САЩ не изключват военна интервенция в Сирия

Русия и Китай предупреждават Запада да не предприема действия срещу Сирия
Обновена: 21 авг 2012 17:07 | 21 авг 2012 12:35, Елка Василева
241
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия
Обама: До момента не съм издавал нареждане за военна интервенция в Сирия. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече не изключват военна намеса в конфликта в Сирия, коментират световните информационни агенции.

Още по темата

Американският президент Барак Обама предупреди сирийския президент Башар Асад, че използването или разполагането на химическо или биологично оръжие по време на конфликта в Сирия ще е "червена линия" за САЩ и ще има огромни последици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Да момента не съм издавал нареждане за военна интервенция" в Сирия, подчерта Обама при непредвидената си поява в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязвайки, че въпросът за химическите и биологическите оръжия е много обезпокоителен както за САЩ, така и за близкия им съюзник Израел.

Ако видим, че значително количество химическо оръжие се премества или използва, за нас това ще е преминаване на червената линия, което ще промени изчисленията и уравнението ми, каза Обама.

Въпросът за тези оръжия, с каквито Дамаск призна, че разполага в значителни количества, не засяга само Сирия, а и близките ни съюзници в района като Израел. Това ни тревожи. Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът, цитиран от АФП.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Китай са се споразумели, че нарушенията на международното право и устава на ООН са недопустими, предаде Ройтерс.

Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия.

Русия и Китай основават дипломатическото си сътрудничество на нуждата стриктно да спазват нормите на международното право и принципите, съдържащи се в устава на ООН и да не се допуска те да бъдат нарушавани, заяви Лавров, цитиран от Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 11 години
До gerber Те са се борили в интерес на народа, а не за интересите на запада:)
190
2
 
2
 
! Отговори
gerber преди 11 години
Щом бунтовниците са терористи , значи Левски и Ботев също са били Терористи ...
189
2
 
1
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
KVO SE 4UDIM OBAMA I ALKAIDA SA EDNO I SA6TO MEKOTELO.DOBRE 4E E RUSKATA ME4KA 4E DA IMAT MALKO STRAX MRASNI MASONII
188
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Asad ako e iskal,da go e izpolzuval dosega,a Obama da ne slusha Hakalberi Klintan
187
2
 
4
 
! Отговори
ОБАМА ЗАБРАВИ ЛИ 11. преди 11 години
09. ДОКОГА ЩЕ СЕ БЪРКАТЕ НА ХОРАТА В РАБОТИТЕ БЕ ОБАМА, АКО ПАК ВИ БУТНАТ ВИСОКИ КУЛИ ТЕ ЛИ ЩЕ СА ВИНОВНИ ИЛИ ШИ....БАНИТЕ АМЕРИКАНЦИ БЕ ОБАМА НА КЪВ" СЕ ПРА"ИШ БЕ ОБАМА
186
3
 
16
 
! Отговори
indiana jones преди 11 години
Да но Китай изключва такава военна интервенция!Само блъфове на страхливите американци.Война няма да има,защото Китай не дава на НАТО.А ако руската мечка се изкашля, тогава даже ще спрат и говоренето блъфове.Само след седмица ще има спад цената на петрола и всички ще си седнат по местата.Аз казах хау
185
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка и Ал Кайда рамо до рамо от едната страна на барикадата! За какво по дяволите става въпрос??!!
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия-------ZA SEGA SAMO SE USLUSHVAT KATO GLUXI SHOPARI V TRASTIKA XELE TUI SHIMPANZE NA SNIMKATA
183
4
 
17
 
! Отговори
ЗАЕДНО преди 11 години
С ТЕ СМЕ АСАД!!!УНИЩОЖИ ТЕРОРИСТИТЕ НА АЛ КАЙДА,СМА4КАЙ ГИ БАШАР!!!
182
3
 
24
 
! Отговори
нортроп преди 11 години
През 2012 г. Износа на оръжие на САЩ се равнява на 450 МИЛЯРДА ДОЛАРА . Наи големите поръчители са . Саудитска Арабия, Катар,Оман, Египет, Мароко,турция, Индонезия и така на татък всичките арабски мамелюци .Вие какво очаквате те се нуждаят от воина за да потдържат икономиката на загиващата си империя . Негърчето е *** тои ще прави и говори каквото му се каже от господарите ционисти ,ако не го сменят със друг *** .
181
4
 
9
 
! Отговори
ШШ преди 11 години
****ата му да *ба на тоя *** грозен .Няма ли кой да го гръмне и него и измислената му държава
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То сега сме 2012. не 1999година. Да не говорим, че създалата се ситуация в Сърбия, позволява на руснаците да запазят значително влияние там и на Балканите. Новият сръбски президент се закле, че никога няма да признае Косово за независимо. Либия си беше в Западната зона на влияние и Русия и Китай позволиха на Саркото да се *** там, за да развяват сега либииският случай, като показател за провал на Западната политика.
179
4
 
20
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 217Гогооо,Русия поиска коридор от България на 2 пъти - единият когато бомбардираха Сърбия,вторият за Косово,но нашето *** Костов им отказа.Русия още не е признала Косово,за разлика от нашите бандити,които се престориха че са забравили как албанските бандити разрушиха,направо унищожиха църквите,строени от нашият цар Иван Асен,когато Косово е била българска територия!!!Почети малко по въпроса и тогава няма да пишеш тези неща.
178
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бях смял токлква но когато прочетох 215 трите 666 с вашите колко бяха да видя 17 плюсчета към момента , честно казано много сте зле направо сте клиничен случай.
177
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 221 ти само на руски ли четеш до там ли ти стига познанието на чужди езици.
176
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що лъжете хората бе... Бесславное окончание операции Вулкан в Дамаске anna-news.info/node/7107 Терористите са с разпрани *, вие вече ги обявихте, че владеят положението. Запомнете - в Сирия няма да стане това, което стана на други места.
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що лъжете хората бе... Бесславное окончание операции Вулкан в Дамаске anna-news.info/node/7107 Терористите са с разпрани *, вие вече ги обявихте, че владеят положението. Запомнете - в Сирия няма да стане това, което стана на други места.
174
11
 
2
 
! Отговори
Andreshko преди 11 години
Ot tazi statia stava vidno kakvi *** se rusnacite i kitaicite.din diktator izbiva stotici hiliadi hora a te sa protiv toy da bade svalen ... !!!!Niama druga istina !!! Tova e !!!!!! Vidno i FAKT
173
3
 
25
 
! Отговори
nespetel преди 11 години
баба ВАНГА каза за СИРИЯ-ама кой да я чуе
172
16
 
5
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Аз да попитам: Куде беше русия когато удариха сърбия? Нали бяха много зад тях.Къде бяха когато Косово обяви независимост? Къде бяха Китай когато бомба удари в сърбия тяхното посолство? Защо несмеят да нападнат тайланд, нали само плашат че ще си приобщят тази държава.