САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време

Арабската лига скъса дипломатическите отношения с Дамаск
Обновена: 12 фев 2012 22:02 | 12 фев 2012 21:57, Елка Василева
309
САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време
Снимка: Reuters

Падането на сирийския режим на президента Башар Асад е въпрос на време, заяви шефът на канцеларията на Белия дом Джейкъб Лу, цитиран от Асошиейтед прес.

САЩ и съюзниците им оказват силен финансов натиск над Сирия и правителството на Асад усеща последиците от него, добави Лу.

Бунтовниците се опитват да свалят Асад и насилието се разраства. Преходът от тирания към демокрация е много труден, продължи съветникът на президента Барак Обама. Бруталността на режима на Асад е неприемлива и на нея трябва да се сложи край. Няма съмнение, че този режим ще падне, въпросът е кога, каза Джейкъб Лу пред телевизия Фокс Нюз.

Междувременно Арабската лига прекрати наблюдателската си мисия в Сирия и призова Съвета за сигурност на ООН да изпрати съвместна мироопазваща мисия на ООН и Арабската лига в Сирия, предадоха световните агенции.

Още по темата

В резолюция, приета на срещата на външните министри на Арабската лига в Кайро, се отправя призив "да се отворят комуникационни канали със сирийската опозиция и да й се предостави всякакъв вид политическа и материална подкрепа".

Министрите призоваха сирийската опозиция да се обедини. Те обявиха, че ще започнат контакти с опозицията в Сирия, предлагайки политическа и финансова подкрепа. Арабските дипломати „ще отворят канали за комуникация с сирийската опозиция и ще предложат пълна политическа и финансова подкрепа, призовавайки я да обедини редиците си”, гласи изявлението на Лигата.

В резолюцията се заявява, че насилието срещу цивилни в Сирия е нарушение на международните закони и "извършителите заслужават наказание". В документа се потвърждава призивът към арабските страни да наложат икономически санкции на Сирия и се обявява решение да се прекрати дипломатическото сътрудничество с Дамаск.

Арабската лига призовава страните членки "да прекъснат всички форми на дипломатическо сътрудничество с представителите на сирийския режим в държавите и международните институции и конференции", се казва в документа.

Министрите приветстват предложението на Тунис да е домакин на конференция на "Приятелите на Сирия" на 24 февруари, на която ще се търсят начини за решаване на сирийската криза.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: СирияАрабската лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
8
 
33
 
! Отговори
Не мога да разбера преди 12 години
Как още се намират ***, които може да подкрепят САЩ. Утре като вземат да хвърлят по къщите ви бомби, заради бруталните репресии, зверства и изнасилвания, извършвани от режима в София спрямо ромското население (за което Хилари намекна), ще е вече късно.
205
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно, че е само въпрос на време. Нали сега и "Ал Кайда" се включи в анти-Асадската коалиция! :))))))))))
204
6
 
17
 
! Отговори
аса преди 12 години
До 47Москвич е кола за бедни хора. За този пазарен сегмент е изключително качественна. Са каране по разбити пътища, поддръжка от самоделни майстори и с остър дефицит на резервни части живее по 40 години. Мога да ти покажа веднага - погледни снимките от село Бисер. А сега ти покажи 40 годишно БМВ. Още по-добре - форд.
203
25
 
8
 
! Отговори
странно е.. преди 12 години
Странно е как БСП е поръчала на кохорта от дръскачи да плюе срещу всичко, което не е руско или агентурно...И в жалките им мозъци се таи надеждата,че така ще изменят хода на историята.Спомням си жалкия плач при съБитията : НАТО-Сърбия; тържествата по случай завземане на летището на Прищина от руснаците; радостта от 11.09. и какво стана в крайна сметка...Сърбия се бори за НАТО,руснаците тихичко се изнизаха от Прищина, и т.н....смешни и жалки са...
202
8
 
26
 
! Отговори
ssancho преди 12 години
На всички американофили да кажа, че колкото и да е силна, една империя се сгромолясва ако се опита да хапне целия свят.Знаете за Хитлер, блестящата му армия и светкавичните му войни...Просто не става!
201
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на всички русофили, на които им е много тъжно за поредния диктатор ще кажа, че арбската лига не се доминира от сащ, затова стига са спекулирали с измислената "военна американска демократизация"
200
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65 години след официалното рухване на колониалната система , бившите колониални икономики усещат тяхната липса. Затова търсят нов начин да си преразпределят света. Под мотото "Свобода и демокрация "!!! Ние макар и малка и независима от 134 години държава също попадаме в числото на бивша колония ,владяна от съседна нам империя.
199
6
 
19
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
"Гладна кокошка просо сънува" ... така може да се охарактеризира изказването на този гадняр Лу ли е Му ли е или както там му е името. В Сирия се сражават обучени и отлично въоръжени банди, подпомагани от ингилизки и катарски съветници, това е факт, но на помощ на Сирия се притекоха и спецназовци от Иран, така, че не се знае кой кого. А истинската причина за военните действия е желанието на Обамата да ликвидира влиянието на Русия в този район, но ако и руснаците се включат тога ще стане интересно
198
3
 
