7 хиляди чуждестранни бойци действат в Сирия

"Сирия се е превърнала в силен магнит, който привлича към себе си екстремисти"
Обновена: 30 яну 2014 15:01 | 30 яну 2014 12:17, Екип на Bulgaria On Air
23
7 хиляди чуждестранни бойци действат в Сирия
Снимка: Reuters

Въоръжени екстремисти са подложили на обстрел сирийския град Сейдания, който е един от центровете на християнско поклонничество. По данни на очевидци екстремистите обстрелват жилищни домове.

„Сирия се е превърнала в силен магнит, който привлича към себе си екстремисти“, заяви директорът на Националната разузнавателна служба на Съединените щати Джеймс Клапър, предаде руското издание „Взгляд“, цитирайки информация на ИТАР-ТАСС. По данни на службата на територията на близкоизточната страна действат около 1 600 различни групировки,  в които влизат от 75 до 110 000 души, заяви Клапър по време на  заседание на Сената, посветено на глобалните заплахи. 26 хиляди от тях били екстремисти.

По думите на  Клапър чуждестранните бойци в момента в Сирия са 7 хиляди души от 50 държави.

„Много от тях пристигат от Европа и Близкия Изток”, добави Клапър. Той допълни, че в Сирия са сформирани лагери, в които се подготвяли чуждестранни терористи, чиято цел била да се върнат обратно в страните си и да извършват терористични актове.

В първия ден от конференцията за Сирия "Женева 2" външният министър на Русия Сергей Лавров също подчерта, че близкоизточната страна се превръща в огнище на международен тероризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Сирия падне , ние сме следващите-С помоща на Турция и радикалните елементи, които покрай бежанците са се настанили в Б-я, както и с помоща и на самите бежанци, които са мюсюлмани и подкрепят опозицията.Апабският свят се готви за господство над балканите и никой не е в състояние да му попречи. напротив- дори ще го улеснят.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагате да станем руска територия ли, какво? Да им дадем бази и да им правим чай?
15
1
 
8
 
! Отговори
Николай Стойчев преди 10 години
Бунтовниците получават обучението и заплатите си от НАТО. С една дума, европейският данъкоплатец фининсира бандитите. И българският включително.
14
0
 
7
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
Ей най-после САЩ видяха истината за Сирия! Сега остана само да видят истината,че Турция,Катар и Саудитска Арабия са спонсори на тези терористи!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както практика за борба с джихадисти показва:Всеки *** религиозен рдикал дето си е тръгнал за отатък да го погребват в свинска кожа със *** към Мека да видим докъде ще стигне!
12
1
 
10
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Сирия не се е превърнала в нищо друго, освен бойно поле на сблъсък между цивилизациите. От самото начало Сирия е НАПАДНАТА от външни агресори чрез терористи, престъпници, освирепели религиозни фанатици, чужденци.Всеки избира в какво да вярва и на чия страна да застане. Само не забравяйте, че някои държави са побеснели от злоба и кръвожадност. Украйна е само прелюдия. А ние сме твърде близо и до Украйна и до Сирия...
11
0
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
на тези маймуни им пожелавам да хванат първия влак за "рая" където естествено ги чакат двайсет и кусур девици от швеция. ако победят скоро ще дойдат тук и ще тръгнат да освобождават нашите турци а плевньо, който ги беше докарал в софия по едно време, след тези разкрития трябва да го обесим.
10
0
 
9
 
! Отговори
d преди 10 години
Време е тези онеправдани хора да се оплачат на руският патриарх!!! А познайте какво ще последва ако им прати малко руски монаси да наглеждат храмовете там....
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По руската телевизия гледах документален филм за Сирия , впечатление ми направи ,когато показаха ,как в град Малюля ,който е населен само от християни ,които още говорят езика на Господ Исус Христос и в който има хилядолетни християнски църкви и манастири беше изцяло охраняван от бойци на про иранската шийтски групировка Хизбула ,които пазеха християнските храмове и църкви и местното население от набезите на ислиамските терористи ,които се опитваха да разрушат църквите .
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EU i USA SA SAZDATELITE NA ANTIHRISTA
7
0
 
28
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
"видях и душите на обезглавените заради свидетелството Иисусово и заради словото Божие" - Откр. 20:4-----70 хиляди християни са избити за една година заради вярата им. Изнасилвания, рязане на глави. Стотици християни бяха изгорени живи наведнъж в Нигерия. Защо американците не отидат да ги "освобождават" както Афганистан и Ирак? А, да, забравих, защото са черни. И защото вече са "освободени", сиреч всичките им природни богатства се разработват от западните компании.
6
3
 
15
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Колко "демократични" са САЩ , ЕС, Катар и СА като финансират тази армия наемници. Защо да се рискуват собствените хора. ...ami to tova si im be celta-suzdavat uslovia+podpomagane na uahabitite da svaliat Asad i sled tova pod pretekst, ce se boriat s terorizma-nahultvat v Siria na bial kon.Razbraha, ce sveta kolkoto i da e zaspal im osudi agresiata na US-to v Irak.A sega stiaha da se praviat na osvoboditeli...Da prilapat aktivite+ bonus Asad stese da e poizcistil dosta uahabiti.No loshia Putin.:)
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата им религия-доктрина е един ***.За тях друговерците са едо нищо
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не са 7000 -това не е истина -до свга щяха да ги избият.Поне 50-60 000 са .На всеки тръгнал на джихад да му се убие семейството-виновни са .Също и този който го финансира.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами какво чакат САЩ и останалия свят.Тъкмо почти всички терористи са на една сравнително ограничена територия. Блокират границите и бой или поне да не пречат на Асад.
2
2
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Аз не вярвам да са само 7 хиляди уахабитски маймуни, много повече са. Срещу сирийската армия воюват предимно чужденци не сирийци. Войната в Сирия вече не е гражданска, тя си е междудържавна война.
1
2
 
51
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Колко "демократични" са САЩ , ЕС, Катар и СА като финансират тази армия наемници. Защо да се рискуват собствените хора.