Навън в бурята – не пуснаха Мира Добрева в хижа

Била с куче
20 сеп 2021 11:10,
182
Навън в бурята – не пуснаха Мира Добрева в хижа
Кадър: Facebook, Мира Добрева

Известната телевизионна водеща Мира Добрева остана навън по време на буря. Тя не е била допусната в хижа „Рилски езера“ с домашния й любимец – малко кученце.  За случката информира самата тя в социалната мрежа.

"Един час в окото на бурята. Пред вратата на българска хижа. Когато си в планината. Когато забрули зловещ вятър и капки дъжд се забиват като стрелички в лицето ти. Когато спрат лифта, заради стихията навън.  Когато не ти позволят да влезеш вътре. Защото си с куче. Тогава се питаш как е възможен такъв сблъсък между величието на природата и нищожеството на човеците.

Хижа "Рилски езера". Хижари със златни ланци и анцузи. Не Ви прави чест", написа с разочарование едно от топ лицата на БНТ.

Още по темата
Малко по-късно ръководството на хижата отговориха на обвиненията й.

"Жалко е, че точно журналисти се възползват от популярността си, за да разпространяват невярна информация. Днес в социалните медии и някои жълти сайтове беше тиражирана невярна информация, че сме отказали подслон от дъжда на три дами и кучето им.

Истината е, че те искаха да влязат в столовата, в която по разпоредби на РЗИ не се допускат животни (независимо от породата и теглото им). Обяснихме им, че няма как да посетят зоната за хранене, но може да останат в скиорната. Това предложение очевидно е било под нивото им, защото, след като прекараха в хижата известно време, са направили свои снимки немили-недраги пред хижата“, обясниха от там.

„И не, не е нашата дума срещу тяхната. Записите от камерите казват всичко.Правилата са за всички и хижите понякога не могат да отговорят на високите очаквания на някои туристи“, казаха още от хижа „Рилски езера“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде е видеото от камерите?
116
36
 
10
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Сигурна съм, че не са я пуснали заради кучето. В България като видят куче, все едно виждат мръсен канален плъх. В целия развит свят допускат кучета на всички обществени места, включително ресторанти и магазини.
115
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може ли една тв водеща да се подиграва с обществото, защото за нея "МОЖЕ", а останалите 50 с по едното куче "НЕ МОЖЕ". Или както в римския сенат да го таковат таковата, останалите.
114
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе може ли толкова помия по тази жена бе. Що за общество...
113
7
 
14
 
! Отговори
granko преди 2 години
А собствениците на псевдо- хижата братя Галеви няма ли да излязат с официално становище по случая, или още си играем на ''Къде е батко?'' Чакаме, Галеви, чакаме! Хижа ли? Двойната стая 80 лева, хахахах. Тоалетните преди месец бяха пълна мизерия, иначе искат 1 лв
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миро РилскиБраво, докарай го у нас да го почеша. :) Супер мечка е. Каква му е украската.
111
5
 
32
 
! Отговори
Миро Рилски преди 2 години
Планината не е за разходка на кученца!Още повече една трапезария.Ако утре реша да си разходя хималайския мастиф в БНТ дали ще ме пуснат УВАЖАЕМА Мира?
110
14
 
4
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
"Хижарите по правило не си падат по мадами с малки кученца и надути жуки."А ти по кое правило стана хижар, като ставаш само за чистач на л, а, й, н, а в зоологическа градина.
109
2
 
5
 
! Отговори
Ха..ха..ха преди 2 години
КЕФ МАЙНААА!!!
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 220 Всяка година съм по хижите над Интер лаке, тъй че може и да съм на някоя картичка щракнат :)) Пробвай отново.
107
5
 
23
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Аман от извратеняци.Като са те давали по телевизора значи всичко ти е разрешено.Па и патетично написано "1час в окото на бурята".То за бурята се знаеше преди 2-3 дни,тези не гледат ли синоптичните прогнози,или се правят на важни да си съживят умрелия рейтинг. Случая е аналогичен с тоя изветрелия където се качи на Витоша по къси панталони за една нова година,въпреки че дни преди това по телефона от хижата са отказали да ги приемат.
106
9
 
11
 
! Отговори
БРЕЙ преди 2 години
С куче не може , а с джипове и златни ланци-може.Тццццц
105
7
 
4
 
! Отговори
ДО 118 преди 2 години
Алпийска хижа си виждал само на картичка, а може би и Рилски езера. Тези съдържатели на хижата яко лъжат-всички си ги знаем.
104
0
 
13
 
! Отговори
kiki преди 2 години
Значи една малка забележка към сайта : Вместо ,,не пуснаха",е редно да се напиши "не пуснаЛИ",защото не сте били преки свидетели,а само са ви преразказали една история,която в края *** краищата се окаьа опашата лъжа.Колко хора изгоряха само заради "едната"честна дума през годините..
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
друг път като видят журналист и с цяла глутница кучета да е да знаят да го настанят във вип сепаре!
102
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлпинисткаА останалите 10% кво правят? да не ги варят на супа? Смешна си. спазваш законите и правилата. защо не идеш с куче в швейцарска хижа в която не пускат в столовата.П.С. в нито една швейцарска хижа няма да те пуснат в столовата с куче и котка, защото глобата е 25 000 франка за управителя. Пробвай отново.
101
1
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Влизат двама хапват после следващия къф е проблема. Левски вика ама тва не е тоя левски таз и тя е правила дълбоко гърло че да прокопса в телевизията майка
100
18
 
7
 
! Отговори
Алпинистка преди 2 години
Хижа Рилски езера е отвратителна, а "собствениците " са абсолютни арогантни мутри.Истинските туристи се стараем вече да отбягваме това място-наглост+пълен цирк от кифли и мутри с джипове, където изровиха планината. А за кучето 90% от европейските хижи пускат кучета, като задължително условие е да са на повод.Доста съм обикаляла и тук е пълна първобитщина- от условията до отношението към кучетата.Дори в Румъния Карпатите са с райски условия .
99
1
 
7
 
! Отговори
до новия Гражданин преди 2 години
Хижарите по правило не си падат по мадами с малки кученца и надути жуки. Но ти това няма как да го разбереш.
98
19
 
3
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 2 години
Много ми е интересно ако шефа на хижата беше дошъл с мадамата си и тя имаше малко кученце така ли щяхте да я изхвърлите навън ?? Клоуни... спазвали правилата. Ххехехе.Изпъвате се като струни пред Началника. Шефе Шефе Шефе....