Бан Ки Мун заклейми Сирия за жестокостите в Хомс

Сирийският режим не защитава народа си
Обновена: 3 мар 2012 15:53 | 3 мар 2012 10:39, Елка Василева
48
Бан Ки Мун заклейми Сирия за жестокостите в Хомс
Бан Ки Мун. Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун засили натиска си върху Сирия, заявявайки пред Общото събрание на световната организация, че има "зловещи съобщения" за това, че в град Хомс сирийските правителствени сили извършват произволни екзекуции, хвърлят в затвора и измъчват хора, предаде Ройтерс.

Сирийското правителство не изпълнява задължението си да защитава собствения си народ, заяви Бан Ки Мун и добави, че в няколко сирийски града военните нападат мирното население. Като пример той даде акцията на сирийската армия в Хомс.

Това изказване на генералния секретар е една от най-острите му критики на сирийския режим, отбелязва Ройтерс. Сирийският представител на ООН отхвърли обвиненията на Бан Ки Мун, заявявайки, че те се базират на медийни съобщения, изразени мнения или слухове. Те идвали от средите на опозицията, от хора, живеещи в чужбина или от хора, живеещи във враждебни на Сирия страни.

Вчера Бан Ки Мун призова Дамаск да допусне хуманитарни работници в обсадените сирийски градове. Той говори пред репортери, след като Международният комитет на червения кръст заяви на сирийските власти, че е недопустимо да се пречи на неговия конвой с помощи да влезе в един от кварталите на Хомс, където сирийската армия извърши същински кланета,  пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: СирияБан Ки МунХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
едностранни новини преди 12 години
Като преодолее човек медийното замъгляване за т.нар. ''арабска пролет'' започва да се усеща, че след като дойдат на власт и в Сирия ''мюсюлманските братя'' ще изколят християните там, както го направиха в Египет! / впрочем някой т.нар. журналист да отрази кланетата над 'коптите'' в Египет от сега управляващите?/Затова Саудитска арабия, Иран и прочие изпращат ''муджахидини'', т.е. терористи, въоръжават ислямистката опозиция, извършват диверсии и подклаждат огъня!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Severna Koreia shte sa vi Gospoda kakto Palestina na Izrael
38
1
 
1
 
! Отговори
ВЭЪЗМУТЕН преди 12 години
"Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун засили натиска си върху Сирия, заявявайки пред Общото събрание на световната организация, че има "зловещи съобщения" за това, че в град Хомс сирийските правителствени сили извършват произволни екзекуции, хвърлят в затвора и измъчват хора, предаде Ройтерс."ПАЛАВНИК, А В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИЦИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И В НОВАТА ЛИБИЯ Е СЪЩОТО, ЧЕ И ПО-ЗЛЕ, АМА ТАМ НЕ НИ ПРИТЕСНЯВАТ СЪЩИТЕ НЕЩИЦА! МАМА ВИ МАЗНА, ЛЪЖЛИВА И ПОДЛА, *** ТАКИВА!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Маймуните ръководят света -ООН,САЩ....Трябва да ги върнат на дърветата та да еволюционират още поне 100 хил.години.....
36
2
 
4
 
! Отговори
uy преди 12 години
STIGA S GLUPOSTIBE EY,,,KIDEVISA CHOVESKITE PRAVA BE OON BLA BLACHOVEK KOYTO E BESILEN MOJE DA KAJE TEZI DUMI Бан Ки Мун заклейми Сирия за жестокостите ORGANIZIRANA PRESTIPNA GRUPA=OOH STIGA STE LIGALI HORATAKVI PET LEVA D*PE DAVZI
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koi zablujdavate be ,v balgaria oshte ima ymni xora ne kato tapite amerikanci deto samo im dai da pluskat ,koi gi vaorajava tia v siria amerika koi izka da sabori asad amerika ,nikoi ne kazva rysia ,imperialisticheska amerika ,i toia ochilatia myxal se izkazal raztroen bil ami xodi se bii be pomiar smotan .
34
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Да живеят САЩ и Израел! Хаиде , почвайте с минусите. Знаете ли, колко голям ми е кефът?. Ха-ха-ха. Кои сте вие, че да оценявате работата на шефа на ООН? Та вие не можете да си вдигнете гащите.
33
2
 
