Big Brother разсъблече светския ни "елит"

Типажите вътре в къщата са огледало на медийните герои
19 авг 2015 15:32, Александър Попов
85
Big Brother разсъблече светския ни "елит"
Снимка: Big Brother

Тази седмица стартира Big Brother и в социални мрежи, медии и форуми се отприщи голям рев и недоволство. Видиш ли, отново ни натрапват "кифли", гейове, силиконки, които са "дъното".

В предишни години това шоу имаше претенцията да е огледало на обществото, а срещу тази формулировка скачаха знайни и незнайни. И донякъде с право, защото да се генерализира какви сме от десетина-петнайсет човека е доста тъпо.

В тазгодишното издание продуцентите трябва да бъдат поздравени за кастинга, който са направили. А и хейтът и въобще коментирането на Big Brother показва, че са се справили при избора на персонажи. Участниците ще направят една гледаема продукция, независимо дали ще се вихрят низки страсти. Но нали целта е да става шоу, Big Brother не е рекламиран като образователен продукт.

Търсен ефект или не, тази година шоуто може да не е огледален образ на обществото, но е огледален образ на медийните герои през последните години. Трудно е да ги наречеш елит, защото те няма как да бъдат такъв, но така или иначе са успели да приковат вниманието към себе си. И попадат в графата "светски".

Вътре е футболистът Пламен Богданов, макар и вече окачил бутонките. Родните играчи имат своя достоен представител - колоритен, добре изглеждащ и с подходящия идеал за жена - Николета Лозанова, Алисия... Според него те са естествени!?

В къщата влезе и 26-годишната Силвия Юрукова. Тя е печелила редица безсмислени конкурси, като последният е "Еротичен модел на Европа". В Европа едва ли са оценили нейната еротичност, още повече, че няма признание дори и у нас. Стана ясно, че тя няма свян да дефилира по гърди, сигурно ще го направи и в риалитито. Пък и има пример за подражание - Кучкова вече ни го демонстрира във ВИП изданието. А не е ли Силвия огледалния образ на стотици момичета, които искат да се махнат от малкия град и да станат известни? Готови са да участват във всякакъв вид конкурси - за силикон, за дупе, за джуки, за каквото се сетите. И си мислят, че една лента ще ги прати в рая. Повечето обаче осъзнават, че дори на този фронт няма нищо лесно и само с голота до никъде не се стига. Най-много до някой креват на бизнесмен, който в даден момент си прибира всички подаръци.

Най-често подобни девойки стигат до бизнесмени, които могат да изхарчат 3000 евро за вечеря. Като Цветелин Николов. Самият той призна, че е много харесван от жените, но в 90% от случаите попадал на "кучки" или златотърсачки. Той като бизнесмен едва ли ги е издирвал в библиотеките или университетите, макар, че вече всеки може да изкара "вишу". Да припомним само, че навремето и тризначките направиха опит да влязат да учат и изкараха шестица на изпита. Ама общо. Та и Цветелин едва ли има възможност за голям избор, защото умните и кадърни момичета или не са в България, или не са в чалготеките.

У нас е пълно и с разни осъзнати и неосъзнати гейове, които парадират със своята сексуална ориентация. И те заради едната слава. Когато им е угодно са дискриминирани, когато трябва - от много дискриминация "дефилират" в национален ефир. Като изрусения и объркан Кристиян. Във визитката си се похвали, че е бивш фолкпевец, но най-вероятно го познават само в кръчмата в родното му село. Медиите пишели непрекъснато за него, защото бил номер едно. Кои медии, с кое е номер едно, така и не става ясно. Но има стотици като него, които са готови на всичко само и само да се прочуят. И не подбират средствата. Този Кристиян пробва позната схема - опря се на гърба на по-известен. Измисли си, че е спал с Валери Божинов и вече е национален герой. Дано обаче Божинов стигне докрай и да вземе да го осъди за назидание на бъдещи подобни светски паразити.

Многобройната армия на модерните силиконки също имат сериозно представителство в шоуто. И проблемът не е в това колко кубика си добавил в устни и гърди, а дали сложените подплънки не са взети от мозъка. Няма как да бъдат слагани под общ знаменател, всяка дама си е отделна личност и тепърва ще разберем дали са "кухи", както вече им лепнаха етикета.

