Русия може да не достави на Сирия обещаните ракети С-300

Москва обаче заяви, че ще продаде бойни самолети на Дамаск
Обновена: 31 май 2013 12:55 | 31 май 2013 12:50, Елка Василева
30
Русия може да не достави на Сирия обещаните ракети С-300
МиГ-29. Снимка: архив, Reuters

Русия още не е доставила на Сирия зенитни ракети С-300, при все че президентът Башар Асад направи такъв намек, и може тази година да не изпрати подобни оръжия на Дамаск, пишат днес два руски вестника, цитирани от Франс прес.

Запитан за доставката на ракетите, обещани от Москва, Асад заяви в четвъртък пред телевизия "Манар" на ливанското движение Хизбула: "Всички договори, сключени с Русия, ще бъдат изпълнени и това частично вече е сторено напоследък".

Тези ракети още не са доставени, заявяват обаче източници от руския военнопромишлен комплекс, цитирани от "Ведомости" и "Комерсант".

Според "Ведомости" не е сигурно, че въпросните системи за близо един милиард долара, включени в договор от 2010 г., ще бъдат доставени на Сирия тази година. Доставката на 6 броя С-300, предвидена в документа, ще бъде извършена едва през второто тримесечие на 2014 г., пише "Комерсант".

Още по темата

Шест месеца ще са нужни пък за обучение на сирийския персонал и за изпробване на ракетите, преди да бъдат поставени в готовност.

Модерните зенитни системи С-300 могат да прехващат в полет самолети и телеуправляеми ракети. Във вторник Москва обясни предвидената им доставка с това, че ще станат възпиращ фактор срещу външна намеса в Сирия.

Според източника на "Ведомости" впрочем официалните твърдения на руските власти, че искат да спазят договора, не гарантират всъщност доставката на съответните оръжия.

Междувременно стана ясно, че Русия ще достави бойни самолети на Сирия. Тя ще продаде над 10 изтребителя на сирийското правителство, заяви днес генералният директор на корпорация "МиГ" Сергей Коротков, цитиран от агенция Интерфакс.

Самолетите "МиГ-29ММ2" ще бъдат доставени на Сирия в съответствие с договор между двете страни, каза Коротков. По думите му сирийска делегация е пристигнала в Москва за уреждане на подробностите по сделката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До АнонименИма, на 36-ти април ги доставиха.
25
1
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
САЩ чакат руснаците да доставят последните си модели мишени, за да потренират срещу модерно ПВО.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото вече има доставка на C300.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RE 22 Нямаш връзка Хюстън....
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия - враг на всичко Човешко - банда алкохолици и *** !!!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврея във форума нещо много предпазливо кляпа руснаците. Май се уплашил.Нашите медии не писаха, че заради доставката на С 300 Израел са заплашили открито Русия, с нещо като война. С половин глас. Но кротко по странични канали са получили жълт картон.Евреите трябва да се поучат от американския опит на Саакашвили. Може въобще да не бъдат предупреждавани втори път. И за половин час, еврейския флот ще се окаже в подводно положение. Само като начало.
20
1
 
4
 
! Отговори
до shop преди 10 години
И може ли да ни кажеш, къде точно са пращали руснаците инструктори и са ги е.ли яко. Защото не си спомням подобноБлизо 2 години Русия, Китай и Иран удържат Сирия по един блестящ начин.И ако успееш да извадиш главата си от з.ка, където явно е завряна, щеше да знаеш, че в момента в Сирия армията е в тотално настъпление, Владее вече много ключови места. Първата групировка чужденци около 800 човека, обявиха, че се изнасят от Сирия.Имаш големи липси в информацията.
19
13
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Досега колкото пъти руснаците са пращали инструктори, все са ги еб*ли яко. Да видим сега може да им провърви повече.
18
1
 
18
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
И това за шесте месеца, които са необходими е отново манипулативно написано, да 6 месеца може да са необходими, но С-300 са в Сирия заедно с руски инструктори, които ще управляват ракетите и ще обучамат сирийците през първите 6 месеца.
17
1
 
10
 
! Отговори
Започна се библей... преди 10 години
..ското предсказание за войните между северния и южния цар, и предсказано е че южния цар ще бъде излъган на масата за преговори.Потвърждението е със започването на масови размирици в Турция???Познайте кой ще бъде следващия потърпевш...нашата любима Татковина.БОГ ДА НИ ПАЗИ.
16
1
 
13
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Да, точно така, както и "Ехото на москва", тотално манипулативна медия, братушките ги знаят тези медии и не им обръщат внимание.
15
1
 
14
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Ракетите С-300 са ДОСТАВЕНИ, цялата интрига тръгна от един британски вестник, който твърдеше, че доставка няма, после Лавров каза, че доставки има и ще има, после "Комерсант" и "Ведомости" писаха отново, че нямало доставки...е руските официални лица не могат п цял ден да се занимават с опровергаване на лъжовни весникарски статии. Доставки има, независимо от лъжите и манипулациите.
14
4
 
19
 
! Отговори
От "анна нюз&qu преди 10 години
Вчера вечером тысячи сирийских граждан в различных провинциях страны вышли на улицы городов, приветствуя речи своего президента Башара Аль-Асада.Улицы городов заполнились флагами САР, автомобилями с ликующими людьми, выражающими свою готовность идти до конца, до полной и окончательной победы правды и справедливости против мракобесия и агрессии извне. Все граждан против масштабной, небывалой в истории человеческих войн лицемерной атаки на сирийское государство, его народ и общественные устои.
13
5
 
24
 
! Отговори
Евала на Русия преди 10 години
Какво толкова ако Русия продаде ракети C-300.Това са много пари в икономиката,така работи една държава като има икономика. А ако не ги продаде Русия то ще е друга държава в света която се нуждае от военни поръчки. Евала на хората правят бизнес и печелят милиони.
12
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин май ще излезне еврейско *** ! Май само на думи е велик !
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая "информация" как точно се връзва с другата (също от вас) "В Сирия пристигна първата пратка руски зенитни ракетни комплекси С-300." ?
10
29
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Пак ку-р-венски номер от страна на Путинова Русия! На път са да предадат всичките си съюзници, и да останат без тях, на-г-ъзени на Запада. Накрая ще ги разчленят и затрият. И ще се сбъдне отколешната мечта на оня, изцъкления Соломон. Така става с предателите...
9
3
 
13
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
EI KIRKOR4O VZEMI PRO4ETI IZLAGA6 SE NE6TO S INFOTO NA BA6AR ASAD BA6TA MUE XAFEZ ASAD NE SADAM .ASAD TOLKOVA TIE VERNO I DRUGOTO DETO PI6E6 TUK
8
18
 
6
 
! Отговори
Киркорчо преди 10 години
Истария пак се повтаря. Садам Асад ( баща на днешния Башар Асад). Казал на цял свят, че руски воиници ще дойдат и воюват за него. Обаче руснаците и не мислили за това, техния министър на инострани работа Громико казал, че това е лъжа и руснаците утиват от там. Тогава Садам Асад казал, че руснаците дават на него атомно оръжие. Всички тогава разбрали, че това е *** работа. Така и сега всичко прилича само, като груба шега за смях
7
7
 
4
 
! Отговори
? преди 10 години
Ами днес Американците само споменаваха в новините си , за С -300, .като прецизно оръжие ! И защо Русия ще достави такива ракети на Сирия !Сега и самолети ,,