Ранените в Сирия журналисти са прехвърлени в Ливан

Едит Бувие и Пол Конрой пострадаха при бомбардировка на Хомс
Обновена: 28 фев 2012 15:08 | 28 фев 2012 12:46, Елка Василева
32
Ранените в Сирия журналисти са прехвърлени в Ливан
Ранената Едит Бувие. Снимка: Reuters

Двамата ранени в Сирия журналисти - французойката Едит Бувие и британският й колега Пол Конрой, са били изведени от обсадения сирийски град Хомс и прехвърлени в Ливан, където са в безопасност, съобщиха сирийски опозиционни източници и запознат със събитията дипломат, цитирани от Ройтерс.

Конрой беше прехвърлен тази нощ в Северен Ливан и отведен в Американската болница в Бейрут, съобщи сирийски активист от Северен Ливан, цитиран от ДПА.

Бувие - журналистка от френския в. "Фигаро" - и фотографът Пол Конрой от британския в. "Сънди таймс" пострадаха при бомбардировка на сирийската армия над Хомс на 22 февруари. При същото нападение загинаха американската кореспондентка на "Сънди таймс" Мари Колвин и френският фотограф Реми Ошлик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 12 години
НАТО ще влезе в Сирия,ще нападне и Иран,така иска да излезе от кризата,както и през 2-та световна!Ванга предсказа термоядренна,същото направи и френското сляпо момиченце,което Ванга е поръчала да намерят!Когато на детето показват снимка на ядрен взрив и го питат кога ще се случи,то посочи 2012 година!Гответе се за страшните последици от 3-та световна!Безумците ни водят към нея тъпо и упорито!!!
26
1
 
2
 
! Отговори
Чугуниц преди 12 години
Ако НАТО влезе в Сирия, ще стане като Ирак - бой партизански 5 - 6 години и изгонване на окупаторите.
25
1
 
13
 
! Отговори
Кико преди 12 години
Сега ще видим колко са бабаит американците и колко струва съюзничеството на Русия. Нали никой не си прави илюзия, че в конфликта са Асад срещу некой си Бай Х^й от неква си опозиция? На пангара са САЩ и НАТО срещу Русия и Китай. Да не ми плещат разни тикви глупости за диктатора Асад и мирните му опоненти с демократични претензии! Залогът е съдбата на Иран и ще си покаже кой колко дупе има за сериозна война. И баба знае да млати по Сърбия, Ирак или Либия, ако руснаците пасуват. Я да видим сега!
24
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля че няма да нахлуят в Сирия защото няма петрол и запада няма изгода а иначе Нато ще разбие Асад за 2,3 седмици.
23
2
 
8
 
! Отговори
Ивка до 20 преди 12 години
Ами нека се пробват, ще стигнат до етап 3 и на него ще си останат..Сирия е доста силна, това не им е либия, където почти година се биеха "героично" срещу има, няма 5 000 верни на кадафи, либийски патриота. В Сирия вече ще срещнат сериозен отпор, а и братушките обмислят вариант за изпращане на руски миротворци там.
22
1
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
ами като почнат да те режат парче по парче и майчиното мляко ще си кажеш ,нищо че си бай Рамбо американски
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе *** поне екшъни не гледате ли , къде сте видяли спец.части на секретна мисия да се идентифицират , че чак и званията им знаете , егати смешниците , пък си и вярвате на всичкото отгоре.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А и участието на Франция, от ***: "Подразделение на сирийската армия е заловило десет френски военнослужещи, някои от които са офицери и войници. Французите са били заловени в района на Баб Амр в Хомс, сред тях има един с чин полковник". Отделно заловените 50 турски разузнавачи. За катарските, английски и израелски командоси край г. Холмс се знае отдавна. И какво стана, да вива Опозицията. Коректно наречена, щото сирийци в нея май са малцинство. Срещу заплащане и обещания сигурно.
19
2
 
11
 
! Отговори
do 20 преди 12 години
Добре си написал, но половината. Другата пропусната половина е, какво е мнението по въпроса на Иран, Китай и Русия. Последно Русия модернизира ударно един радар в Сирия. И трите страни са плътно зад Сирия, заедно с Пакистан. С готовност за военна намеса. Пропуск е, че нито Израел, нито САЩ имат потенциала, да завършат успешно една военна кампания. Изключвам употреба на ядрено оръжие.
18
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Започва демократизацията на Сирия
17
1
 
13
 
! Отговори
САЩ готвят война преди 12 години
ВАШИНГТОН - САЩ разработват планове за военна кампания в Сирия по примера на войната за Косово от 1998-1999 г., става ясно от интервю на анонимен източник от Пентагона пред базирания в Лондон арабски в. Аш Шарк ал Аусат.Сценарият предвижда създаване на буферна зона на сирийската граница с Турция, където да се приемат хиляди бежанци от Сирия. Вторият етап ще е серия от въздушни удари по точно определени цели сред военните поделения на режима на Асад. А третият - блокада на сирийското въздушно.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 16 бъди спокоен те нямаше да те спасят, ако имаше заповед , но нямаше кой да я издаеде, защото Москва пасуваше за щастие беше 89 а не 49,56,68,80 година .
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 7: Ние излязохме с шарени балончета и децата на рамене, а не като тези тежко въоръжени катили и разбойници.
14
2
 
16
 
! Отговори
До Мара преди 12 години
"Червеният кръст"(в момента се състои от агенти на спецслужбите на "приятелите на Сирия) има само една задача, да спаси гадовете, щото между тях има и французи и англичани и турци и катарци, някои от които с чинове полковници. Мастията Хилари искаше един ден на премирие, при което войската на Асад да се оттегли от фронта, за да може да спасят белите задниците на спецчастите си. Част от тях са вече в ръцете на Асад. В момента Хилъри звъни на Медведев да каже на Асад да не ги показват по новините ами да ги пуснат по живо по здраво да си ходят, а терористите камилари, които са били под тяхно командване да се разстрелят на място. Дефакто Килърито, Сарко и сие ще бъдат мн.доволни ако Асад разстреля всичките наведнъж(труповете не говорят). Така че Асад мачка яко независимо от това че терористите прииждат бързо и им се доставя оръжие от Ирак, Либия и Турция. И нещо ми подсказва че му помагат едни добри хора, които обичат хубава водка и вкусна селедка и праскат готини пички:)))) МАЧКАЙ АСАД!!!!!!
13
3
 
19
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ИСТИНАТА е следната: Бунтовниците от "Сирийската свободна армия" са плътно обкръжени в квартал "Баба Амр" на сирийския град Хомс от правителствените войски вече цяла седмица. Те използват ранените журналисти, а също и бременни жени като жив щит, за си спасят живота, и затова отказваха да ги предадат на представителите на "Червения полумесец" отначало, после и на "Червения кръст", защото знаят, че после без такъв щит ще бъдат ликвидирани. Сирийското правителство като проява на хуманизъм е наредило снощи на командването да се преустановят всички военни действия, с цел да могат да се изведат ранените журналисти. Но пак е имало големи трудности от страна на Западните представители включени като дейци на "Червеният кръст" да накарат бунтовниците да пуснат ранените журналисти.
12
2
 
12
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ИСТИНАТА е следната: Бунтовниците от "Сирийската свободна армия" са плътно обкръжени в квартал "Баба Амр" на сирийския град Хомс от правителствените войски вече цяла седмица. Те използват ранените журналисти, а също и бременни жени като жив щит, за си спасят живота, и затова отказваха да ги предадат на представителите на "Червения полумесец" отначало, после и на "Червения кръст", защото знаят, че после без такъв щит ще бъдат ликвидирани. Сирийското правителство като проява на хуманизъм е наредил
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що чинат там , мяките ли си търсат ........ е за кво са ми кат информацията е купена и изкривена според кефа на ЦРУ и Мосад
10
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8 ей тюркоезичния , нали все някой трябва да се жертва за да можеш да бъдеш информиран или ти си разчиташ само на казионните сирийски журналисти , тук може и да се правиш на мъж но ще те питам ако трябваше да си там къде щеше да свършиш в гащите първо , преди или след атака.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво дири к..а на баща си там
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Edith Bouvier - еврейка с френски паспорт. Кво прави тая *** на територията на сирия? Някой да и е давал виза? На тея които, влизат на територията на страна за която трябва виза а те я нямат им викат нелегални и трябва да се наказват(глоби, затвор и т.н.)