Асад към Русия: Благодарим за подкрепата!

Дамаск пак твърди, че химическата атака е дело на бунтовниците
18 сеп 2013 21:11,
27
Асад към Русия: Благодарим за подкрепата!
Срещата на Асад със Сергей Рябков. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад благодари на Русия за подкрепата й към Сирия, която по думите му "е подложена на яростна атака".

Той заяви това на среща в Дамаск с руския заместник-външен министър Сергей Рябков, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Франс прес.

Асад заяви, че позицията на Русия, която е против заплахата за употреба на сила срещу Сирия ако тя не се откаже от химическите си оръжия, може да допринесе за създаването на "ново съотношение на силите".

Още по темата
Рябков, който пристигна в Дамаск снощи, обвини в пристрастие инспекторите на ООН, които разследваха химическа атака в Сирия. Той заяви, че получил от Дамаск данни, които подкрепят тезата за провокация от страна на бунтовниците.

"Меко казано сме разочаровани от подхода на секретариата на ООН и намиращите се в Сирия инспектори на ООН, които изготвиха доклада си избирателно и непълно, без да вземат предвид данни, към които многократно бяхме привлекли вниманието", заяви руският заместник-външен министър.

Сирия продължава отрича да е използвала химически оръжия и обвинява, че химическата атака е дело на бунтовниците, които се борят срещу режима от две години и половина.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че "правдоподобната заплаха за военни действия" е дала шанс на дипломацията за премахване на сирийските химически оръжия, предаде ДПА.

Той добави, че Съветът за сигурност на ООН трябва бързо да приеме "твърда резолюция", за да гарантира бързото, сигурно и проверимо премахване на сирийските химически оръжия, според наскоро постигнатото споразумение между САЩ и Русия.

Използването на подобни оръжия е престъпление според международното право и трябва да се потърси сметка на виновните, подчерта Расмусен.

Досега в сирийския конфликт са загинали над 110 000 души по данни на неправителствената  организация Сирийски център за наблюдение правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
18
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
До дървен шоп:Без "благословията" на великите сили България щеше да бъде на три морета.А Цариград щеше да бъде център на Православието!Сега е друго.Сега България е жалка колония!Не на Русия! А Русия е държава! Винаги е била! А ти си РОБ!!! Такъв беше през турско,такъв беше и при комунизма! Шопска съдба,какво да правиш.И Левски вдигна ръце от вас.Затова го и обесиха в шоплука,на най-сигурното место.
20
0
 
12
 
! Отговори
Не на убийствата!!! преди 10 години
Не на убийствата на деца в Сирия!!!
19
2
 
17
 
! Отговори
чико преди 10 години
Москва, Москва, ти пак пламтиш, ти пак си огнено сърце...............
18
4
 
23
 
! Отговори
bbb преди 10 години
Еи и интернет се напълни с Ганчовци,явно на двоикарите от соц времената пак им е виновен комунизма и Русия.Няма двоикар и ашлак които е живял в комунизма и да не го плюе.Нормално това не е за всеки трудно се разбира.Руснаците са наши братя и се молете в Бъдеще да помагат на нас както на Сирииците.
17
16
 
4
 
! Отговори
dady преди 10 години
Asad gizolizeca
16
2
 
15
 
! Отговори
чужденец преди 10 години
ШОП-*** аиде стига глупости писа бе и оня пъпчив пубер 15 --абсолютни аматиори-драскачи......Какво хубаво видяхте от вашите прехвалени саюзници-убиици.
15
1
 
19
 
! Отговори
тито преди 10 години
Шопе--пак се исказа неподготвен.То бива промит мозък .ама твойто граничи с шизофрения-извинявай.....Когато искаш да напишеш свойто мнение --ми прочети малко бре момче.....Ама чети нормални и актуални факти от историята на България--а не от тези дето пишат че Ботев е бандит и разбойник.То що се отнася за Русия -тя винаги е била сила-независимо от нейните исторически падения и класови преврати...и винаги светът ще се съобразява с нейното мнение.
14
33
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Акъл мореГлупак. Освобождението е станало с благословията на Великите сили. И без тяхната намеса сега щяхме да сме руска губерния.
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16Я се скрий бе рушка подлого:-) ДПС от кого бе създано бе червена шушомиго? От агенти на ДС. А ДС кой я ръководеше? Не ви минават тарикатлъците
12
10
 
43
 
! Отговори
Акъл море до 15 преди 10 години
***,агентите,които те управляват не са от Русия.Те са от другаде.Трябваше да си стоиш с турския ятаган на врата,долно псе!
11
54
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
да ти с*ра на акъла, долен продажник. "Велика Русия" забатачи половин Европа, а ние все още не можем да се отървем от агентите и, които ни управляват.
10
10
 
71
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
И Освобождението на България от турско е станало против волята на силните в Европа.Русия дори и по-слаба,много пъти е успявала с невъзможни мисии,защото в решаващи моменти е вземала решително страната на Справедливостта.Никоя друга нация няма себеотрицанието на Русия!Точно затова е успяла да премине през изпитания категорично непосилни за която и да било нация!Сирия е благодарна.Дано след време да не забрави както БГ забрави помощта на Велика Русия!
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4ove6kata al4nost nema nasi6tane.kolko hora trebva da umrat o6te zaradi tezi siriiski naxodi6ta priroden gaz?
8
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е сега ционисткия режим да унищожи ядреното,бактериологично и химическо оръжие което крие защото е най-голямата заплаха за мира в света.
7
27
 
11
 
! Отговори
USA.BG преди 10 години
Дa се гъбaркaш с голо дупе върху щaтския не е много рaзумно))? Или нa теб ти хaресвa?))
6
8
 
31
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
ха ха ха - руснаците яко се се гъбаркат със сащ - преди малко играх шах с един руснак с ник "edward snowden from mosko" - явно една буква не стига - w - аз пък играх с ник usa is terorist
5
37
 
13
 
! Отговори
споко преди 10 години
Aсaд брзa кучкa, слепи ги рaждa. Руснaците бог дa ги прости))), къде с ветроходи, къде лaф моaбет го докaрaa до сокaк без излaз, обaче решение требе дa имa, и ще имa.
4
11
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Руснаците осъзнаха че ако накарат Cирия да се откаже от химическите си оръжия CАЩ няма да имат причина за атака. Ако намерят нова причина целия свят ще разбере истинската цел за война. Много милиони долари изхарчени от ЦРУ и над 110000 души! За CАЩ човешкият живот е само разменна монета и то с нисък номинал...
3
8
 
57
 
! Отговори
българин преди 10 години
Асад, подкрепяме те напълно при едно условие - да си прибереш бежанците обратно!!!
2
17
 
6
 
! Отговори
?? преди 10 години
Russia ?? Née , ako ne Beshe balgaria da pokaje zybki na Amerika beshe sega krai.. Bejancite za TVA obi4at balgaria kato siriq tuk e novia Dom !!