"Ние, българите" ще люлее зала 1 на НДК

Ансамбъл "Чинари" със спектакъл на 24 ноември
17 сеп 2015 15:55, Александър Попов
3
"Ние, българите" ще люлее зала 1 на НДК

Ансамбъл "Чинари" готви нетрадиционен спектакъл-кампания в подкрепа и популяризиране на българския танц и шевица по света. "Ние, българите" ще се състои на 24 ноември в зала 1 на НДК, а билетите за него вече са в продажба.

До 18 октомври включително, те ще бъдат с промоционална цена - от 16 до 27 лева, а след това ще станат съответно от 20 до 30 лева.

Освен танцорите на "Чинари", в спектакъла ще се включат още група Etnotix, трио Булгарина и Оркестърът за народна музика на Българското национално радио. Хореограф и режисьор на колоритния спектакъл е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015г с ансамбъл "Чинари" за спектакъла “Траките".

"Ние, българите" ще поднесе на публиката комбинация от българска фолклорна музика, песни и танци, нетрадиционно представяне на традиционни български шевици и зрелищно надиграване на танцови двойки.

На 24 ноември в НДК ще приключи първият етап от кампанията "Ние, българите", включила поредица от събития проведени в големите градове на България. Спектакълът в зала 1 ще бъде кулминацията й, а популяризирането на българския фолклорен танц и шевица ще продължи с още концерти, дефилета и други изяви в над двайсет от най-големите градове в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ансамбъл Чинари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Телевизия преди 8 години
А по телевизията ще се излъчва ли? Не всеки може да отдели за двама души 50-60 лв за два билета.