Руски боен кораб с антитерористично звено акостира в сирийско пристанище

В Тартус вече се намира друг боен кораб за разузнаване и наблюдение
Обновена: 19 мар 2012 14:00 | 19 мар 2012 14:00, Елка Василева
58
Руски боен кораб с антитерористично звено акостира в сирийско пристанище
Започналото преди година въстание в Сирия все повече приема формата на яростна въоръжена борба. Снимка: архив, Reuters

Руски боен кораб с антитерористично подразделение на морската пехота е акостирал в сирийското пристанище Тартус, съобщи генералният щаб на руския Черноморски флот, цитиран от ДПА.

Военният танкер се е присъединил към руски боен кораб за разузнаване и наблюдение, който вече се намирал в Тартус, съобщи Интерфакс.

Още по темата

Русия поддържа военно присъствие в сирийското пристанище, за да демонстрира загрижеността на Кремъл за стабилността на Сирия и за оказване на помощ при евентуално евакуиране на руски цивилни граждани от района, заявиха представители на руските ВМС, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
26
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
хахах точно пък руските кораби ще спрат САЩ ххиихихи Американците нямат намерение да се занимават със Сирия щото нямат изгода от там тоест няма петрол иначе до са да са изгърмели асад 100 пъти.
12
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, че има държави като Русия да застанат срещу западния терор. Явно единственото нещо, което спира САЩ да налазят са тези кораби
11
2
 
16
 
! Отговори
7 преди 12 години
Смяяяяяяяяяяях :))) сега ще има съвместна тренировка на руски специални части със сирийски такива, малка подробност, че няма да е в обстановка максимално приближена към , реална а просто ще е в бойни условия :))))
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Информирани дипломатически източници, съобщава Wayne Madsen Report (WMR), че Бахрейн, представляваща Съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив, предложила на Русия подкуп от 5 млрд. долара, ако тя не упражнява правото на вето в Съвета за сигурност на спонсорираните страни от Арабската лига за резолюция, призоваваща за оставката на сирийския президента Ашара Бассад. При гласуването на 4 февруари срещу резолюцията, Русия и Китай използваха правото на вето на резолюцията. Американският посланик в ООН Сюзън Райс, нарече ветото "отвратително", а държавният секретар, Хилъри Клинтън, нарече действията на руснаците и китайците, "гадни", а на германския посланик в ООН, Петер Виттиг нарече ветото "позор".Но какво може да бъде наречено наистина отвратително, грозно и срамно, както предложението от 5 милиарда долара подкуп на Русия за един положителен вот на резолюцията на външните министри на Бахрейн, Шейх Халид бин Ахмед бин Мохамед Ал Халифа по време на своето посещение в Москва преди гласуването на Съвета за сигурност на ООН. Нашите източници ни казват, че руското правителство категорично отказва парите, които бяха предложени от Бахрейн, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Обединените арабски емирства и Оман.WMR, така също, е научила, че подобен трик от страна на тези държави, е бил предложен и на Китай. Предложението, на което, китайското правителство се смя, както изглежда, е било направено по време на посещението на 18 януари, на премиерът на Китай Вън Вей в столицата на Катар, Доха.Съгласно законодателството на САЩ, по-специално, в рамките на Закона на САШ за външни корупционни практики, участието на всички финансови институции в страните от Персийския залив, организирали подкупи в Русия и Китай, може да се тълкува като нарушение на закона. Ако Райс и други официални лица в САЩ са били замесени в такива предложения, те също могат да бъдат признати за виновни в нарушаване на федералния закон.
9
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Асад трябва да се махне ясно е после обаче трябва да се внимава кой ще го замени !
8
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последният път когато го направиха руснаците това беше в Афганистан преди 32 години затънаха и те както сега американците в афганистанското блато и на края се отеглиха , разбира се Сирия не е Афганистан и силно се надявам ,ч е в най-скоро време там нещата ще се решат и сисрийския народ ще намери изход с избирането на демократично правитвелсвто.
7
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 6 я пак , че нещо не схванах , правителството на Асад може да поска помощ от чужда сила за да се разправи със собствения си народ , добре ли го прочетох.
6
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правителството в Сирия има пълното право да поиска помощ от съюзническа сила която да му помогне в борбата с терористичните банди нахлули нелегално в страната
5
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2-3 виждате ли колко сте прости и *** , руснаците нямат право да се маесват , единствено могат да си пазят базата , от която ще бъдат изгонени по всяка веротност по късно когато заработи новото правителство стига да не са се гарантирали с някакви железни договори.
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Режимът пада до дни и руснаците искат да си обезопасят базата .
3
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЯ ПЪТ ЩЕ ГО ЯДЪТ НЕМИТ ЦИОНИСКИТЕ КУЧЕТА И ТЕХНИТЕ ПЛАТЕНИ ТЕРОРИСТИЧНИ БАНДИ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ,БАХРЕЙН,И НАЕМНИЦИ -УБИИЦИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ
2
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опа ми ся терористите в Сирия кво ще правят? те не са готови да воюват със истинска армия.. не е демократично:))) остава им да се наакат в гащите и бегом обратно:))
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СИРИЯ ли ще е новият Сталинград?