Препогребват Саддам Хюсейн, за да спрат масовите поклонения

Властите се опасяват от нарастващата му популярност
Обновена: 29 мар 2012 15:04 | 29 мар 2012 10:47, Елка Василева
41
Препогребват Саддам Хюсейн, за да спрат масовите поклонения
Иракските власти наредиха гробът на бившия президент на страната Саддам Хюсейн да бъде затворен за посетители и планират да препогребат тленните му останки. Снимка: архив, Reuters

Иракските власти наредиха гробът на бившия президент на страната Саддам Хюсейн в Удж край Тикрит да бъде затворен за посетители и планират да препогребат тленните му останки другаде, за да спрат масовото поклонение, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Роднините на осъдения и екзекутиран лидер вече са били уведомени за това от министерството на вътрешните работи, което им предложило сами да изберат място за новия гроб. Те обаче ще обжалват решението.

Властите се опасяват от нарастващата популярност на Хюсейн, понеже с годините посетителите на гроба му се увеличават. Още през януари на гробището в Удж бяха разположени полицаи, които под заплаха с арест забраняват на хората да посещават гроба на Саддам. Две години по-рано правителството забрани и достъпа на официални делегации.

Саддам Хюсейн бе екзекутиран на 30 декември 2006 г. за престъпления срещу човечеството. Екзекуцията бе извършена на първия ден от най-важния арабски празник Ид ал Адха /празник на жертвоприношението/, което противоречи на всички ислямски норми и традиции, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ИракСаддам Хюсейн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
amerikanskia imperializam im dosene demokraciata sashtoto e i v balgaria .
35
1
 
13
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Американските президенти извършиха най-чудовищните престъпления против човечеството през последните 20 години,всички трябва да бъда ***,за назидание на следващите бандитски управници!!!Поне 5 милиона са избитите,измрелите от глад и болести са поне 15 милиона...."Демокрация" - да ама не,чиста БАНДИТОКРАЦИЯ!!!Изпълняват плана за ликвидирането на 6 милиарда човека на Земята,ще останат по-малко от милиард!Е ние няма да сме от "избраниците" на масоните,така че ковчези да си купим от сега!!!
34
0
 
12
 
! Отговори
bg преди 12 години
Nali beshe diktator i nikoi ne go obi4ashe?
33
2
 
5
 
! Отговори
subi_57 преди 12 години
Всички пишете за Кадафи и Саддам.Гледате в чуждия двор и критикувате. Типично по български...всички са виновни...ние сме най-добрите. Я се огледайте колко сме заспали като народ, като общество.Няколко заспали митинга и зле организирани демонстрации.Искаме водачи за да ни оправят /но ние да гледаме отстрани/, но те се нуждаят от нашата подкрепа.Иска се да изказваме мнението си не само тук по сайтовете от къщи на топло.излезем навън и да си кажем мнението на глас.Нашата власт кога ще и се
32
0
 
10
 
! Отговори
пешо преди 12 години
така е, както е казал народа:" акъл дошъл, ама г*ъз отишъл!"! и тяхната сега така стана!
31
0
 
15
 
! Отговори
ринго преди 12 години
ами при него живееха в дисциплина и просперитет никой не ги взривяваше по улиците и ходжите им не командваха а изпълняваха.На ви сега братска американска демокрация.Скоро и на гроба на Кадафито ще има тълпи нека още да се *** положението в Либия.Където е минал американец все е така .Скоро ще ги изчистят и от Афганистан.Дано само нашите еничари да не пострадат от сребролюбието си.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баце ти колко пъти си гласувал последните 22 години и за кого , ако не е тайна , така че не се оплаквай , който каквото сам си го направи никой друг не може да му го направи.
29
0
 
