Сирийската армия отново бомбардира Хомс

Съобщава се за много жертви
Обновена: 6 фев 2012 09:47 | 6 фев 2012 09:44, Елка Василева
14
Сирийската армия отново бомбардира Хомс
Снимка: Reuters

Сирийската армия днес сутринта подложи на нов обстрел с минометни снаряди град Хомс, едно от огнищата на антиправителствените протести, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на представители на опозицията.

За "голям брой жертви" съобщава опозиционната групировка Местни координационни комитети. Най-малко десет души са убити, според активист, цитиран от Ройтерс.

Арабски телевизии показват в преки репортажи от града стълбове от дим, издигащи се над сградите, на фона на молитви от джамиите. Чува се и тътен от експлозии.

На обстрел са подложени кварталите Халидия, Баба Амро, Баяда и Баб Дреиб. Според опозицията това е "най-жестоката бомбардировка срещу квартал Баба Амро от началото на бунта пред март 2010 г."

В събота при подобен обстрел в Хомс бяха убити над 230 цивилни, според сирийската опозиция, която описа нападението като "клане".

Още по темата

Петдесет и шест души са убити вчера в Сирия, половината от тях са цивилни, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес. Убитите са 28 цивилни, сред които пет деца, и 28 войници от редовната армия.

Междувременно група сирийски дезертьори нападнаха контролен пост на сирийската армия в село Ал Бара, в северозападния район Идлиб, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

При нападението са убити трима офицери. Бунтовниците са пленили 19 войници, посочи същият източник. Нападателите не са дали жертви, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А забелязвате ли, как вече няма "мирни демонстранти". Те се трансформираха в "сирийски дезертьори". Американско-еврейската пропаганда нямаше вече как да обясни добрата военна подготовка на мирните демонстранти и големия брой жертви сред правителствените войски. И че не се трошат коли и витрини, а се взривяват казарми и избиват военни. За това смениха профила им. За да се прикрият фактите, че там срещу сирийската армия се сражават американски, израелски, катарски и подобни спецчасти.
13
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 12 години
В Йордания, на границата на Сирия, се намира военновъздушната база "Ал-Mafraq. В нея се извършва подготовка на "мирните" демонстранти от израелски и американски инструктори. После най-удобният за действие град е точно Холмс. Атаки от там по същата схема са правени 60-те години от Йордания, Великобритания и Израел срещу Сирия.968г има пак от там неуспешен военен преврат на майор Салим Хатум. Края на 70-те Израел пак там организира Мюсюлманско братства за "демонстрации" в Сирия, пак неуспешни.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много мие интересно, как така и коя армия, без причина, ей така на инат или за кеф ще започне да бомбандира "МИРНИ ЖИЛИЩНИ КВАРТАЛИ" в своята държава, само защото някакви си хора се събирали и викали НАЙ-МИРНО по улиците.
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смачкай Асад терористите докато е време,после ще е късно! Не оставяй Сирия на исляма!!!
10
11
 
1
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Ti si basi oligofrena.
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асад ако требва, тоя град да го запали от 4-те страни и да изтреби всичко живо в него. Да поеме този грях заради малкото невинни, които ще дадат фира покрай вносните терористи-уахабити, защото знаем какво донесоха те на Либия. Сега след като падна страшната диктатура на Кадафи, в Либия демокрацията така цъфна и върза, че никой не знае като тръгне за хляб до магазина на ъгъла, дали ще се върне жив у дома! Добър или лош, но Асад е единствената бариера пред кървавата вакханалия в стил "Либия"
8
5
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Конфликтът ще продължи, ще продължи и натискът да бъде покорена Сирия, зарече се президентът Башар Асад. Той категорично отказа да освободи поста си, въпреки нестихващите бунтове срещу него от страна на опозицията.Припомняме, че според израелски източници България също се е намесила в конфликта, като продава оръжие на сирийската опозиция. Либия, Румъния и Черна гора също ги снабдяват. Наскоро пък Израел официално предупреди страната ни за готвен атентат.
7
4
 
18
 
! Отговори
яве преди 12 години
Да има много жертви, ама не в Сирия а в холивуд. Гледайте телевизия и бъдете информирани какво се случва по света!
6
19
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Коки и 666 сте пълни *** , имате ли поне бегла представа от американската демокрация и ако искате да знаете в момента Русия и Китай със своето вето ще докарат Сирия до гражданска война.
5
4
 
9
 
! Отговори
koki преди 12 години
666 absolutno si prav
4
5
 
21
 
! Отговори
Отвори си очите преди 12 години
Тройкау Вие четете ли международното положение и защо именно Сирия е подложена на натиск с използуването на въоръжена опозиция. Нефтът човече, нефтът. Сирия е удобен плацдарм за нападение на Иран. Западът се задъхва от липсата на енергийни източници. Затова воюва с Либийци, Сирийци и Иранци. Това да ви е в умът, а не врели некипели, дето ги приказвате. Този конфликт вероятно ще се влоши. Търси се предлог за влизане на НАТО, както в Либия. А това означава световен конфликт. Някои държави изчезват
3
26
 
8
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Нужна е незабавна международна намеса било то и военна..Горките хора..Руснаците и китайците заслужават Земята да се отвори и да ги погълне всичките.Още колко хора трябва да умрат..При един международен въоръжен конфликт е твърде възможно обаче и турците да извършат още по големи зверства срещу кюрдите по границата..
2
7
 
23
 
! Отговори
Неразбрал преди 12 години
И откъде "бунтовниците" имат оръжие и пари, питам???
1
7
 
24
 
! Отговори
666 преди 12 години
хАмериканска демокрация в действие , честито на печелившите.