Горан Брегович празнува рождения си ден у нас

Музикантът става на 67 години днес
22 мар 2017 08:35, Александър Попов
17
Горан Брегович празнува рождения си ден у нас
Снимка: Булфото, архив

Горан Брегович става днес на 67 години, а рождения си ден ще отбележи в България. Основният двигател на групата Биело Дугме и автор на повечето им хитове ще празнува у нас с шеметно парти.

Той пристига днес с Ален Исламович за участие в тв шоу, за да подгреят преди концерта на бандата на 7 април в "Арена Армеец".

Най-популярната група в бивша Югославия ще ни представи свое грандиозно шоу с шумна брас секция, цигулков оркестър, мъжки хор от Белград, български и ромски певци. Освен основателят на бандата Горан Брегович, на сцената ще се изявят двама от вокалистите на култовата банда – Младен Войчич – Тифа и Ален Исламович.

Билетите за концерта, на цени от 30 до 90 лв., могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и Ивентим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горан Брегович ако не иска да продължава да е в ролята на крадец на Интелектуална собственост да спре да ползва името БИЕЛО ДУГМЕ и да свири песните им.Да си пее Месечината и Калашников.
13
2
 
5
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Самите сърби признават, че Бебек е голямата работа. По техните думи - Бебек йе закон! И в интерес на истината са прави, Бебек спокойно може да бъде сравняван със Дейвид Байрън от Юрая Хийп, лека му пръст! При това без да се твърди, че Бебек се е старал да копира от Байрън.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брегович не може да стъпи на малкото пръстче на Бeбек. По-добре да си свири чалгиите и да остави марката БИЕЛО ДУГМЕ, защото хората я свързват с рок, а не с чалга.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога един сърбин не се е излагал толкова силно като тоя.Беше нещко навремето с БИЕЛО ДУГМЕ, когато свиреха евророк. Сега си е обикновен чалгар, не много по-различен от Кондьо и Азис.
10
2
 
7
 
! Отговори
Съвременник преди 7 години
Желко Бебек беше идол на Данчо Караджов,който и до ден днешен му имитира,,блендата"
9
3
 
7
 
! Отговори
До 8-Анонимен преди 7 години
Така ще каже някой след 40 години за Елтън Джон или Меси.Живота младо не започва през 2010 Влез в ю туб на Бело Дугме,и чуй Зелма,Ща бих дао да си.....,Кад любиш босанац и т.н.-албумите на ИСТИНСКОТО Бело дугме.Но ако си падаш по чалгата може и да не ги слушаш. Явно хард-рока не ти е присърце,защото си малък.
8
0
 
12
 
! Отговори
Един гостенин преди 7 години
Като личност и артист Желько Бебек ми допада къде повече.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този за първи път го чувам.
6
2
 
8
 
! Отговори
До 5 -Анонимен преди 7 години
Ами виж в каква формация идват .Аз съм на 68 и много добре знам какво беше и какво е.Виж в Ю туб последните им изява -Сараево,Загреб,Белград и сам ще видиш разликата. Врели-некипели това не са а е реалност и въпрос на вкус. Като свирнат сега,,Калашников" ти към кое ще я причислиш.
5
0
 
10
 
! Отговори
До 3-Прав си преди 7 години
Биело дугме и Оркестър за сватби и погребения са две различни неща.Както Ричи Блекмор с Пърпъл и БЛЕКМОРС НАЙТ.Един и същи човек с но с два вида музика.След 85та остави рока и се отдаде на фолк и *** ,,напеви" Нищо лошо но това не е Биело дугме.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бивш фенВземи първо послушай Бело Дугме периода на Брегович и тогава пиши врели некипели. Бело Дугме няма нито една чалгарска песен. Оркестърът за сватби и погребения е солов проект на Брегович.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си изнесе концерта в Столипиново, нямаме нужда от още чалгари. Имаме си предостатъчно
2
1
 
13
 
! Отговори
Бивш фен преди 7 години
Със Тифа и Ален Исламович е ,,чалгарския период на групата.Истинското,,Биело дугме " -рокаджийският период беше с Желко Бебек. Зависи какво харесват феновете ,но с тези двамата е по близо до музиката за,,сватби и погребения"
1
8
 
17
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Велик е!