57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани

Повечето от тях са жени и деца
Обновена: 12 мар 2012 15:04 | 12 мар 2012 12:50, Елка Василева
180
57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани
Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца. Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца, в централната провинция Хомс, съобщиха опозиционни активисти, цитирани от ДПА.

"Повечето от телата имат следи от мъчения, някои са изгорени живи, а други са намушкани с ножове", заяви активистът Омар Хомси.

"Телата са на 28 жени, 23 деца и шестима мъже", допълни активистът.

Масовото убийство е било извършено снощи в квартал Карам ал Зейтун. Районът е бил обстрелван интензивно, докато бунтовници от опозиционната Свободна сирийска армия се криели в района.

Още по темата

Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес.

Протести срещу убийствата бяха организирани днес в няколко сирийски града, включително Дамаск.

Масовото убийство бе извършено ден след посещението на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан в Дамаск. Заради това кръвопролитие Сирийският национален съвет поиска да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
4
 
! Отговори
do 178 преди 12 години
golqm razbira4 se izvadi...to e ot qsno po -qsno koi e izvar6itelq i ako ima6 malko informaciq za Syriq,6te razbere6 kakvo e otno6enieto na horata kam svoq prezident.VZRIVOVETE DNES V DAMASK I TE LI SA DELO NA PRAVITELSTVINITE SILI? a vie Dness bg,dokaga 6te poddarjate teroristiii?
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрахте ли че когато щатите имат вътрешни проблеми- безработица, икономически упадък-липса на растеж, сриване на богатството на средната класа-жилищните проблеми, се хвърлят усилия да се прехвърлят проблемите навън- финансиране на терористи(опоцизия) в други държави- Русия, Сирия,Афганистан. Целта е да живне малко икономиката им -оръжейна промишленост и да се прехвърли горещия картоф на друг.Ще направят и война разбира се с Израел в Близкия Изток
174
5
 
1
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Ползата за Асад е ясна-запазване на милиардите долари лична собсвеност и контрола над държавата.А неговите поддръжници знаят,че изгубят ли ще бъдат обезглавени публично.Заради това са готови и бебета на щик да забучат.Гражданската война в Сирия,независимо дали ни харесва или не,ще завърши със загуба на Асад.така сочи историята-няма гражданска война,спечелена от държавата.И аз не искам ислямистите да победят,но това ще стане все някога.Независимо дали с чужда помощ или не.
173
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гаврите и лъжите срещу Сирия продължават. От девет кладенци вода ще носят, за да си оправдаят войната срещу Сирия, която се очаква много скоро. Баба Ванга казва Сирия падне ли, идва второто пришествие. Ама тия ненормалници от Запада са решили да ни уморят.
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази новина е поредният балон съшит с бели конци!!! Защо режимът на Асад,който и без това е в дълбока криза и международна изолация,ще убива демонстративно,гори и тем подобни, деца и жени???каква полза има от това?И как така все Ройтерс съобщава за тези чудовищни злодеяния на Асад????Все Ройтеирс публикува ужасяващи снимки за зверствата на Асад?А до преди 1-2 месеца се жалваха че в сирия журналистите трудно работят!!!Къде ли са правени тези снимки и кой ли може да е извършителят??????
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наемниците въоръжени от запада правят тези убийства и пращат снимките на своите спонсори.Истината е че властите не бързат да смажат терористите, защото се крият зад щита на невинно цивилно население.Иначе почнаха да бягат вече от Сирия.Края на маниполацията се вижда!
170
1
 
1
 
! Отговори
paco преди 12 години
страшно е на днешно време да се колят жени и деца май се връщаме към османската империя но във 21 век това е преход за световна война която ще заличи човечеството
169
2
 
