САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време

Арабската лига скъса дипломатическите отношения с Дамаск
Обновена: 12 фев 2012 22:02 | 12 фев 2012 21:57, Елка Василева
309
САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време
Снимка: Reuters

Падането на сирийския режим на президента Башар Асад е въпрос на време, заяви шефът на канцеларията на Белия дом Джейкъб Лу, цитиран от Асошиейтед прес.

САЩ и съюзниците им оказват силен финансов натиск над Сирия и правителството на Асад усеща последиците от него, добави Лу.

Бунтовниците се опитват да свалят Асад и насилието се разраства. Преходът от тирания към демокрация е много труден, продължи съветникът на президента Барак Обама. Бруталността на режима на Асад е неприемлива и на нея трябва да се сложи край. Няма съмнение, че този режим ще падне, въпросът е кога, каза Джейкъб Лу пред телевизия Фокс Нюз.

Междувременно Арабската лига прекрати наблюдателската си мисия в Сирия и призова Съвета за сигурност на ООН да изпрати съвместна мироопазваща мисия на ООН и Арабската лига в Сирия, предадоха световните агенции.

Още по темата

В резолюция, приета на срещата на външните министри на Арабската лига в Кайро, се отправя призив "да се отворят комуникационни канали със сирийската опозиция и да й се предостави всякакъв вид политическа и материална подкрепа".

Министрите призоваха сирийската опозиция да се обедини. Те обявиха, че ще започнат контакти с опозицията в Сирия, предлагайки политическа и финансова подкрепа. Арабските дипломати „ще отворят канали за комуникация с сирийската опозиция и ще предложат пълна политическа и финансова подкрепа, призовавайки я да обедини редиците си”, гласи изявлението на Лигата.

В резолюцията се заявява, че насилието срещу цивилни в Сирия е нарушение на международните закони и "извършителите заслужават наказание". В документа се потвърждава призивът към арабските страни да наложат икономически санкции на Сирия и се обявява решение да се прекрати дипломатическото сътрудничество с Дамаск.

Арабската лига призовава страните членки "да прекъснат всички форми на дипломатическо сътрудничество с представителите на сирийския режим в държавите и международните институции и конференции", се казва в документа.

Министрите приветстват предложението на Тунис да е домакин на конференция на "Приятелите на Сирия" на 24 февруари, на която ще се търсят начини за решаване на сирийската криза.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: СирияАрабската лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
14
 
5
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
където е имало комунизъм,нищо след това не расте
225
7
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Световния американски терорист го е страх само и единствено от великата Руска мечка.Какъв ресурс само хвърлят за да свалят ПУТИН?!!!Трябва и предател и гъзолизник като горбачов(с малка буква)...ама няма да им се получи.Молете се за здравето на Путин, защото това е човека който ще им завре собственото американско знаме в дебелият им макдоналдски гъ@...Аман от гаднатата американска ***.Хак да им е!
224
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудесна новинапредлагам всички бг социалисти вместо да приказват глупости да отидат да се бият в защита на Асад
223
2
 
9
 
! Отговори
до 251 преди 12 години
И аз мислих, че са изчезващ вид, преди 22г., но те се възпроизвеждат.Пример: бащата на Плевналиев- член на ОК на БКП Благоевград, сина му ,комс. секретар в Матем. гимназия Благоевград, сега - демократичен президент. Да не говорим за: ББ, Ах.Д., и други демократи.Тъжно е, но според мен- колкото години комунизъм...толкова поне години преход.
222
8
 
8
 
! Отговори
невероятни сте.. преди 12 години
Невероятни сте комунистите... какви простотии ръсите... Как плюете срещу всичко , което е "западна цивилизация" , как хвалите всичко от "изтока", как на черното бяло казвате. Вече съм на 50г. и за себе си мога да кажа: Не съм видял по нагло и лъжливо същество от комунист. А самите Вие-синовете Ви учат на Запад, търгувате със западни фирми, обличате се и подражавате в обноските не на руския мужик, а на западната култура. Забавлявам се с Вас, а Вие ... се забавлявате с нещастния българин...
221
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Арабската Лига знаещите казват, че са хрантутници - корупционери, които за пари са готови да изпълнят всякакви подлости, ако им се плати за това.САЩ ги водят като параван и ловни кучета, за да облайват техните противници.Всичко се прави в интерес на няколко арабски монархии - тлъсти котараци, любимци на чимо Сам. Точно те финансираха Ал Каида, по времето, когато беше съюзник на САЩ, те финансираха и "демократизирането" на Либия, сега финансират погромите и убийствата в Сирия. Нищо ново ...
220
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на войната американци и англичани са изсипали над София и останалата част на България стотици хиляди разрушителни бомби. Убити са хиляди цивилни. Щетите са за над 22 млрд. лева. През 1960г. е разкрита диверсионна група, целяща да отрови водата за София.Още много такива примери има в нашата история. Кога и как да вярвам на такива хора ?!
219
1
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА... преди 12 години
ТРИЕНЕТО НА КОМЕНТАРИИ...НЕ Е РЕШЕНИЕ!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ИСТИНАТА.
218
2
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 12 години
И сто години са време.
217
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ - падането на Американския престъпен режим също е въпрос на време ;)
216
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе ей с жълтата книжка -БЪЛГАРИ ли си къв , срам за България си със сигурност , как може бе *** , американците трепат наред как ние колим прасета тука , ша ми викаш ти за русите че са убийци, кой са тръгнали да нападат бе ненормални, тва е най-милата дума за тебе която мога да кажа че има и малки тука , *** с ***
215
3
 
0
 
! Отговори
ив преди 12 години
Пак оправяме света, като дращим по форумите. :)))
214
1
 
0
 
! Отговори
Гърне-похлупак преди 12 години
А бе, има един Казанлъшки продажник - Георги Иванов се именува. На всяко гърне - похлупак, във всяко изказване - плещене на простотии. Подозирам, че е плъзнал и по форумите под Анонимна завеска. По начина на приказване, тук писаното от Непознатия прилича много на нвеговия стил. Може пък да е той. Няма да се учудя да е същото гърне-похлупак.
213
3
 
12
 
! Отговори
аса преди 12 години
До 192:"Или китайците не са роби на техните червени феодали, дето пазаруват в моловете в Париж."______________________________________________________________________________Искаш да кажеш, че отиват чак в Париж да си купят китайски стоки ли?
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
238 земи се скрий с тия простоти , могат на приказките да ти повярват само такива продажници като тебе , от твоя сорт , къв *** трябва да си да праскаш глупост след глупост
211
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по скоро падането на хамериканският режим е въпрос на време
210
7
 
18
 
! Отговори
за 235 преди 12 години
Еврей, що не се скриеш някъде. Що лъжеш. Ти си евреин и вие сте забъркали простотиийте в Сирия. Опозицията са еврейски командоси, катарски и английски. Еврейската пропаганда започва да натяга противопоставяне на религиозна основа. Антиислямска омраза. Не се прави на ислямист.
209
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А теократският-феодален режим в Саудитска Арабия кога ша го сваляме,м?Или те са пезевенги,ама наши пезевенги,м?
208
1
 
4
 
! Отговори
ОТ ДО преди 12 години
Карай си каручката и по-бързо се разкарай
207
15
 
5
 
! Отговори
до 251 преди 12 години
Тогава карай си Москвич...40г.. Аз ще да карам Форд - ... 5 години.