3
 
! Отговори
Чугуниц преди 12 години
Към 38 - Почти съм съгласен с вас, но ще опонирам за нещо - разликата между Либия и Сирия не е ума на народа, а ветото, което не позволи бомбардировки. Иначе и либииците бяха доста сплотени, но след 7 месеца бомбардировки и под тяхно прикритие - поток нахлуващи отвън наемници и командоси нямаха шанс.
32
4
 
16
 
! Отговори
НЕОРИЕНТИРАН ОЩЕ преди 12 години
В НАЧАЛОТО НА КОНФЛИКТА МИСЛЕХ ЧЕ АСАД Е КРИВИЯ,АМА ВЕЧЕ НЕ СЪМ ТОЛКОВА СИГУРЕН
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** беззащитните цивилни! Коджа ми ти армия с танкове не можа да се оправи с тези "жени и деца" неколко месеца, бре!Всъщност, некои беха много сигурни, че ще успеят към вносните "бунтовници" да привлекат и местни сирийци, ама май хората там излезоха по-умни от либийците и постановката се разсъхна! Сега им остава само да лаят и да *** рани!
30
3
 
5
 
! Отговори
boza преди 12 години
kak evtino se muchat da me prekarat ,che tezi ot Homs sa bezzastitni civilni ---chisto i prosto sa vuorazheni buntovnici ,a srestu takiva se voyuva s vsichki sredstva---vsichko ostanalo e mediina manipulacia .
29
11
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Башаре и теб като Като Кадафито ще те смачкат от бой, а накрая ще те разглеждат, проснат на дюшек в хлсдилния склсд на някои градски пазар.
28
4
 
16
 
! Отговори
КРАС преди 12 години
Каквото и да се говори в Сирия вече НЯМА опозиция. Проправителствените войски размазаха това неорганизирано военно формирование опитало се да свали Башар Ассат. Впечатляващи са фактите свързани с пленяването на 10 човека от френския спецназ с водещ офицер някакъв нещастен полковник, пожелал спрямо него и подчинените му да бъдат приложени клаузите третиращи ги като военнопленици. Проблема на Саркози е тоз , че той не е обявил война и тези десетина рейнджъри ще бъдат възприемани като терористи.
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бан ки Мун -циониска подлого виж какво правят евреите в окупираните палестински територии ,как безнаказано избиват невинни хора и деца (въоръжени с камъни) и ако ти държи поискай санкции срещу циониската държава ,ама не смееш и мълчиш като п***а ,защото ще ти секнат чифутските ти господари кинтите дето ти ги кихат да им вършиш мръсната работа нещастнико затова се скрий с твоите заклеймявания
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай,Асад!!!!
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу диктаторската клика на Асад!
24
5
 
18
 
! Отговори
Сирия преди 12 години
Да живее Башар Асад!!!
23
3
 
15
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Обичам свободата,затова пожелавам на Хамерика и Хизраел да станат свободни както Либия и Ирак...!
22
3
 
13
 
! Отговори
SANA преди 12 години
SANA Не давате на хората да видят какво е това а? Да не проверят случайно в гуугъл примерно. Нарушение на правилата на сайта е да напиша тая дума а? Ама ако напиша Обама е велик! Ще ми сложите мнението като важно.
21
4
 
18
 
! Отговори
Дерзайте мъдератори преди 12 години
Трие се всичко,което води до сирийската информационна агенция!Днес празнуваме освобождението от ТУРЦИТЕ,но сме под друго РОБСТВО!!!!