Само Вучич застана зад Лавров: Всичко, казано от него, е истина

Положението е тежко, заяви сръбският президент
2 дек 2023 07:50, Нели Христова
86
Само Вучич застана зад Лавров: Всичко, казано от него, е истина
Снимка: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич даде висока оценка за анализа на руския министър на външните работи Сергей Лавров относно положението на Балканите по време на форума на ОССЕ, който се проведе в македонската столица, през изминалите два дни.

"По същество всичко казано от Лавров е истина. Той говори за много важни неща за Сърбия и какво се случи след 2013 година. Как измамиха нашата държава след Брюкселското споразумение за да се стигне до изпълнението на нещо и когато това не стане, да се каже на сърбите - 10г. не се изпълнява и за това ще получите два пъти по-малко от това, което искахте. Всичко е точно. Всичко става по този начин", каза Вучич пред телевизия "Пинк".

Според него "те /сърбите, бел.ред./ са с вързани ръце, но се държат много по-добре отколкото се е очаквало при спазването на независимостта, суверенитета, запазването на границите и взимането на решения".

"Да, положението е тежко. Ще става и още по-тежко и това е видно от решенията, които някои искат да вземат - Охридското споразумение да бъде част от преговорната рамка за Сърбия", каза още Вучич. Той смята, че до това нещо няма да се стигне, защото това би означавало "затваряне на вратите за Сърбия в ЕС".

В същото време руските медии подчертават, че по време на форума на ОССЕ в Скопие и "имало сърдечна среща между Лавров и сръбския външен министър Ивица Дачич". "Това е видно от лицата на двамата", пишат още медиите в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сърбия винаги е била васална държава. Лидерите й винаги са създавали конфликти на Балканите, заради сепаратистичната си политика и националшовинизма, който Русия използва за да всява раздор сред балканските държави.
79
3
 
8
 
! Отговори
Петър преди 4 месеца
Русия може да помогне на Сърбия точно толкова, колкото можа да помогне на Армения сега и на Югославия през 90-те.На куц кон залагаш, байно Вучич!
78
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Единствената европейска държава извършила атентат над граждански обект в Европа през ХХI век, е германия. Факти.
77
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 64 "...СССР - терористите на Европа..." - абе СССР предложиха на два пъти германиите да се обединят, САЩ, Британия и Франция не им дадоха.... СССР имаше доктрина да не ползват първи атомно оръжие, САЩ, Британия и Франция нямаха. Та не знам кой е терористът на Европа. ПП. Единствената европейска държава извършила атентат над граждански обект в Европа е германия. Факти.
76
6
 
4
 
! Отговори
Факти преди 4 месеца
И в двете държави и РСМ и Сърбия болшинството хора желаят да са членове на ЕС. Така,че...нека русоробите коментират...чакам!
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Про-путинска държава с про-путински президент. Не знам Украйна защо още не им е наложила санкции. Но ще стане скоро. След това и България ще им наложи санцкии!
74
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как? Сръбските п0мияри винаги са били ***. Кой помогна на СССР да организира атентата в Св. Неделя през 1925г.? Сърбия. Ама това русофилите не го четат и учат, църквата сама се е взривила според тях.
73
1
 
9
 
! Отговори
Психолог преди 4 месеца
Истината за едни е ЛЪЖА за други.
72
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако можеха, сърби и руснаци щяха да ни унищожат още веднага след Съединението, ако помните нападението на сърбия, подкрепяна и насъсквана от русия. НАШАТА ЗЕМЯ Е МНОГО ХУБАВА И ВСЯКА ИМПЕРИЯ СИ Я ХАРЕСВА ЗА СВОЯ. ПАЗЕТЕ Я!
71
2
 
7
 
! Отговори
Бр до 58 преди 4 месеца
Неграмотнико, пише се офицИАлно, не офицЯлно, имаш ли 8ми клас?
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до 65 Написах ти "най-близките приятели" на руските фашисти, не държавите, които ги изсмукват, защото сега им е паднало.
69
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На тази среща, на Лавров направо му се подиграха, те и за това го извикаха. Язък му за дипломацията.
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 55. Обичаме нормалните руснаци, не и тези, които се смятат за господари на народа ни, не обичаме и новите господари, мразим всичко господарско, защото НЕ Бог ги е дарил с власт, а самите те - с много кръв и насилие.
67
16
 
13
 
! Отговори
до 65 преди 4 месеца
Защо спря да изброяваш ве вмiрисан кравар Китай, Индия, Бразилия цялата Африка това е мноооого по голямата част от света които са с Русия. Ставате смешни както и нашите продажници. Палачинката се обръща и много скоро всичко ще се промени. Европа въпреки васалното си поведение към сащ започна да разбира, че не може без Руската газ и ресурси. Всичко ще си дойде по старому след като Руснаците смачкат Украйна. Ние обаче пак сме на грешната страна и ще плащаме скъпо за това.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да гледаш само от своята камбанария, без да виждаш Голамото и Общото, е висша форма на Нарцисизъм. Ограничено и Неработещо за човека!
65
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След кървавата баня, която извърши Сърбия, като запали Войната в разпадащата се Югославия и след нападението на Русия над Украйна, ОССЕ няма смисъл. Или трябва да престане да съществува и да се основе нов, или тези две държави трябва да бъдат изключени от тази организация.
64
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сърби, иранци, Хамас, Хизбула, йеменски хути, чеченски изверги, севернокорейски престъпници - най-близките приятели на Кремъл.
63
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Югославия и СССР - терористите на Европа от над сто години!
62
6
 
31
 
! Отговори
ХаХа! преди 4 месеца
Много е удобно да гледаш само своя интерес! Ама има още много истини, не-казани от Лавров на форума! Това, че сърбите системно рушат и унищожават българите в Западните Покрайнини, не е ли истина? Това, че разбиват и сърбизират Македония, не е ли истина? Пищят за едно Косово, а не осъзнават те самите какви окупатори, фалшификатори и иззедници са!!! Това, че удавихте Балканите в кръв с вашите Югославски войни, не е ли истина? Най-нестабилния елемент на Балканите се нарича Сърбия, другитесмесидобре
61
8
 
15
 
! Отговори
Русофоб преди 4 месеца
До горд русуфил. Ние знаем, че такива като теб са много глу.пави. Но тъжното е, че ще го разбереш, когато любимите ти рушля ци дойдат тук и изнасилят жена ти и дъщеря ти, а ти ще гледаш тъno отстрани.