Доклад: Няма доказателства за отравяне на Арафат

Установени са обаче "големи количества" от полоний-210
Обновена: 8 ное 2013 18:33 | 8 ное 2013 18:33,
16
Доклад: Няма доказателства за отравяне на Арафат
Една от последните снимки на Арафат. Снимка: Reuters

Руски доклад за причините за смъртта на палестинския лидер Ясер Арафат не е намерил достатъчно даказателства в подкрепа на хипотезата за отравяне с полоний, съобщи Ройтерс, цитирайки информация от палестинското следствие.

Докладът се базира на изследването на проби от тялото на Арафат, взети миналия ноември от швейцарски, френски и руски експерти, след като документален филм на телевизия "Ал Джазира" разкри, че дрехите на палестинския лидер съдържат необичайно високи нива на смъртоносен изотоп на полония.

"Резултатите от цялостния доклад за нивата на полоний-210 и на развитието на болестта му не дават достатъчни доказателства в подкрепа на заключение, че полоний-210 е причинил остър радиационен синдром, довел до смъртта на Арафат", каза пред Ройтерс д-р Абдула Башир, цитирайки заключенията в руския доклад.

Башир обаче потвърди, че и швейцарският, и руският доклад установяват "големи количества" от радиоактивния изотоп в тялото на Арафат.

Ясер Арафат, който стана първият президент на Палестина, заболя от внезапна и загадъчна болест през ноември 2004 г., докато се намираше в обкръжено от израелски танкове укритие в Рамала.

Палестинците отдавна обвиняват Израел за смъртта на лидера си. Вдовицата на Арафат първа извика: "Убийство!", докато съпругът й беше на смъртно легло през 2004 г.

Девет години по-късно тя отново надигна глас, обвинявайки човек от близкото обкръжение на съпруга си в отровителството му.

"Сигурна съм, че е някой от близкия му кръг", заяви Суха пред Ройтерс, определяйки смъртта на Арафат като "политическо убийство".

"Според мен това е буря в чаша вода", каза израелският министър на енергетиката Силван Шалом, който през 2004 г. беше външен министър и член на израелския съвет по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Mариела преди 10 години
До Turkish Man From BGЗа съжаление сведенията ти са неверни - голяма част от земите на днешен Израел са подарени от барон Ротшилд на народа му, друга част са дадени на Израел от британските власти след като напускат окупираните територии (преди това тези земи са били на Османската Империя), а трета част са земи, които Израел е извоювал във Седемдневната Война. Не вярвай само на един, не проверрен при това, източник!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според мен това е буря в чаша вода", каза израелският министър на енергетиката Силван Шалом...---ми щом така си казал, ДА ТИ *** МАЙКАТА, шалом
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очеизбодно е че е отровен.Само това че евреите го държаха в обсада много -много месеци и не пускаха нито лекари, нито лекарства е достатъчно е да се види и разбере очеизбодното.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма доказателства че е отровен, а полония го е поел за да се стопли защото времето е било студено. Той и Литвиенко пи чай затоплен с полоний 210 но човека не можа да преодолее студа и съвсем изстина за няколко дена. То е ясно кой обича да трови по този начин и кой има тази изключително рядкя отрова.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да бе, полония го е поел от зеленчуците..
10
4
 
10
 
! Отговори
Режимът в САЩ преди 10 години
е терорист номер 1. Подкрепя талибаните и онези в Саудитската монархия, дето режат глави и ръце. Ало нашите махленски "демократи" що спите бре! Марш пред арабското и американското посолства да изразите "гражданска позиция". БЕЗПЛАТНО...
9
2
 
12
 
! Отговори
Тази статия преди 10 години
е поръчана от Еврейското лоби у нас в отговор на публикациите за вината на Израел за смъртта на Арафат. Ама всички знаят, че Мосад убива на чужда територия, отвлича хора и въобще не признава международното право. САЩ си затварят очите или напълно ги подкрепят. САЩ и Израел са най-големите ДЪРЖАВИ ТЕРОРИСТИ в света
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди критикувах ционизма, но това ми подейства с обратен знак(винаги става така) и вече съм ревностен ционист, само, че вместо Израил казвам България...ЧУЙ БЪЛГАРИЯ ТВОЯ ГОСПОД БОГ. БОГ Е ЕДИН!-ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ДУШМАНИТЕ!
7
0
 
13
 
! Отговори
Какво ни казва ЦРУ? преди 10 години
Световното население яде доматите с колците.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците са виновни! И комунистите!В никакъв случай евреите или американците. Те защитават човешките права навсякъде по света!:-) разбира се само, ако полестинците са човеци!
5
2
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
А никола Николов, кой според вас уби писателя ?Същите американски ***!Той пишеше на тема нов световен ред и финансовото юдео-масонско задкулисие, точно като Сидеров, последният засега се отървава само с черна ПР-кампания...
4
0
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА НО ИМАЛО РАДИАЦИЯ!!!!САМИ СИ ПРОТИВОРЕЧАТ!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
3
2
 
8
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Доказателства, че е отровен го превръщат веднага в голям светец за неговите хора!
2
4
 
13
 
! Отговори
Turkish Man From BG преди 10 години
Може да е бил отровен от близкото му обкръжение.Още преди създаването на Израел в Палестина много богат арабин купувал земи пак от арабите.Личният му шофьор също арабин бил на служба при него 40 години. Богатият арабин изкупуващ земи 5 пъти на ден е ходил на джамия - бил е праведен мюсюлманин. След като арабинът е починал е бил погребан в еврейско гробище а в изкупените от него земи заселени евреи. Това го разказа шофьорът му по турски тв канал. "40 години аз го мислех за мюсюлманин" каза той.
1
10
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
Бай Арафат беше шеф на палестинската организация ,която взриви израелски пътнически самолет , уби израелски спортисти на олимпиадата в Мюнхен и пр. та не вярвам израелците да са забравили това.