Много колоритен образ е Никита Джонсън, която видимо е борбена, по визитка развива собствен бизнес в Швеция. Явно не й пука особено какво мислят хората за нея и правилно. Защото ако бъде оценявана по външен вид има опасност да не е доволна. Не всяка жена след козметични намеси постига нужния резултат. Слава Богу, татуировките на Никита отвличат вниманието от нейната визия, тип "Донатела Версаче". Всъщност да не съдя, защото може пък това да е търсеният ефект и всеки има собствено виждане за красотата.  

За да излезем от "светския елит" и да минем към общественото огледало, трябва да споменем ромката Ирена Петрова. Вместо учителка станала стриптийзьорка, но има нещо добро като пример при нея. Успяла е да се задоми, ще отгледа детето си в Лондон, не виси като воденичен камък на социалната ни система, излязла е от масовия пример да взима помощи, да не плаща ток и да се оплаква, че държавата е виновна за всичко. 

Завършваме с Аделина Банакиева. Отгледала пет деца, минала през ада да се бори срещу рака. Във визитката се представи като изключително позитивна и активен застъпник за социални каузи. Огледайте се около вас и ще видите, че има много такива българи. Които се борят, които помагат финансово на болни деца, независимо, че те самите имат нуждата от пари. Много българи не са сред мрънкалниците, на които все някой им е виновен и правят всичко възможно да живеят достойно и щастливо.

Всъщност май тазгодишния Big Brother си е някакво светско-обществено огледало.

Независимо от леещият се хейт продуцентите са уцелили десетката и показват, че са наясно как се печели рейтинг. Тези, които държат да се покажат, че не са от тази тълпа с псевдоинтелектуални статуси в мрежата, пък само наливат масло в популярността на шоуто. Което трябва да бъде за забавление, а не да го издигаме до някакъв културен пиедестал.

В това предаване има колоритни образи. И никой не настоява да ги взимаме за пример. Но пък и да не си заравяме главата в пясъка и да твърдим, че подобни типажи не ни заобикалят. Има ги, дори са пример за много подрастващи, защото са известни, фалшиво лъскави, а някои дори станаха тв водещи. И не е лошо дори тийнеджърите да ги видят, за да си зададат въпроса: "Искам ли и аз да стана такъв?". Отговорът се крие в семейството, не в Big Brother.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Big Brother
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
мърморан преди 8 години
Трябва да се приемат хората такива каквито са, за съжаление единствено Кристиян в това шоу е открит и екстровертен- готов да прави шоу и да се радва на играта. Той не е човек с който да имам социален контакт, но не ми пречи стига и той да се съобразява и да има взаимно уважение.Аз не намирам смисъл в демонстрирането на сексуалност, не изпитвам злоба и неудовлетвореност.Останалите преиграват с това ,какви са - всички са еднакви. Тук са за да получат морален облик, въпреки че го нямат.Метаморфи
53
1
 
2
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Не светски елит,а селски елит!....И ако върнат обратно в провинцията дошлите в София от преди 50г. та до днес София ще се свие най многото до един квартал....и ще останеме без правителство,депутати и партии....
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Биг Брадър не ги съблече той просто ги съсече!! Даже им пусна водата да си измият помията от това яко нас.......е!!Всъщност май тазгодишния Big Brother си е някакво светско-обществено огледало.Вярно е!! Всеки типаж е огледален образ на някои от популярните личности.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих попитал....къде го видяхте този елит? няма доказани певци като Лили Иванова, Васил Найденов, Графа, Мария ИЛиева....няма хора с награди като АСтор, нито големи водещи като Слави Трифонов, Ники Кънчев и Милен Цветков или някой като Любен Дилов или Маги Халваджиян..... по какво разбрахте че един гей или травестит е ЕЛИТ?
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хомосексуалисти , к.р.и , травестити , пишман бизнесмени , силиконки , чалгаризирани селянки ... пропуснали сте младите , кадърни и умни хора на България , момичетата и момчетата които се борят с живота , възпитаните и интелигентни възрастни хора , но предполагам те не са особено интересни. Това е панаир на чалгата и простотията не огледало на българското общество или на предполагаем "елит" , трябва да ви е срам , че участвате под каквато и да е форма в тази помия.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не съм прочела статията,а от ..предаване ли да го нарека,сам гледала 5 минути,достатъчни да ме отврати и отчая в каква помия живея.И в други страни има това предаване,гледала съм го и в испания,и в италия,бога ми няма нищо общо с това тука,как може да сме така ограничени и като пиявици да се храним само с ниско интелигентни,пошли,и всякакви други страсти..да идва някой да ни затрива,НИЕ НЯМА какво да дадем на света...НЯМА
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв евтин опит за привличане на внимание към това долняшко предаване , само кал се лее от екрана , но тя била хубава кал ...типично за dnes.tr
47
6
 
