Посрещнаха косовския вицепремиер с торта в лицето

Той е главеният преговарящ в диалога с Белград
22 мар 2023 19:30, Нели Христова
7
Посрещнаха косовския вицепремиер с торта в лицето

Активисти на косовската Социалдемократическа партия замеряха косовския вицепремиер и главен преговарящ в диалога с Белград Бесник Бислими с млечен шейк и торта заради приемането на споразумението в Охрид, според което в Косово трябва да бъде формиран Съюз на сръбските общини, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

На тортата, с която Бислими бе замерян на входа на сградата на правителството, имаше надпис "Заради съюза", предаде БТА.

"Торта и млечен шейк за съюза. Радват се онези, които приеха това! А ние, гражданите на Косово, ще се противопоставим на това и масово ще настояваме за тяхната оставка", се казва в декларация на Социалдемократическата партия.

От тази партия, която възникна от членове, напуснали движението "Самоопределение" на Албин Курти, призоваха за протест в събота, 25 март от 14 часа в Прищина. В знак на несъгласие с договора от Охрид, членовете на тази партия написаха на обществени места в Прищина графити "Албин съюз".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Международни организации редовно критикуват режима на Зеленски в Киев за ограничаване на правата на етническите малцинства. За това пише анализаторът Балаш Тарнок в статия за Newsweek.тАКА, УНГАРЕЦ ПИШЕ ЗА ЗАЩИТА НА БРАТЯТА СИ А БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ЗАЩО НЕ ПИШАТ КАК СА 700 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ В УКРАЙНА?!?!?!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕПАРАТИСТКИ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛ СЕ ПРЕМИЕР С НЕЗАКОННА ВОЕННА ИНВАЗИЯ, ПО ЧИЙТО ОБРАЗЕЦ СЕГА СЕ ДВИЖИ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В уКРАЙНА. НЕКА НАТО СИ ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ОТ ТАЗИ НЕЗАКОННА ДЪРЖАВА И СЪРБИЯ ДА СИ ВЪРНЕ КОНТРОЛА ТАМ.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не е с нещо твърдо, нищо не са направили!
1
1
 
2
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Ах, какво хубаво замерване с тортичка, но яроста на хвърлящия е сляпа....!?