ги били или като българи? ;))) Ясно е, че са ги били мънгасъри, щото македонците, ква нация са към днешна дата? Шиптарла гювеч;))) Според мен, обаче тва си е политическа поръчка;))) Де се казва, отъ ВМРО има ли някой бит?:))) Да са досетите за некои работи;)))
130
2
 
13
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 година
Между присъда за отказ да се регистрира сепаратистка организация и упражнено полицейско насилие на етническа основа има Балкан разлика. Много скоро и РСМ ще бъде съдена в Страсбург за нарушаване на политическите права на гражданите, стига само да закрие българските клубове. Нека да обяснява на съдиите в Страсбург каква е връзката на цар Фердинанд с фашизма и по каква причина името му се смята за обществено неприемливо в Скопие при положение че паметника в Зебърняк си стои.
129
11
 
6
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
,,Инвестиции от царска бг?!?! Не сьм запознат какви инвестиции са направени,но знаейки отлично менталитета и начина на мислене на бьлгарина то 100% сьм сигурен,че са направени от убедеността че Хитлеровия режим ще сьществува навеки и че тези земи(македонските)ще станат част от бг!Различна версия от тази е против природните закони!Но радостта ви трая само няколко години!Всичката ви работа е несвьршена недодялана!Хубава работа ама...бьлгарска!
128
6
 
13
 
! Отговори
до доктор преди 1 година
ква чужда държава , бе , това е нашата Българска Охридска област
127
7
 
8
 
! Отговори
Само бой и кецанье.. преди 1 година
За нашите руски провокатори от ВМРО и ***...!
126
11
 
8
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Да бяха ги и обезчестили ! Каква работа имат в чужда държава ?
125
5
 
7
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Беше. Лично Марешки го би. Оказа се, че Марешки бил македонец по линия на третата си съпруга. Няма късмет тоя Костя, ей...