13
 
! Отговори
London преди 8 години
Живея и работя в Лондон,тук всички сме толерантнтни с гей мислещите индивиди! Но те са сякаш ДРУГИ....Имат нормално излъчване! Нищо подобно с БЪЛГАРСКИТЕ ТРАВЕСТИТИ
46
5
 
9
 
! Отговори
ГГ преди 8 години
А бе Попов тука блика от отвратителна простащина бе мазнико. За съжаление най-голямата аудитория е от подрастващите, които попиват мръсотията и стават жертва на търгашеството на алчните продуценти. Университетски преподавател съм и ежедневно се сблъсквам с едно объркато, лишено от амбиции, ценности и морални устои поколение. За това сме виновни всички ние, но най-вече медиите и такива сервилни нещастници като тебе.
45
3
 
4
 
! Отговори
bai MILE преди 8 години
Tova shou ne trqbva da se zabranqva...........tova shou I nemu podobni NE BIVA DA SE DOPUSKAT v nacionalen efir,sram I pozor
44
4
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
Господи,прости ми ,че гледах това предаване вчера и днес :( Такава пародия и деградация не мога да понеса повече! Освен всичката баналност и фалш не мога да се примиря с едно. Защо продуцентите обличат във власт винаги "различните". Защото ако този "обратния" бъде поставен в обратната ситуация и е уничен по сценарий ,тогава ще си разкрие още повече що за *** става въпрос. А сега хората са длъжни с хумор да приемат тая "мисия" нали? Защо ви е страх да се обърнете срещу "различните"?
43
7
 
17
 
! Отговори
баба Вуна преди 8 години
Тва е егати пропадналото предаване.Това на снимката е ***! Това да пуснеш предаване с чистокръвен П.Е,Д.А.Л , е гавра с аудиторията.Никога не съм имал нерви за повече от 2-минутно заглеждане в телевизора,но това сегашното е направо ГНУСНО!
42
2
 
10
 
! Отговори
Алф преди 8 години
хората са отчаяни от несигурността в утрешният ден,и сме се отчуждили от близки ,приятели и роднини.и когато пуснеш телевизора с надежда,да видиш нещо окуражаващо,и даващо подтик за УТРЕШНИЯТ ДЕН че ще е по-добър от ДНЕС,попадаш на някаква небивала пумия.от която ти идва да заревеш и виеш до бога.Едно предаване няма от което да научиш нещо полезно,примерно какво да направиме за да сме пенсионно осигурени в нашите,нездрави старини и безпътицата на младите,които напускат родината си със сълзи.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно отвратително "шоу", в което можеш да видиш всичко и да събуди най-отвратителните инстинкти на човек!
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С това "реалити" не умираха ли най-много мозъчни клетки?
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък не мога да разбера какво толкова се впрягате.То е ясно, че са избрали всякакви изтрещелници, за да се гледа.И не, не са представителна извадка на обществото.Може би само футбулистчето, защото, няма какво да се лъжем, 90% от днешните младежи са именно такива - високомерни, егоцентрични, надути и т.н.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ Я ГЛЕДАТ ТАЗИ ПОМИЯ!!!! МНОГО СА УМНИ ЩЕ ЗНАЕТЕ!!!! ОТ УШИТЕ ИМ МОЗЪК ИЗВИРА А ОТ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ БЕНЗИН!!!!!!! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя цялата държава е един Big Brother, че тоя и идва повече!
36
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не мога да стискам до края,смятам че безмислено са похарчени и ще се похарчат маса пари
35
2
 
16
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Най-мразя да ми разреждат рекламите с глупости. Особено чакам тази в която двама *** пият "Загорка".