9
 
! Отговори
Баце до 21 преди 12 години
Колега това е мериканска демокрация наложена от юдохомокомунисти . Това дето е у нас го няма никъде в белите страни или е минимално не се забелязва . Някъде да си чувал бивш цар да става премиер в страната си и да се коалира с палачите на татко му ? Да си виждал видимо ограничени хора без трудов стаж или криминално проявени да стават министри .ремиер министри ? Ами последните назначения на тия студенти дето станаха министри това е ЛУДНИЦА или СКОТУБОИНА както ти е удобно така да е
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 28 едва ли може да се изчерпи с няколко изречения , но това е свободата да можеш да изразяваш свото мнение , да го устояваш и сам да градиш бъдещето си , да си независим , и да имаш шанс да постигнеш щастието , това са по скоро морални критерии но те са залегнали в основите на демократичните страни , те дават права но и изискват отговорност , а границите си ги поставяме сами , след като не си видял нищо друго в демокраицята освен цитираното от теб си е за твоя сметка.
27
9
 
2
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Когато отиват диктатори във ония свят, веднага се намират много късметливи хора, които вярват в идеалогически приказки, косметливи за това, че не могат да представят на себе си, колко лошо са живеят. И още след 100 години казват, колко хубаво беше при Сталин, при Хитлер и при Саддам също. *** тикви жалки и смешни са. Запад защо подобре от всички живеял бе,? За това, че са умни хора и искат да живеят без тая диктаторска тъпотия.
26
2
 
11
 
! Отговори
Баце преди 12 години
Споко сега и либийците като видят къде *** гладните ще завият както трябва и ще се кланят на Кадафито . Садам е бил шесток с враговете си но за страната си е направил много . Я да кажат работилите в Ирак и Либия още по соц.време какви чудеса са строили . А да ви казвам ли че по соца че и съвсем доскоро Иракчаните в БГ взимаха в пъти по-големи степендии от заплатите на преподавателите им тук . Само академика Сендов да каже колко сваляше от доктурантите си от ИРАК ? А НАЗДРАВЕ
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние го изпитвам на свой гръб. Демокрация, която те поставя на колене. Само се налагат правила и норми, но за управляващите няма нищо. Хората мизеруват, студуват, гладуват, но тъпанарите са се гушнали я с братушките, я с чичо Сам и тровят народа. Демокрацията е за богати страни с висок морал и човешко поведение.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ще се случи и в Либия след като опитат благинките на демокрацията като осигуровки, платено образование, ДДС, данъци, ток, вода, телефон......все неща, които при диктатора Кадафа им бяха безплатни.А честито!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обама, нали беше диктатор? Нали нямаше демокрация? Нали народа беше против Садам? Един съвет - питай руснаците къде са го устроили. Обама, няма да има мир в целия арабски свят и за това ти си виновен. Уорлик можеш да му го предадеш дословно.
22
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 21 , безкрайно си жалък ти дори не можеш да си представиш какво означава демокрацията , съвет от мене хвани самолета за КНДР и не се връщай , там ще те излекуват безплатно от мозъчнота ти недостатъчност.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представяте ли си какво ще в Либия след 5г, Кадифи ще е герой в умовете на либийците. Ще го почитат като човека, борил се до край за свободата на либийците
20
1
 
21
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
На негово място,там да закопат буш-младши,та на него да се кланят иракчаните! Да кланят пиш...и и да се облекчават!
19
1
 
9
 
! Отговори
kamadev8 преди 12 години
toi beshe edinstvenia koito mojeshe da darji tia skotove mirni.
18
3
 
37
 
! Отговори
На ви демокрация преди 12 години
Иракският народ никога няма да живее толкова богато и спокойно, както при Саддам. На либийците им е мъчно за Кадафи, а на нас - за бай Тошо.Родените след 1985 г обаче не познават друг живот и считат за нормално да умреш от лечима болест, ако нямаш пари за лечение."Демокрация" значи наркотици, проституция, отвличания, взривове и безнаказани убийства.
17
60
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обесването на Садам Хюсеин го превърна в светец и национален герой в историята на Ирак както стана с Левски. Садам е символ на борбата на иракския народ срещу колониалната и империалистическата политика на САЩ.