Париж и Лондон готови за авиоудари над Либия

Все пак "арабските революции са дело на арабите", каза Саркози
11 мар 2011 17:05, Елка Василева
94
Париж и Лондон готови за авиоудари над Либия
Снимка: Ройтерс

Франция и Великобритания сериозно обсъждат възможността за нанасяне на въздушни удари по цели в Либия, ако режимът на Муамар Кадафи използва химическо оръжие или авиация срещу мирните жители на страната.

Това каза френският президент Никола Саркози на срещата на върха на ЕС, предаде АФП.

Париж разглежда и други възможности освен военна намеса, тъй като „арабските революции са дело на арабите“, допълни Саркози.

Но Саркози и британският премиер Дейвид Камерън „са готови да нанесат целеви удари, ако това бъде поискано от ООН, Арабската лига и либийската опозиция“.

Саркози призова също така колегите си от ЕС да последват примера на Франция и да признаят Преходния национален съвет в Бенгази като единствената законна власт в Либия.

На 10 март Франция официално призна Преходния национален съвет (ПНС) на Либия за "единствен законен представител на либийския народ".

Съюзниците й обаче от ЕС и НАТО подкрепиха тази стъпка само частично, като заявиха, че се признават държави, а не техните правителства, пише Lenta.ru.

В същото време много европейски столици заявиха, че полковник Кадафи е изгубил легитимност.

Разговорите за установяване над Либия на зона, забранена за полети на бойната авиация и нанасяне на целеви въздушни удари, започнаха, след като управляващият режим хвърли танкове и авиация за потушаване на народните вълнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
6
 
! Отговори
DN. преди 13 години
GOTOVI BILI ... HA-HA !!! ZAEDNO S USA ISKAT PETROLA NA LIBIA. V MOMENTA KADAFI NASTAPVA , NO ZATOVA SE MALCHI ...
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Северна Африка е от векове зона на влияние на Европейските сили (чиито наследник е сега ЕС), никой няма повече основание да се намеси там със военна сила от Европа (ЕС).
64
9
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
в случая само можем да пожелаем успех на британско- френските военно въздушни сили, които са всъщност основата на бъдещата армия на Евро Съюза. останалото са комунарски идиотщини и интернационален ***.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако още на някой не му е просветнало да се поинтерсува за произхода на тия на снимката ,защото двамката са си баш *** на ента степен ,това за съжаление днес са повечето управниците на Европа и после пак някой да ми приказва ,че нямало такова нещо като циониска конспирация.
62
5
 
2
 
! Отговори
LUFTWAFE преди 13 години
Почваме тренировки над Либия
61
1
 
6
 
! Отговори
бедуин преди 13 години
въпроси, остава въпроса кому беше необходимо това и кой какво ще спечели от "арабските революции". малките държави като нас и обикновените хора със сигурност ще загубят и то много.това за демокрацията са изтъркани лафове. всичко са огромните икономически интереси на световните монополи,световната банка/с българските й представители дянков и кристалина георгиева/мвф и който се сетите от световните разбойници и поддръжниците им.защото винаги има един,който ще плати сметката за тези безумия-народът
60
3
 
8
 
! Отговори
бедуин преди 13 години
все пак арабските революции са дело на цру и алкайда, които са две страни на една и съща монета.знае ли някой какво представлява т.нар.опозиция в либия и останалите арабски страни или кого представлява. и как така натовските самолети ще бомбардират либия-може би бомбите избирателно ще избиват поддръжниците на кадафи,а останалите-ще оцеляват между бомбите.кой може да гарантира,че след кадафи няма да се появи някой още по-луд от него? разбира се,че никой.и след като не може да се отговори на тези
59
8
 
5
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Колко хубаво ще е да видим БУНДЕСВЕЕРА в акция както през ВСВ в северна Африка!!!
58
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време беше и европейците да се вземат в ръце. Не може все да се правят на ущипани госпожици. Някой трябва да усмири тая страна.
57
6
 
10
 
! Отговори
9999 преди 13 години
Иска им се ама не им стиска.САЩ трябва да им начертае на листче как да влезнат как да открадат и после най важното..как да излезнат...Запада е нула без чичо сам ама те си го и признават
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сарко има много дълг а няма откъде да краде,затова иска да се докопа до петрола,ама Обама командва
55
2
 
