Путин срещу намеса във вътрешните работи на Сирия и Либия

„Да не сме като слон в стъкларски магазин, хората сами да решат съдбата си“
Обновена: 8 фев 2012 16:10 | 8 фев 2012 16:10, Елка Василева
72
Путин срещу намеса във вътрешните работи на Сирия и Либия
Снимка: Reuters

Световната общност трябва да даде на сирийския народ възможност сам да реши съдбата си, каза днес руският премиер Владимир Путин, който е и кандидат-президент, предаде ИТАР-ТАСС.

"Не бива да се държим като слон в стъкларски магазин, трябва да дадем на хората възможност самостоятелно да решат съдбата си - да помагаме, да подсказваме, някъде да ограничаваме, така че противоборстващите страни да нямат възможност да прилагат оръжие, но не и да се месим", каза руският премиер.

"Несъмнено трябва да дадем възможност на народите на тези страни самостоятелно да решават тези проблеми", каза Путин, коментирайки ситуацията в Сирия и Либия. Задачата ни е да им помогнем да направят това без външна намеса, добави той.

Още по темата

Путин подчерта, че си дава сметка какъв е бил режимът в Либия, но добави, че в същото време е учуден, че днес никой не показва какво става в град Сирт, в други градове, които са подкрепяли бившия либийски лидер.

"А там се вършат страшни престъпления, но никой не говори за това, кой знае защо забравиха. Защото това са ужасни последици от външна намеса, преди всичко въоръжена", убеден е Путин. "Същото се отнася и за Сирия", каза той. Той посочи, че Русия, разбира се, осъжда всяка насилие, от която и страна да идва.

Путин говори на среща с руски религиозни водачи, на която защити решението на Москва да наложи вето на резолюцията за Сирия. Той каза, че в света се засилва "култът към насилието", че не бива едни страни да се месят в работите на други и предупреди, че Русия не бива да позволява такава намеса във вътрешните й работи, предаде Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
ВИКИЛИЙКС, за Путин не знам дали има 40 млрд, но ти със сигурност знам, че имаш 32 млрд по сметка на Кайманите. Къде в Нета искаш да го прочетеш. Кажи и срещу скромна сумичка го имаш. Да ви ... и на простите еврейски манипулатори.
45
8
 
0
 
! Отговори
ВИКИЛИЙКС преди 12 години
ПУТИН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ НА 21 ВЕК .ЗА СЕГА ИМА 40 МИЛИАРДА ЕВРО В СМЕТНИТЕ СИ. ПРОСТИТЕ ПРЪЧКИ ОБАЧЕ ГО БОТОТВОРЯТ :д ЗАЩОТО ЧЕНГЕНЦЕТО ОТ КГБ КРАДЕ ''ПРАВИЛНО'', НАЛИ ДРУГАРИ ШИЗОФРЕНИЦИ :))
44
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Номера на въоражаването на "мирни" протестиращи както в Либия пак краварите искат да го пробутват.Само да внимават да не разсърдат мечката че не ги виждам :)
43
1
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Американците постоянно говорят за мир и в същото време избиват хиляди цивилни граждани.
42
1
 
24
 
! Отговори
Пророк преди 12 години
Путин знае, Путин може! Нас ни дезинформират всекидневно. Това, което виждате, не е народът на Сирия! Ислямисти, поддържани щедро от Запада! На никого не се харесва, когато една фамилия прекалено дълго държи властта. Но Асад е пречка на войнствуващите мюсулмански братя. С него добре или зле за някои, но дойдат ли онези, ще стане страшно! Не само за Сирия! Това, че там има няколко руски бойни кораба кара храбрите натовци да внимават. Няма да е както в Либия.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марк като гледам май най големия *** се очертаваш да си ти , до момента по-голяма *** от тебе не беше писал тука
40
0
 
8
 
! Отговори
до Марк преди 12 години
Как можа да пропуснеш терорист 1? Или пропускайки го признаваш, че са се самоударили?
39
1
 
