Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете
Обновена: 20 окт 2015 14:11 | 20 окт 2015 09:02, Александър Попов
223
Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива
Снимка: Нова тв

Вече стана традиция във VIP Brother "модели" да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че "тогава вият сирените". От устните й излизаше едно "Шет" (предполага се, че това идва от английското "shit"-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата "кренвриш".

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно - вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.  

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Онази преди 8 години
За съжаление не сме ги допуснали ние, а шепа *** с 5лв повече от всеки друг в джоба, мислещи се за голямата работа, но наслаждаващи се на тъпотията ни да им обръщаме внимание!
155
3
 
3
 
! Отговори
Трол преди 8 години
И какво,като е истина???Ама 98% от мъжете ще излезнат с една от тези,а не с Ганка,която има 5килограма повече в талията,няма силикон и не се гримира,но пък ще е учила и грамотна и в процес на изграждане на кариера.Ама Ганка не е интересна,защото е умна.....а правете си изводите........мъже.
154
0
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
До niki аз затова не гледам Big Brother, или слушам Джорджано... писна ми да гледам умни и талантливи хора, или хора с висше образование да не могат да си намерят свястна работа, а тези некадърници да ги показват наляво-надясно, като че ли са достойни за пример...
153
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нужно да си чел, за да знаеш столиците, с толкова пари да бяха пообиколили малко света, със сигурност щяха да ги знаят тогава.
152
1
 
43
 
! Отговори
niki преди 8 години
Единствения начин да се пребориме с тези едноклетъчни е ДА НЕ ГЛЕДАМЕ.Спрем ли да гледаме,няма и да ги показват тези амеби.
151
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО !!! ПУБЛИКАЦИЯТА Е МНОГО ДБОРЕ НАПИСАНА. ДАНО ПОВЕЧЕ ДЕВОЙКИ ДА Я ПРОЧЕТАТ И ДА ПРЕОСМИСЛЯТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ.
150
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ме съмнява тяхната простота да е нагласена.Само *** би изложил себе си пред цяла България, правейки се на по -*** от колкото е,само психично болен човек би принизил себе си за хонорар, бил той и 20000 лв..Жалко, че няма техники зя нагъване на мозъци, защото техните са идеално гладки...Срам и резил е, че такива *** даже се имат за красиви...Не, драги ми плеймейтки -не само не сте красиви, но и сте уникално ***...
149
0
 
49
 
! Отговори
Вили преди 8 години
Не ги гледайте. Даже не знам по кой канал са.
148
0
 
16
 
! Отговори
тъжно е преди 8 години
но е самата истина.
147
0
 
38
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Най-трагичното е, че в подобни формати се канят предимно слабообразовани същества, с вродена липса на нормално поведение и изказ. И какъв модел на поведение ми показвали? Та в България по медиите се толерира само простащтината. Тези момичета нямат ли огледала, да се видят на какво приличат, и на всичко отгоре имат в речника си най-много 50 думи. Тъпотата е до живот. Браво на автора, поздравления! Най-накрая да се напише истината за тези формати и участниците в тях.
146
1
 
21
 
! Отговори
Деси преди 8 години
Добре, бе, хора, не е ли тъпота въобще да коментирате такива женички. Колкото повече ги коментирате, толкова по-добре за тях.
145
1
 
37
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Отличен на автора !!!!Сбъркан народ сме,мамка му.....Идва ми да напусна тази страна,не заради дупките по пътищата,неуредената здравна система и изобщо всички икономически бариери тук,а заради този просташки манталитет и грозна морална картинка,които се насъдиха трайно тук,защото умните и интелигентни хора отдавна избягаха.....
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Още един лудБраво на авторА....Пълен член приемат съществителните от мъжки род само когато са подлог в изречението
143
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GadgetОтвори правописния речник на българския език и учудване ще установиш, че двете думи "ниСък" и "ниЗък" имат рзлични значения - първата се отнася до ръста на човек или предмет, а втората означава "долен, просташки, елементарен, първичен". И съвсем очевидно авторът на статията тенденциозно използва правилния правопис...Не на него му куца правописът, а на тебе - речникът....
142
1
 
8
 
! Отговори
Джукър преди 8 години
Най-низките ни страсти :))
141
22
 
2
 
! Отговори
Gadget преди 8 години
То и на авторът му куца правописа, та за ББ ли да се трогвам... много ниЗко е нивото вече...
140
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за автора, наистина много добрър материал.А това предаване е отражение на част от обществото ни. И вместо да подражаваме на кухи *** е по/добре да направим всичко възможно децета ни да не заприличат на тях.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Yjasno grozni i prosti. Nikakva hirurgicheska namesa ne moje da popravi tezi bezbroini greshki na Obshestvoto. Roditelite im oshte v parvite 7 godini ot jivota im sa gi obrekli da badat edni kuhi sashtestva, koito po cql den lejat i si opravqt kosata, vecher doide porednia tapkach i im dade nqkoi lev za pricheska i grim.
138
1
 
38
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Браво! Уникално добре написана статия,с прекрасен завършек. Нека се замислим!
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поздрав с navlecite- chaloga is not dettt.mp3 няма по подходяща песен за случая