Сашка Васева се завърна на "Пирин фолк"

2000 в Летният театър на крака в памет на Влади Вълчев
27 авг 2017 16:00, Александър Попов
16
Сашка Васева се завърна на "Пирин фолк"
Снимка: Пирин фолк

След впечатляващия успех на първото издание на "Детски Пирин Фолк" конкурсната вечер на фестивала направи също фурор. Близо 2000 души изпълниха Летния театър, за да се насладят на 33-те песни и изпълнения в музикалната надпревара.

В конкурса за авторска македонска песен осезаемо се усети завръщането към традицията на македонското звучене, чието начало бе поставено през 2016 г. Издържани композиции, аранжименти и текстове за Пирин планина, Козма и Дамян, роден дом, венчавка, силна обич и руйно вино очароваха зрителите и дадоха заявка да са новите хитове във фолклора ни.

В конкурса за изпълнителско изкуство борбата бе епична. Изпълнители от различни поколения се надпяваха и показаха вокални умения. Независимо от разликата във възрастта от близо половин век между някои от участниците, всички получиха аплодисменти от взискателната публика и показаха приемственост.

Специален поклон организаторите от Община Сандански и Фен Фолк ТВ направиха към покойния доайен на македонската песен Влади Вълчев, който също трябваше да участва. Със ставане на крака и фрагмент от песента "Носталгия" бе почетена паметта му.

Назад в 25-годишната история на "Пирин Фолк" Сандански ни пренесоха ембематичните Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова и Иван Гоцев с изпълнения на песни, поели своя път именно от сцената му.

Освен за наградите на авторитетно фестивално жури, участниците в "Пирин Фолк" Сандански 2017 ще очакват и награди на журналистическо жури, на телевизионния зрител, на публиката в Летен театър и специалните призове на кмета на Община Сандански и Радио Благоевград.

Победителите ще станат ясни на Гала вечерта днес от 20:45 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Родната Чочолина зад микрофона!
10
2
 
6
 
! Отговори
дрът коскар преди 6 години
Не че знам какво е това пирин фолк, но новината за Сашка ми стопли сърцето и се разнежих някак.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най после си намери поприще за изява.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най после си намери поприще за изява.
7
3
 
7
 
! Отговори
ужасна е преди 6 години
Сашка Васева трябва окончателно да се завърне у дома си, да гледа децата си и да не става за резил повече по участия където и да било.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, обади се? Съдейки по снимките и, правени в домашна обстановка, и от 2-ри човек, нищо чудно и менджър в тая си част да има!Преди години пък случайно изтече едно видео, дето се качва в един джип, и докато се опитма да говори на гръцки, ни показва голямите си ..очи.И това видео ли не е нейно? Пайнерки, стягайте се, ще ви вземе клиентелата!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,100% това ще е нейн профил, както и телефона.Хайде да и се обадим, вярно малко възрастна е вече, но пък със сигурнст е много опитна.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В един от сайтовете за запознанства, най-емблематичния , Сашка има профи, с доста откровени снимки.Отдолу е публикувала телефона си "За участия". Но не пояснява какви.Да, наистина е глад...Това чака и другите Пайнерки, и тям подобните, с по едно име....
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърта чанта,ама се мисли за лачена?За кого ще пее сега-за Георги,за Иван или Петкан???
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глад !
1
5
 
9
 
! Отговори
Сашка Прасева преди 6 години
До АнонименНа мен повече на пи-ги ми прилича.