Обама към Абас: Поеми риск в името на мира!

Палестинскит лидер иска да види "сериозни намерения" от Израел
17 мар 2014 21:10,
11
Обама към Абас: Поеми риск в името на мира!
Обама и Абас на разговорите им в Белия дом. Снимка: Reuters

Барак Обама призова палестинския президентт Махмуд Абас да поеме рискове заради мира, предаде Франс прес.

Две седмици, след като призова израелския премиер Бенямин Нетаняху, също в Белия дом, да вземе трудни решения, американският преиздент заяви, че "е дошло времето лидерите на двете страни да се възползват от шанса да постигнат мир".

"Това е много трудно, много тежко. Трябва да се вземат трудни политически решения и да се поемат рискове, ако искаме да постигнем напредък", подчерта Обама пред журналистите в Овалния кабинет на Белия дом.

Той приветства в лицето на госта си "човек, който винаги е отхвърлял насилието, постоянно е търсил дипломатическо и мирно решение, което позволява на двете страни да живеят една до друга в мир и сигурност".

"Такава цел очевидно е трудна за постигане и това е причината, поради която ни бяха необходими десетилетия, за да стигнем тук, където сме сега", посочи Обама.

От своя страна палестинският лидер заяви, че еврейската държава би могла да покаже сериозните си намерения на преговорите, намиращи се понастоящем в застой, като освободи четвъртата и последна група от палестински затворници съгласно ангажимента си от юли 2013 година.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Любимец Американский преди 10 години
То Обамата навсякъде вече го гледат така.Когато посети ЮАР ,по време на боледуването на Мандела, го освиркаха-за малко да го линчуват.Пакистанците хич не го обичат,най-малко заради безпилотните самолети ,които уж трепят талибани,пък избиха толкова цивилно население..Навсякъде го мразят, само нашият президент му ходи на гости без ***..
7
5
 
4
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Социалист,ако САЩ ги нямаше най-умните и можещи хора щяха да бъхтят за по 5000лв и дотам,Америка е страна на възможностите и няма значение какъв си бял,черен,жълт,важно е обществото,никой не го е*е дали си *** или не си,за това тази страна е велика и такава ще си остане,като сменят световната валута от Долар на Рубла,Йоан или Евро обади се.
6
1
 
7
 
! Отговори
Йордан преди 10 години
"Обама към Абас: Поеми риск в името на мира!" ...в превод "Ние ще ви е**м , вие ще ни ближете",а и като гледам ,колко "влюбено" го гледа Абас по-вероятно е да стане обратното.Може би идва началото на края на САЩ като световен лидер...губят контрол
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдааа начина по който Абас гледа Обамата говори много. -"Поеми риск в името на мира!"-А ти дали няма да поемеш нещо друго рязано
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барак, има начин приятелю, има начин! Дай земя и висок стандарт на палестинците и ще има мир, само не им давай моята земя приятелю, виж там в твоята Хамерика, все ще намериш нещо подходящо! Нали затова унищожихте индианците, м?
3
6
 
24
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Тоя афроамериканец продължава да сее "мир" по целия свят! Ако САЩ ги нямаше светът щеше да бъде по-добър
2
3
 
16
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До той По-скоро си мисли *** you ,cocksucker
1
1
 
26
 
! Отговори
той преди 10 години
Много лошо гледа тоз на снимката бе! Все едно пита - Are you talking to me?