23
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
Съвсем точно определение на ситуацията в световен мащаб. "Култ към насилието". Хм, така-ясно и открито никой не е определил така нетърпимата атмосфера, в която САЩ тровят човечеството. За съжаление (или облекчение) насилието може да се спре единствено с друго насилие. Но е груба грешка да вадим нож на умряло куче, като насочим нашия гняв към лакеите на Америка- наемниците й в Сирия например. Трябва да ударим бързо и безмилостно главата на октопода- самата Америка
38
1
 
33
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
МНОГО ДОБРЕ , БРАВО НА БАШАР! А ВИЕ ТУКА ЖУРНАЛЯТА ЛЪЖЕТЕ ТА СЕ КЪСАТЕ. АРМИЯТА УБИЛА МИРНИ ГРАЖДАНИ . ДРУГ ПЪТ МИРНИ . АРМИЯТА ТРЕПЕ ОНИЯ МЮСЮЛМАНСКИТЕ БРАДЪРИ, НА КОИТО ИМ ПЛАЩАТ ДА ИЗБИВАТ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ. НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО КОЙ ИМ ПЛАЩА. АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА , КАК ЕДИН ГРАЖДАНИН КОЙТО ИМА ОРЪЖИЕ И ГО ИЗПОЛЗВА СЕ НАРИЧА МИРЕН ГРАЖДАНИН. ЕМИ ПО ПЪТЯ НА ВАШАТА ЛОГИКА ДА ВЗЕМАТ ДА ОСВОБОДЯТ БРАЙВИК. ТОЙ ЧОВЕКА СИ Е МИРЕН ГРАЖДАНИН- МИРЕН ДЕМОНСТРАНТ. АЛЧНИ ЧИФУТО-АМЕРИКАНСКИ ХИЕНИ
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички банкстери в затвора, всички алчни финансови акули в затвора. Държавите да бъдат оставени сами да определят начина по който ще живеят, втора катастрофа като тази в Либия не е необходима, виновниците за войната в Либия - на съд в международен трибунал
36
0
 
15
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
54, целта на днес.бг не е да информира, ако не си разбрал, а да предотвратява възможностите на хората да се информират.
35
1
 
16
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Днес на Бул.Цар Борис на Павлово,видях голям графит:-Смъ.т на богатите:.........
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ко става бе днес.бг от 16 часа никви новини , баси и сайта
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бива да пада режима в Сирия,защото ако падне,това отваря път и за падане не режима в Иран,което ще доведе до американско робство.А аз искам да съм свободен човек----------------------- Тоест ти си иранец или как да го разбирам ?
32
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук пишат представители на народ, който дължи на Русия независимостта си. --------------------- Не дължат нищо на никого.
31
1
 
6
 
! Отговори
rrr преди 12 години
Sveta ne vurvi na dobre.Horata iskat svoboda na vsiakade.Stiga s tia voini stiga s promivania na mozak v viari i oshte kvo li ne.Daite da se radvame na jivota 4e sme imali kasmeta da se rodim v hora.Triabva ni nov svetoven red taka sistemata niama da izdurji.Dokato ima granici i razdelenie na horata s viari i drugi propagandi nema stanat neshtata.
30
1
 
15
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Ястреб, то май твойте хора също са замесени, в момента, така наречената опозиция има най-силно присъствие в близост до турската граница. От там идва ,,жегата,,, от Турция.
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай Асад долните ***!! СЛАВА НА ПУТИН!!!СЛАВА НА МОГЪЩА РУСИЯ!!!БОЙ ПО ЧИФУТСКИТЕ КРАТУНИ ГЕРОИ!!!!!!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Лъжеш 38 преди 12 години
Лъжеш като дърт ***. Вземи чети, има достатъчно информация, как Луканов и компания са ходили при Горбачов да го информират, че готвят да свалят Живков. Той им казал, те да решават. Всичко ли написано от теб са подобни лъжи.
27
1
 
5
 
! Отговори
Гагарине, Гагарине преди 12 години
Гагаринчо, нямам намерение да обръщам внимание на глупостите, които си писал. А маниерите и писането и речника са ти като на дърт комунист. От тези гадните, които направиха тази дума да звучи гадно. Сигурно си от пребоядисаните партийци, после първи демократи. Дето знаят добре руски, ама английски не знаят. Но най-много ми приличаш на евреин. *** си, накратко. Пари ли ти плащат за тези коментари или си избягал от психиатрията :))