Раниха 11 наблюдатели от Арабската лига в Сирия

Членовете на наблюдателната мисия са пострадали леко
10 яну 2012 16:31, Елка Василева
3
Раниха 11 наблюдатели от Арабската лига в Сирия
Снимка: Архив Reuters

Единайсет членове на наблюдателната мисия на Арабската лига в Сирия бяха ранени, след като автомобилите им бяха нападнати от протестиращи в сирийския пристанищен град Латакия. Инцидентът обаче не осуети операциите на мисията, съобщи високопоставен представител на Арабската лига, цитиран от Ройтерс.

"Единайсет наблюдатели от група на Арабската лига, пристигнали на посещение в Латакия (вчера), бяха ранени, след като протестиращи нападнаха автомобилите им. Двете страни не са стреляли една срещу друга", заяви ръководителят на командния център на лигата в Кайро Аднан ал Худхейр. Те са били съвсем леко ранени и никой не е приет в болница.

"Инцидентът не е попречил на работата на наблюдателите в Сирия", каза Худхейр.

Още по темата

Арабската лига осъжда нападението срещу наблюдатели в Сирия и смята, че сирийското правителство носи отговорност за защита на мисията.

"Неосигуряването на адекватна защита в Латакия и други райони, където е разположена мисията, се смята за сериозно нарушение на ангажиментите на правителството", гласи изявление на Лигата.

Лидерът на Арабската лига Набил ал Араби разкритикува днес нападенията срещу наблюдателите и изтъкна, че режимът в Дамаск трябва да отговаря за тяхната сигурност, посочва Франс прес.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: СирияАрабската лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
bg преди 12 години
Nabiti sa mirno ot mirnite demonstranti.
2
6
 
25
 
! Отговори
princess преди 12 години
abe malko im e bilo na tezi amerikanski podlogi.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма коментари!