"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина

Меси и компания ще играят полуфинал
186
"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина
Снимка: БГНЕС/EPA

И вторият четвъртфинал на Мондиала между Аржентина и Нидерландия предложи много емоции. Редовното време завърши 2:2 и се стигна до дузпи, след които аржентинците стигнаха до успеха - 6:5 (4:3 при дузпите).

Аржентинците владееха инициативата и поведоха с гол на Молина в 35-ата минута. Втората част започна по същия начин като не се виждаше как европейците ще вкарат гол. Всичко сякаш бе решено в 73-ата минута, когато Меси реализира отсъдената дузпа.

Но "лалетата" разцъфнаха седем минути преди края на редовното време. Резервата Ваут Вергхорст беше изпуснат в наказателното поле на Аржентина след центриране на Бергюс от дясното крило. 197-сантиметровият таран насочи добре топката с глава в обратния ъгъл и направи 1:2. Драмата бе пълна, след като Нидерлания изравни в десетата минута на даденото продължение след свободен удар. Коопмейнерс пусна топката покрай стената и подаде на Ваут Вегхорст. Таранът използва физиката си, за да се пребори с Енцо Фернандес и чукна топката във вратата на Емилиано Мартинес за 2:2.

Продължението започна с предпазлива игра и на двата отбора, а положения пред вратарите липсваха. Второто продължение започна с натиск на Аржентина, като Лаутаро Мартинес на два пъти, Меси и Енцо Фернандес можеха да реализират. В 120-ата минута Фернандес удари греда, за да се стигне до дузпи. Нидерланците пропуснаха първите две дузпи, а Енцо Фернандес изпрати в аут четвъртия удар. Лаутаро обаче не сбърка петата дузпа, за да ликува Аржентина!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари