7000 сирийски войници прочистват квартал в град Хомс

От месец градът е мишена на ракетни удари и артилерийски обстрел
1 мар 2012 07:12, Елка Василева
94
7000 сирийски войници прочистват квартал в град Хомс
От месец Хомс е мишена на ракетни удари и артилерийски обстрел. Снимка: Reuters

Най-малко 7000 сирийски войници и офицери започнаха операция за прочистване на квартал Баба Амр в град Хомс от членове на опозицията, предаде Ройтерс.

Високопоставен представител на Свободната сирийска армия съобщил за Ройтерс, че на подразделенията на опозиционните сили е дадено нареждане да активизират действията си срещу правителствените части в цялата страна, за да помогнат да бъде отслабен натискът срещу Хомс.

Градът от близо месец е мишена на ракетни удари и артилерийски обстрел, посочва агенцията.

Според чуждестранни дипломати в Дамаск в операцията срещу Баба Амр участва и сирийската 4-та бронетанкова дивизия, командвана от Махер Асад, по-малкия брат на президента Башар Асад, която вече стана известна с безкомпромисните си действия срещу антиправителствените бунтовници.

Според ливанския телевизионен канал "Ал Манар", който е под контрола на ислямистката организация "Хизбула" - основен съюзник на сирийския режим в Ливан - "антитерористичната" операция в Хомс вероятно ще приключи след броени часове.

Войници от специалните части на армията прочистват всяко здание в квартала и търсят скрити членове на опозицията и чуждестранни журналисти.

Сирийската армия прочиства от опозиционери и съседните на Хомс градове Растан и Ал Кусейр. Съобщава се за боеве в района на градовете Хама, Алеп и Идлибу посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да внимават с френските командоси и останалите такива. Току виж Саркозито обяви война на Сирия,че си пази държавата от чуждестранният легион.
1
2
 
5
 
! Отговори
anonimen. преди 12 години
Tova be.