17
 
! Отговори
Терористи преди 12 години
Тази опозиция в Сирия са терористи. Тях ли иска запада за легитимна власт в Сирия. Опозиция, убиваща деца и жени с цел предизвикване на война в Сирия? Светът трябва да се замисли.
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още преди седмица независими сайтове предупредиха, че се готви поредна провокация с жертви главно жени и деца. Целта е ясна - да се предизвика чуждестранна агресия в Сирия. Иначе всеки който има повече от две гънки в мозъка си и не е заразен с евроатлантически "ценности", разбира че се търси максимално нагнетяване на напрежението срещу Сирия и оправдаване на бъдещата агресия.
167
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставих ви една нощ да пишете глупости и здраво се постарахте , браво поздравления , напредвате във кретенизма си , само едно не мога да разбера ,къде чухте Израел по какъвто и да е начин да се е намесвал в гражданския конфликт в Сирия , но вие сте медиуми нали имате нещо общо с баба Ванга вие и нищо да не знаете пак си знаете , оно рупа ли рупа .Жал ми за вас
166
2
 
8
 
! Отговори
грешка в заглавието преди 12 години
57 жертви на терористичните сили в Сирия изгорени и намушкани !!!....
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И РЕЧЕ ИСУС НА ЮДЕИТЕ ТВЪРДИТЕ ,ЧЕ СТЕ СИНОВЕ БОЖИ ,АМА ЛЪЖЕТЕ ,ВИЕ РОЖБИ ЕХИДНИ СТЕ СИНОВЕ НА ЛЪЖАТА И ВАШ БАЩА Е ДЯВОЛА ,ТОЙ ОТКРАЙ ВРЕМЕ Е ЛЪЖЕЦ И ЧОВЕКОУБИЕЦ КАТО ВАС!!!!!
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е тая "опозиция" въоръжена до зъби, която се сражава с войската ?Май либийският сценарий няма да мине този път.
163
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Районът бил обстрелван от войските, а хората убити с нож и изгорени живи ?! Съшито с бели конци .
162
1
 
3
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
До ЯстребА...ъъ Ястреб, новинита за съжаление е вярна. Не е вярна трактовката ѝ. Голям мерак им е на някой да изкара чернато - бяло, а бялото - черно!Играта с огъня - разбирай крайните ислямисти, които трактуват исляма и Корана, както само шейтана си знае - е крайно опасна, включително и за нас.Рано или късно, някои "демократични сили" ще се постараят да насъскат един срещу друг бъларските турци срущу българите. За съжаление ние сме само разменна монета за тъй наречените"велики сили"
161
2
 
8
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Защо продължавате да мамите хората с подобни новини, Арабската лига точно и ясно каза, кой стои зад това престъпление. Не напразно дори баба Клинтън се дистанцира от тъй наречената опозиция в Сирия.Погледнете какво става в съседна Македония, това е само началото.Ами, как ще реагирате когато ДПС-то получи инструкции от Ердоган да обяви югоизточна БГ за независим турски вилает? Ще хукнете за инструкции при американския посланник?
160
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еееи ***,никои не ви верва вече.
159
3
 
5
 
! Отговори
До Авраам Лев преди 12 години
Знам че Господ няма да ви подмини и ще получите това което заслужавате !!!!!!!!!!!!!!!В ада има място за всички мръсни души !!
158
13
 
0
 
! Отговори
Авраам Леви преди 12 години
Дорогие дурузя, вии ко сия съ дървите??? Нии от Израели първу съ вашътъ плюнка България шъ свършим!!!
157
2
 
18
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Мръсната опозиция добре се е постарала с Ножовете, ако снимката е истинска тъпите ислямисти бая са се оляли . В youtube има еклипчета как се правят такива снимки и после участниците се смеят (тоест мъртвите) Ако снимката е истинска това работа на ОПОЗИЦИЯТА, войниците разтрелват не убиват с ножовекой ще си губи времето да ги коли ? освен опозицията? Тези Жертви ще са на съвеста на САЩ и Ираел и *** им от ЕУ , толкова убити заради НЕФТА НА СИРИЯ