Райна Кабаиванска: Чалгата е музикално порно

Ако това е възпитанието на масите тук, това е гибелно
Обновена: 16 сеп 2012 19:22 | 16 сеп 2012 19:22,
219
Райна Кабаиванска: Чалгата е музикално порно
Райна Кабаиванска. Снимка: Булфото

Великата оперна певица Райна Кабаиванска изказа своята критика и несъгласие с развитието и утвърждаването на попфолк музиката в България в своето гостуване в завърналата се програма „Всяка неделя”.

Една от най-ярките български звезди по света, живееща от дълги години в Италия, избирана пет пъти за най-популярна личност там и два пъти за музикант на годината, отговори на въпросите на Кеворк Кеворкян, като започна с признанието, че до скоро дори не е знаела какво е чалга.

По лицето й обаче се изписа учудване при вида на излъчения за кратко поп-фолк видеоклип и тя не скри своето мнение.

Чалгата е една вулгарност, такава пошлост, която се среща може би само в порнофилмите. Провокирана от водещия тя определи жанра като музикално порно.

Ако това е възпитанието на масите тук, това е гибелно, заяви Кабаиванска.

Въпреки това оперната прима изрази надеждата си, че това не е така.

Кабаиванска сподели още, че е радостна, че е имала възможност да пее на една сцена с едни от най-великите певци. Тя не скри и възхищението си от Лучано Павароти, чийто глас сякаш слизал от небето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вярно е
182
1
 
1
 
! Отговори
ДЕМЕТРА преди 11 години
Не вярвам някой любител на чалгата да е съгласен дъщеря му да се облича и държи като чалгарка!Виждала съм Андреа преди да стане"звезда"-беше красиво момиче,но сега...
181
0
 
7
 
! Отговори
Мони преди 11 години
Обичате чалгата,но я си представете дъщерите си облечини и държащи се като чалгарки!Не го искам за своята и затова чалга никога не се е слушала в къщи.Не мога да понасям вулгарните текстове,а за поведението на певиците от този бранш да не говорим!
180
1
 
3
 
! Отговори
BULGUR преди 11 години
ха-ха ,порно е ,*** не музикално!
179
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи Райна все пак е гледала порно за да може да прави сранения. Сигурно всяка вечер си пуска XXL, но едва скоро е чула за чалгата :)
178
1
 
12
 
! Отговори
една преди 11 години
До 178:Ти си явно оформена личност, познаваща добре своите вкусове. Политиците се обвиняват за това, че не се налага официална забрана на музиката на ***, като с това не само ще защитят историята и културата на страната, но и инвалидизирането на младото поколение от ранна възраст,в която е най-лесно да му се втълпи, че чалгата е нещо хубаво и национално.Да не говорим, че има и възрастни хора, които не са наясно с вкусовете си и са много податливи на лошо влияние.
177
0
 
0
 
! Отговори
една преди 11 години
Браво, номер 168 и 172! Много точно написано.
176
2
 
33
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Музиката е еманация на душевността. Няма как да очакваш зле възпитани и необразовани хора, които не знаят кога да пишат "и" и кога "й" да слушат класическа музика. Лошото е, че преди 200 г. българите пак са били необразовани, но народната музика им е позволявала да запазят душите си чисти. След като 5 века не успяха да ни турцизират, сега, за малко повече от 20 г. кючеците и турските сериали са навсякъде. Дори и по тетрадките на децата...
175
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм съгласен- всеки слуша, каквото иска- хора сме, различни сме, вкусове еденакви няма. Не може всички да харесваме опера и класика и за мен е супреглупаво да се твърди, че ако един човек се "измъчва" и си налага да харесва класика и опера. То той задължително е интелигент и образован. И Хитлер е обичал класика и опери....
174
3
 
34
 
! Отговори
Да права е! преди 11 години
България е в духовна криза - чалга, липса на морал, безверие и т.н. Всички Вие успели българи по света , ако ви е мила Родината - помагайте !
173
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чалгата е изморителна,потискаща ,вредна за здравето като всеки ниско качествен продукт.Умните хора осъзнават това.Простите продължават да се тровят и да поглъщат в огромни количества този отровен продукт.
172
3
 
30
 
! Отговори
МицПак преди 11 години
Чалгата си е пълна тъпотия. Факт.
171
0
 
23
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
До Срам за България 2!Чалгата присъства и в учебниците по музика за 4 клас като:"Две кебапчета крилати- христоматия четат,скелет костите си клати и ги слуша как дрънчат..."За много почитатели на музиката,това е шеговита песничка,но аз мисля че с образованието -шега не бива.
170
0
 
30
 
! Отговори
Ergo преди 11 години
Излиза че Камелия е порно звезда.
169
47
 
12
 
! Отговори
Е ХАЙДЕ СЕГА преди 11 години
НАСИЛА ОПЕРА ДА СЛУШАМЕ ! ТЕЗИ РАБОТИ С ПРОВОКАЦИИ НЕ СТАВАТ ,ВСЕКИ СЛУША ОНОВЕ ,КОЕТО МУ ХАРЕСВА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ МНЕНИЕТО НЕ ДРУГИТЕ ! ЩОМ НЯКОИ СЕ СТРЕМЯТ НАСАЖДАТ НА ХОРАТА ,ЧЕ УМНИТЕ СЛУШАЛИ ЕДИКАКВА СИ МУЗИКА ,А ГЛУПАВИТЕ ЕДИКАКВА СИ ,ЗНАЧИ ПРОСТО ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА НА ТЕЗИ ОТЧАЯНИ ПРОВОКАТОРИ !
168
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕКА СЕ ВИДИ КРЕМЪЛСКИЯ ПАТРИОТ СЛАВИ ***,КАКВО ДОПРИНАСЯ ЗА БЪЛГАРИЯ.МАЗНИ ДОЛНИ КРЕМЪЛСКИ ТРЪТКИ...
167
1
 
91
 
! Отговори
Sara преди 11 години
Ужасно сте права, г-жо Кабаиванска.Чалгата е бич за народа, който затъва все повече издигайки на пиедестал евтини, бездарни певачки.Но все пак това е личен избор и е въпрос на интелект.
166
3
 
23
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
На Евреите:Честита Евреиска нова година!И ДА КРАДЕТЕ И ЛЪЖЕТЕ ПО-МАЛКО!
165
13
 
12
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Настане утро, ден последен,Тъма покрие свода небесен.Гората я няма, зъл вятър се кефи -Балкана пее чифутска чалга.Голямата и недосегаема певица е предпазлива - не смее да каже еврейска музика, а неутралното порно музика, което е същото.
164
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АИН ЦВАИН ПОЛИЦАЙ-ДРАЙ ФИЕР........