23
 
! Отговори
>.< преди 12 години
1.Може да се помисли,че измишльотините за така наречените репресии,както и броя на жертвите са били старателно проверени.Това съвсем не е така. Те идват от един източник : Сирийския Информационен Център за правата на човека,който се намира в Лондон,неговото ръководство предпочита да запази анонимност. При все, че има такива тежки обвинения,ако те не са съпоставяни с други данни, защо такиви организации като Върховния комисариат на ООН по правата на човека ги приемат,без да се проверяват? 2. Русия и Китай наложиха вето върху проекта за резолюция на Съвета за сигурност,проправящ път за международна военна интервенция.Политическите ръководители на НАТО ни обясняват със съжаление,че руснаците защитават своята военоморска база в Тартус,а китайците са готови на всичко,само и само да се докопат до няколко допълнителни барела петрол.Струва ли си да приемаме за истина тази безумна идея,съгласно която Вашингтон,Лондон и Париж са водени от добри чувства,а Москва и Пекин са егоисти,и безчувствени към страданията на народа? Как да се игнорира факта, че Русия и Китай са много по-малко заинтересовани от защитата на Сирия,отколкото западните страни в разрушаването и? 3. Малко е странно да се наблюдават действията на коалицията на така наречените добронамерени държави.Как да се игнорира факта,че два от основните донори на Арабската лига и защитници на демокрацията в Сирия,Саудитска Арабия и Катар,се явяват диктатури и предани васали на САЩ и Великобритания?Как да се доверите на тези размахващи хуманитарни знамена западни държави,които наскоро опустошиха една след друга държави, като Афганистан,Ирак и Либия,в резултат на което през последните 10 години са загинали 1,2 млн. човека ; и следствие показаха,колко много е важен човешкия живот за тях? 4. В допълнение,за да не изглежда,че лъжат за събитията в Сирия,трябва да ги поставят в подходящия контекст.Според НАТО и неговите съюзници в Персийския залив,чиито армии нахлуха в Йемен и Бахрейн за кървавото потушаване на демонстрации,Сирийската революция,се явява продължение на Арабската пролет : хората от тези региони се стремят към пазарна демокрация и комфорта на американския начин на живот.От друга страна,по мнението на Русия и Китай,както и Венецуела и ЮАР,събитията в Сирия се явяват продължение на опитите за преначертаване на Близкия изток,обявен от Вашингтон,в резултат на което вече има загинали 1,2 млн човека,така че всеки,който се безпокои за живота на хората,трябва да спре това.Тиери Мейсън
197
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път светът гледа как тези американски *** съсипват поредната държава. Не вървим на добре. Ако някой си мисли,че те "изнасят" техният начин на живот, значи се е объркал тотално. За да запазят начина си на живот, те консумират благата на другите държави.
196
1
 
8
 
! Отговори
Азис преди 12 години
А вие ста паднали,преди да ви нападнат!
195
19
 
8
 
! Отговори
до русофилите... преди 12 години
Русия пак изтегли късата клечка....
194
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време--Афро-американецът сигурно си е кръстил патката Сирия и правилно е забелязал, че вече пада, а не става.
193
7
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Тук пълно с демократи бре! Само ще ви кажа ,че аз чакам още 2-ата кораба с царевица безвъзмезна помощ ,обещана от янките 90-те години! Когато ги дочакаме ,тогава ще призная ,че сащ имат различни от империалистическите си подбуди при външнополитическите си действия!
192
5
 
8
 
! Отговори
Кой иска война преди 12 години
Това означава Световна война. За съжаление пишлигара, и бих искал да го изпратя на първа бойна линия и тогава да плещи глупости. В Сирия е заложено много. Турция много се изживява, като съмишленик на американците, но може да изчезне като държава. Под Саудитска Арабия е кухо, Индийския океан може да нахлуе. В Северна Турция минава разделна линия между две плочи. Без бомбене, двете държави могат да изчезнат. Щатите също са нестабилни - нахлуването на океаните, избухването на Йелостоун.
191
12
 
8
 
! Отговори
A1 преди 12 години
Асад е пътник,въжето виси със страшна сила!
190
4
 
6
 
! Отговори
USA ??? преди 12 години
interesna e poziziqta na USA ? vinagi zaemat strana na opoziziqta, ami 6te lapat posle , ugkim za6toto xorata se boreli za demokraziq no savsem drugi sa texnite zeli. Amerikanzite gi obi4ax mnogo do skoro dokato ne razbrax 4e te sa ludi *** - teroristi i zagrabnizi na zlato i mosht. za6to izkupixa dalga na Garzite i sega EC se opitva da go otkupi no oniq iskat maika si i bashta si, zashto sa go kupili tozi dalg ? nadali s zel dobroto na Garziq no po skoro porobvaneto im. USA sa out ot Sveta !
189
2
 
10
 
! Отговори
! преди 12 години
Голям *** пише в тоя сайт щото иначе никой не го чува. Цитирам 234, 235 и подобни ***, изсрани в сайта.
188
22
 
5
 
! Отговори
за 232 преди 12 години
Сирия няма да падне, но главата на Башар ще.........от либуфта на народа няма спасение, кадафито даже го клецаха преди да го гръмнат
187
29
 
5
 
! Отговори
Американ игъл преди 12 години
И тоз *** ще стане храна за рибите.....САЩ са санитарите на света, дето има гнило го отсичат. Лапачите на ориз и *** ,напротив пазят гнилоча, щото ги е страх че иде и техния ред.....