9
 
! Отговори
pepo преди 13 години
Напишете в търсачката: Валентин Фъртунов. Човекът има сайт - там в една от първите статии е развит въпроса за предстоящата забрана на билките и хранителните добавки. И какво точно ще се случи след 30 април тази година.Че е престъпление - две мнения не може да има! Това което правят двамата юнаци на снимката - също! Ама те затова са сложени за глави на Франция и Великобритания. Не за нещо хубаво.
54
2
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
puskaite atomnite bombi za razorajavane varhi libia.i mangala kadafi vzemete mu petrola i darjavata.s tapite amerikanci.te pone imat opit v vzriviavaneto na kyli.
53
4
 
16
 
! Отговори
ДО 54 преди 13 години
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С *** КОИТО ПОПИВАТ КАТО ГЪБКИ ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ.ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е КАК НИ ЦАКАТ ЮДЕ-МАСОНИТЕ.СВЕТОВНИ БАНКИ И ДРУГИ ***.ТЕ ЗАТОВА НЕ ИСКАТ ДА РЕГИСТРИРАТ И ЛЕКАРСТВОТО НА ПРОДАН ХРИСТОВ,ЗА ДА НИ ДОУБИЯТ,ТАКА СЕ НАМАЛЯ И ПОПУЛАЦИЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА КОЙ ПУСНА ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ НАРЕЧЕНО СПИН?НЕКА НЕ СИ КРИВИМ ДУШИТЕ,А ДА СИ ГОВОРИМ ИСТИНА УДРЯ ТОЧНО В РАЗМНОЖЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.БУДАЛИТЕ УМРЯХА.
52
1
 
13
 
! Отговори
до реро преди 13 години
Не искам да повярвам,че фармакологичната мафия е стигнала да тоа,че да се забранят билките и хранителните добавки,които съм ги пробвал върху себе си и съм УБЕДЕН,че ПОМАГАТ за разлика от химикалите в аптеките! Ако това е вярно...просто това ще е топ престъпление срещу човечеството!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
Jack Sparrow преди 13 години
Tezi dvamata puhkavite na snimkata , me plashat poveche ot groznijat Kadafi....stranno e , nali ? Just filling , but....! Hora , badete nashtrek, ima mnogo pedali v polotikata po sveta i u nas !
50
1
 
20
 
! Отговори
pepo преди 13 години
До 49Директива 2004/24/ЕС, която забранява билките в ЕС е факт. Посочих го като пример, за оня господин - номер 40. Да му светне най-сетне нещо в дебелата кратуна и да вземе да събере две и две!!!На този адрес има международна петиция, в която можете да се включите и да дадете едно рамо против поредното безумие на тоя мутант, наречен ЕС !!!
49
3
 
15
 
! Отговори
ХГФ преди 13 години
АНГЛИЯ ДА СЕ БОМБАРДИРА САМА И ДА МАХНЕ ДИКТАТОРКАТА КРАЛИЦАТА КОЯТО КРАДЕ ОТ НАРОДА ЗЕМНИ БЛАГА И ВСИЧКО ВЛИЗА В НЕЙНАТА ХАЗНА.КАКВА Е РАЗЛИКАТА ОТ КАДАФИ И АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА,НИКАКВА.АКО УТРЕ НЯКОЙ АРАБИ ПЛАТЯТ МИЛОНИ НА АНГЛИЙСКИТЕ *** С АНГЛИЙСКО ГРАЖДАНСТВО И В АНГЛИЯ НЯМА ДА Е ПРИЯТНО МИСЛЕТЕ *** АНГЛИЧАНЧЕТА,ДОСТА АРАБИ И *** СТЕ ПРИЮТИЛИ.
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия двамата ще ни докарат някоя беля.
47
4
 
14
 
! Отговори
"Хитлер" преди 13 години
До 40Не знам дали да е било по добре ако Хитлер е успял да изтреби Еврейите и да завладее половината, а зашо не и целия свтя , но определено сега НЕ Е ДОБРЕ под мнимото и задколисно оправление на еврейските банкерчета.....!!!!!!!!!!!!!!!